ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΥΦΥΙΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ MENSA

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2004


Μετά την μεγάλη επιτυχία της πρώτης ημερίδας για τεχνητή νοημοσύνη και ανθρώπινη ευφυία στην Αθήνα (Δεκέμβριος 2003) με κεντρικό ομιλητή τον ακαδημαϊκό Δημήτρη Ναννόπουλο με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση τριών ημερίδων στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο της Κρήτης τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2004. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και πάλι με την συνεργασία της Ελληνικής MENSA και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η MENSA είναι διεθνής οργάνωση μη κερδοσκοπική, ιδρύθηκε το 1946 στην Αγγλία και σήμερα έχει περισσότερα από 110.000 μέλη παγκοσμίως. Σκοπός της MENSA είναι μεταξύ άλλων η αναγνώριση και ανάδειξη της ανθρώπινης ευφυίας προς όφελος της ανθρωπότητας και η συμβολή γενικότερα στην επικοινωνία και αλληλοκατανόηση μεταξύ των ανθρώπων. Στην χώρα μας ή MENSA έχει πάνω από 1100 ενεργά μέλη και συνεχώς εγγράφονται νέα, γεγονός που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο ευφυίας ιδιαίτερα της ελληνικής νεολαίας.

Οι εκδηλώσεις της MENSA παρουσιάζουν μεγάλη προσέλευση νέων ατόμων, φοιτητών, επαγγελματιών, επιχειρηματιών, υπαλλήλων αλλά έχουν και ιδιαίτερη προβολή στα Πανελλήνια Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. (ΜΜΕ). Στις ημερίδες αυτές θα συζητηθούν εκτενώς οι προβληματισμοί που αναπτύσσονται διεθνώς σε σχέση με την ανθρώπινγη ευφυία και η χρηστικότητα της σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο.

Επειδή οι ημερίδες είναι αυτοχρηματοδοτούμενες ευελπιστούμε στην οικονομική σας στήριξη για την επιτυχία τους. Για περαιτέρω πληροφορίες θα βρίσκεται στη διάθεσή σας η κα. Μαίρη Μιχαλοπούλου, (τηλ: 210 3392501-4). Θα χαρούμε να σας δούμε και να συζητήσουμε από κοντά τα πλεονεκτήματα της χορηγίας σας .

Με εκτίμηση,

Φωκίων Ζαΐμης
Πρόεδρος