Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2002

Θέμα: "Δαίδαλος" Πανελλήνιος διαγωνισμός ΤΕΕ, ΣΕΚ 2001-2002 ΧΑΛΚΙΔΑ


Την τεχνολογική δεξιότητα του Δαίδαλου, μυθικού κατασκευαστή του λαβύρινθου θα συναγωνιστούν δεκάδες νεαροί υποψήφιοι εφευρέτες από όλη τη χώρα. Ένα μοντέλο συρταρωτής γέφυρας, ένα διαλογέα ελαίων, ένα μοντέλο διάβασης πεζών για δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας, και πολλά ακόμη θαύματα που κατασκεύασαν πολυμήχανοι σπουδαστές τεχνολογίας παρουσιάστηκαν στην Χαλκίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Παλίρροια στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2002. Πρόκειται για το πρόγραμμα υπό την ονομασία "Δαίδαλος", του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (Ε.Ι.Ν.), του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο πραγματοποιεί για πρώτη φορά πανελλήνιο διαγωνισμό προγραμμάτων επίδειξης εκπαιδευτικών έργων. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η εταιρία iForce Επικοινωνίες σε συνεργασία με το Plotin Travel.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν σπουδαστές από τα Τ.Ε.Ε. (Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια) και Σ.Ε.Κ. (Σχολικά Εργαστηριακά Κέντρα) από τις πόλεις Χαλκίδα, Αλιβέρι, ΄Αμφισσα και Λαμία. Βραβεία απονεμήθηκαν στο 1ο Τ.Ε.Ε. Χαλκίδας, το 1ο Σ.Ε.Κ. Λαμίας και το 1ο Τ.Ε.Ε. Αλιβερίου. Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Ιωάννης Παπακωνσταντίνου (Πρόεδρος Ε.Ι.Ν.), Ηλίας Προβόπουλος (Περιφερειακός Δ/ντής Α΄/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας), Χαράλαμπος Παπακωνσταντίου (Προΐστάμενος Γραφείου Τ.Ε.Ε. Νομού Ευβοίας, Πρόεδρος Επιτροπής Αξιολόγησης) καθώς επίσης η κα Αθηνά Βελλή (Μέλος Ομάδας Έργου Ε.Ι.Ν.). Στη συνέχεια οι νικητές θα διαγωνιστούν μεταξύ τους για την ανάδειξη του πανελλήνιου νικητή, στις 22-24 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.


Πρόγραμμα "Δαίδαλος"

Tο πρόγραμμα "Δαίδαλος" αποτελεί μετεξέλιξη των "Μαθητικών διαγωνισμών Τ.Ε.Ε. και Σ.Ε.Κ." που πραγματοποιήθηκαν πέρσι για πρώτη φορά. Από φέτος εντάσσεται στο Γ΄ ΚΠΣ (2000-2006) και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε όλο και περισσότερες πόλεις της χώρας.
Έχει ως στόχο την ανάπτυξη και ενθάρρυνση καινοτόμων εργαστηριακών κατασκευών, από τους μαθητές των Τ.Ε.Ε. και Σ.Ε.Κ., υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους. Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και εφευρετικότητας των μαθητών και εκπαιδευτικών, η ανάδειξη όσων έχουν ιδιαίτερες κλίσεις στον τεχνολογικό, επιστημονικό ή καλλιτεχνικό τομέα, καθώς επίσης και η καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και συναγωνισμού.
Τα μαθητικά έργα υλοποιούνται κυρίως συλλογικά, από ομάδες μαθητών, στο πλαίσιο της διδασκαλίας και των εργαστηριακών ασκήσεων με την εποπτεία αρμόδιου καθηγητή. Στη συνέχεια προβάλλονται σε εκθέσεις που οργανώνονται σε περιφερειακό επίπεδο, και τα καλύτερα βραβεύονται με βάση κριτήρια αξιολόγησης που θα αναπτυχθούν για το σκοπό αυτό. Τέλος, τα έργα που βραβεύονται στις περιφερειακές εκθέσεις συμμετέχουν σε πανελλήνιο διαγωνισμό, στον οποίο θα απονέμονται τα τελικά βραβεία αριστείας
Σχετικά: www.ein.gr


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει εταιρικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς πελατείας μας, στους τομείς της Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και Σχέσεων με επενδυτές και της Στρατηγικής Επικοινωνίας. Η διεθνής μας ομάδα από επαγγελματίες με τεχνογνωσία σε δίκτυα και στελέχη παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" στους εξής τομείς: Επικοινωνιακή Πληροφορική, Επενδυτική Τραπεζική και Εταιρικά Οικονομικά, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Πολιτισμός και Ευρωπαϊκά έργα που υποστηρίζονται από ένα ιδιαίτερο IDEA LAB. Από την ίδρυση της εταιρείας το Νοέμβριο του 2000, η iForce Επικοινωνίες έχει κερδίσει μεγάλη απήχηση, καθώς και μερίδιο αγοράς. Oι πελάτες μας περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου Fortune 500, διεθνείς εισηγμένες εταιρείες και δημόσιες και ιδιωτικές ελληνικές εταιρείες που θεωρούν τη στρατηγική προσέγγιση και παρουσία ζωτική για την παγκόσμια οικονομία.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε τις κυρίες :

  • Γκέλη Ψιμάρνου
  • Γ. Φρήμαν
  • Tηλ: +30.210.339.2504

© 2002 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.

Αρχή Σελίδας