Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2003

Θέμα: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ''Τρέφοντας το Μυαλό - Πολεμώντας την Πείνα''


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου ''Τρέφοντας το Μυαλό - Πολεμώντας την Πείνα'' που διοργάνωσε στην Πάτρα η Ελληνική Επιτροπή "Καλλιεργώντας τον Νου, Πολεμάμε την Πείνα-Feeding Minds Fighting Hunger" του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων (FAO) του Ο.Η.Ε. με πρωτοβουλία του Φωκίωνα Ζαΐμη, Προέδρου της iForce Επικοινωνίες ΑΕ και μέλους της ελληνικής επιτροπής. Το βιβλίο παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Χρήστος Ζαχόπουλος. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΙΝΑΔΕ Κώστας Ζαΐμης, ο Αιδεσιμολογιώτατος Νικόλαος Σκιαδαρέσης της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Δ/ντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών και ο Αιδεσιμολογιώτατος Ερμόλαος Μασσάρας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πατρών. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πέτρος Ρηγάτος ,τ. Αντιδήμαρχος Πατρέων ο οποίος αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που ξεκίνησε με την προηγούμενη δημοτική αρχή σε συνεργασία με την εκκλησία για την εξαφάνιση της πείνας και των αστέγων στην Πάτρα.

Ο κ. Ζαχόπουλος αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του βιβλίου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ώς εργαλείο στους καθηγητές και δασκάλους προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν και ενημερώσουν τους μαθητές για το τεράστιο αυτό πρόβλημα της πείνας που μαστίζει τον τρίτο κόσμο αλλά όχι μόνο. Ανέφερε ότι δυστυχώς ακόμη και σήμερα υπάρχει το φαινόμενο της πείνας και στις δυτικές κοινωνίες ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το φαινόμενο της ανεργίας και της μετανάστευσης. Αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εκπαίδευσης για την βελτίωση της κατάστασης και την εξαφάνιση του προβλήματος και ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα χωρών που επένδυσαν στην παιδεία και όχι στα εξοπλιστικά προγράμματα και κατάφεραν να βελτιώσουν όχι μόνο την οικονομία τους αλλά και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων τους. Υπενθύμισε ότι το βιβλίο ζητά την ενεργητική παρέμβαση των παιδιών και των ενηλίκων με διάφορους τρόπους (διάχυση γνώσης, αποστολή μηνυμάτων με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, εκδηλώσεις κλπ). Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε ότι η παιδεία σε συνδυασμό με το ήθος που πρέπει να διακρίνει τους διαχειριστές της εξουσίας μπορεί και πρέπει να λύσει το πρόβλημα της πείνας παγκοσμίως.

Link: www.feedingminds.org


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων, Marketing και Πολιτικής Επικοινωνίας. Από την ίδρυση της εταιρείας το Νοέμβριο του 2000, η iForce Επικοινωνίες έχει κερδίσει μεγάλη απήχηση, καθώς και μερίδιο της ελληνικής αγοράς. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου ''Fortune 500'', διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλ.: +3.010.339.2500-10

© 2002 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.

Αρχή Σελίδας