Δελτίο Τύπου - Αθήνα 10 Ιανουαρίου 2006

Θέμα: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Στις 19 Δεκεμβρίου 2005 η οργάνωση "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας" πραγματοποίησε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών για την πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού για τους σκοπούς και τα πεπραγμένα της οργάνωσης από της ιδρύσεώς της το 1990 (ως επιτροπή) και το 1993 (ως σωματείο) μέχρι σήμερα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και τ. Υπουργός Ανδρέας Ζαϊμης. Χαιρετισμό απηύθυνε η κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μέλος του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας και πρέσβης καλής θελήσεως της UNESCO. Στην εκδήλωση έλαβαν τον λόγο οι κ.κ.: Λέανδρος Ρακιντζής, που παρουσίασε τα πεπραγμένα της οργανώσεως, Νικόλαος Κουρκουμέλης, που περιέγραψε την δημιουργία και την καταστροφή της αρχαίας Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας, καθ. Εμμανουήλ Γιαννακουδάκης, που περιέγραψε τα καταπληκτικά τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας Βιβλιοθήκης και Σπύρος Καμαλάκης, που ανέλυσε την σχέση μεταξύ της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας με τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Τέλος προεβλήθη οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με την Βιβλιοθήκη και τα εγκαίνια της με σχολιασμό από την κα Ιωάννα Ρακιντζή, αρχαιολόγο.    

Οι δραστηριότητες των Φίλων για την βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας αναφέρονται σε δράσεις εντός και εκτός Ελλάδος και εστιάζουν στην παρουσία της Ελλάδος στην Νέα Βιβλιοθήκη που πρόσφατα εγκαινιάστηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. και τ. Υπουργός Ανδρέας Ζαΐμης  κατά την εισαγωγική προσφώνηση του, τα μέλη της οργανώσεως είναι όλα αξιόλογα και καταξιωμένα φυσικά πρόσωπα (πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες κλπ) με σημαντικές θέσεις στην κοινωνία μας και την Πολιτεία που δεν επιδιώκουν δημοσιότητα ή προβολή του έργου τους αλλά παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά γιατί θεωρούν, όπως και είναι, τον σκοπό της οργανώσεως εθνικό. Γι αυτό και το ευρύτερο κοινό ως επί το πλείστον δεν γνωρίζει την ύπαρξη και το έργο της οργάνωσης στην Ελλάδα. Αντιθέτως, όπως είχε πεί και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής «έξω πάμε καλά», το έργο της είναι αρκετά γνωστό στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Αίγυπτο. Μάλιστα στα εγκαίνια της νέας Βιβλιοθήκης το 2002 στα οποία παρευρέθησαν αρχηγοί κρατών (Πρόεδρος Αιγύπτου κ. Μουμπάρακ, Ζακ Σιράκ, Πρόεδρος Γαλλίας, Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο τ. πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο τ. Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, ο τ. υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος, ο τ. Δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος κλπ) η Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την Προεδρία της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας και όλες τις περεμφερείς με την ελληνική διεθνείς οργανώσεις ανά τον κόσμο ετίμησε την Ελλάδα αναθέτοντας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Οργανώσεως κ. Ζαϊμη ως εκπρόσωπο όλων των διεθνών οργανώσεων ανά τον κόσμο αλλά και της Βιβλιοθήκης να δώσει συμβολικό δώρο (χρυσό αγαλματίδιο του Προμηθέα) στην Κα Μουμπαράκ, Πρόεδρο του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης και σύζυγο του Προέδρου της Αιγύπτου, σε αναγνώριση των πολυτίμων ενεργειών της για την ίδρυση της βιβλιοθήκης.  Στη συνέχεια ανέφερε ότι  η Οργάνωση απέτιμε φόρο τιμής σε δύο αποβιώσαντα ιδρυτικά μέλή της, που προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στη διοίκησή της, τον καθηγητή-ακαδημαϊκό Σόλωνα Κυδωνιάτη, εκπρόσωπο της UNESCO στην Ελλάδα, εις μνήμη του οποίου οι φίλοι διοργάνωσαν εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον αείμνηστο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιο Σιούλα.

Μερικά από τα ονόματα των μελών  της οργανώσεως είναι τα εξής:

Επίτιμος Πρόεδρος

Βασίλειος Κόκκινος,  τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου,

Επίτιμος Αντιπρόεδρος

Ιωάννης Βερυβάκης, στρατηγός και επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, 

Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Ευάγγελος Μουτσόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου-Ακαδημαϊκός, αντιπρόεδρος Δ.Σ.,

Επίτιμος Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.

Ιωάννης Παπαμιχαλάκης, συγγραφέας,  εκδότης, πρόεδρος Οφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου,

Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.

Λέανδρος Ρακιντζής, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοικήσεως, τέως Αρεοπαγίτης,

Γραμματέας Δ.Σ.

Νικόλαος Κουρκουμέλης, ταξίαρχος εν ενεργεία συγγραφέας Άρχων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας,

Ταμίας Δ.Σ.

Σπύρος Καμαλάκης, επιχειρηματίας, πρόεδρος συνδέσμου Ελλήνο-Αιγυπτιακής φιλίας, Άρχων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας,

Μέλος Δ.Σ.

Εμμανουήλ Γιαννακουδάκης, καθηγητής   Πληροφορικής του Οικονομικού  Πανεπιστημίου Αθηνών,

Μέλος Δ.Σ.

Ευθύμιος Σουλογιάννης , καθηγητής, ιστορικός, συγγραφέας, διευθ/ντης ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Άρχων Πατριαρχείου Αλεξανδρείας,

Μέλος Δ.Σ.

Κωνσταντίνος Δαρατζίκης πρέσβης ε.τ. ,

Μέλος Δ.Σ.

Ιωάννης Χατζηφώτης, συγγραφέας Άρχων του Πατριαρχείου  Αλεξανδρείας,

Μέλος Δ.Σ.

Παναγιώτης Οικονόμου, πρέσβης, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών,

Μέλος Δ.Σ.

Ρωμύλος Κεδίκογλου, Πρόεδρος Αρείου Πάγου, 

Μέλος εξ. επιτροπής

Γεώργιος Αγαπητός, καθηγητής Πανεπιστημίου και τ. Υπουργός,

Μέλος

Μερόπη Σπυροπούλου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μέλος

Βασίλειος Βιτσαξής, Πρέσβης, συγγραφέας και Πρόεδρος Πολιτιστικού του Δήμου Αθηναίων και άλλων οργανώσεων.


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου "Fortune 500", διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2006 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε:
  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Tηλ: 210.339.2500-10

Αρχή Σελίδας