Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 13 Ιουλίου 2010

Θέμα:"ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΟΡΙ Η΄ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ''
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Το πρώτο βιβλίο από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΡΠΙΝΗ (www.kerpinipublications.gr) με θέμα: ''ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΟΡΙ Η΄ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ'' παρουσιάστηκε από τον Δήμο Λυκόβρυσης. Πρόκειται για ένα επιστημονικά πρωτοποριακό και επίκαιρο έργο το οποίο επιμελείται ο χειρουργός- γυναικολόγος, Δρ. Νικηφόρος Κλήμης.
Το έργο αυτό, απαντά σε ένα μεγάλο ζητούμενο της ελληνικής κοινωνίας και στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας θίγοντας ζητήματα φυσιολογίας των νέων, σχέσεων, διατροφής και ηθικής.
Εντός του 2010 οι εκδόσεις Κερπινή θα προχωρήσουν στην έκδοση βιβλίου για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό, ποιητικής συλλογής για την Κάρπαθο και ενός βιβλίου που αφορά στην αρχιτεκτονική της Αθήνας.
Ο εκδότης Φωκίων Ζαΐμης ανέφερε ότι,''πρόσφατα γεννήθηκε η νέα μας δραστηριότητα. Μετά από εννέα χρόνια παρεμφερών και συμπληρωματικών δραστηριοτήτων στην iForce Επικοινωνίες και μετά από αρκετά βιβλία που είτε συν-εκδώσαμε είτε συνεργαστήκαμε να εκδοθούν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια. Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας, επενδύσαμε στην γνώση και την διάδοσή της, επενδύσαμε στον πολιτισμό και τα γράμματα. Το όνομα αυτής είναι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΡΠΙΝΗ. Η Κερπινή είναι τοπωνύμιο και χωριό της επαρχίας Καλαβρύτων στην Αχαΐα με ιδιαίτερη ιστορική και συναισθηματική σημασία για εμάς.» Ξεκινήσαμε με ένα βιβλίο βοήθημα για τα νέα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν κατ αρχήν ένα υγιές παιδί προσπαθώντας για το φύλο με μεθόδους φυσικές (χωρίς φάρμακα) και ηθικά ακέραιες αφού δεν υπάρχει πουθενά στη διαδικασία η καταστροφή εμβρύου.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Κοσμάς, Αντιδήμαρχος Δήμου Λυκόβρυσης και πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης επαίνεσε την προσπάθεια του κ. Φωκίωνα Ζαΐμη, εκδότη του βιβλίου, που σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία επενδύει στον πολιτισμό. Ο κ Κοσμάς εξήρε ιδιαίτερα την εκδοτική προσπάθεια με ένα όνομα (Κερπινή) που έχει βαθιές ιστορικές αναφορές από την ελληνική επανάσταση μέχρι και το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Στη συνέχεια, ο κ. Νίκος Φαλδαμής, Διοικητής του Νοσοκομείου ''ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ', αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί το Νοσοκομείο-Μαιευτήριο, που ήταν και το πρώτο που ιδρύθηκε στην χώρα μας, αλλά και γενικότερα όλα τα δημόσια μαιευτήρια της χώρας, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση κρισίμων περιστατικών. Για το βιβλίο ανέφερε ότι αποτελεί ένα ευχάριστο, επιστημονικά άρτιο και ευκολοδιάβαστο βιβλίο για τις γυναίκες και τον κάθε ενδιαφερόμενο. Ο κ. Παπανικολόπουλος Θανάσης, Συμβούλος Επικοινωνίας, χαρακτήρισε την έκδοση ως «εκπαιδευτικό εγχειρίδιο εκλαϊκευμένης επιστήμης» με κύρια χαρακτηριστικά την εύκολη κατανόηση ιατρικών εννοιών και την παρουσίαση πλήθους επιστημονικών στοιχείων με εύληπτο τρόπο. Επίσης, έδωσε έμφαση στον εκπαιδευτικό ρόλο του βιβλίου ιδιαίτερα για τις τάξεις του λυκείου αλλά και τους νέους γενικότερα.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ανήσυχο πνεύμα, την επιστημονική πληρότητα και το απαράμιλλο ήθος του Δρ. Νικηφόρου Κλήμη, ο οποίος έχει προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και σημαντικό έργο στον τομέα της έρευνας γύρω από τη γυναικολογία και τη μαιευτική, με βάση έγκυρες ξένες έρευνες και συμπεράσματα που ωστόσο τα έχει προσαρμόσει με βάση την εμπειρία του (2.500 γεννήσεις) στην ελληνίδα γυναίκα.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι διατύπωσαν τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις τους. Το συντονισμό πραγματοποίησε η Ηλέκτρα Λάζαρη, στέλεχος της iForce Επικοινωνίες ΑΕ.

Βασικά σημεία και απαντήσεις που δίνει το βιβλίο είναι στα ακόλουθα ερωτήματα:

Πως μπορεί να τεκνοποιήσει το νέο ζευγάρι;

Μπορούμε να επιλέξουμε το φύλο των παιδιών μας(χωρίς φάρμακα);

Ποια είναι η φυσιολογία του άνδρα και της γυναίκας (με φωτογραφίες);

Πώς θα διαλέξω το φύλο του παιδιού μου;

Ποιοι είναι οι κρίσιμοι παράγοντες για την σύλληψη και την επιλογή του φύλου;

Επηρεάζει η διατροφή την επιλογή του φύλου;

LINKS: WWW.IFORCE.GR WWW.NKLIMIS.GR

© 2010 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.