Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2004

Θέμα: "MLS TALK & WRITE" - "Γράψτε Ελληνικά Μιλώντας στον Υπολογιστή σας με τεχνολογία PHILIPS"


Πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συνέντευξη τύπου και πρώτη παρουσίαση της εφαρμογής αναγνώρισης συνεχούς λόγου MLS Talk & Write™, η οποία αποτελεί το πρώτο προϊόν της συνεργασίας της MLS Πληροφορική Α.Ε. με την PHILIPS Speech Processing. Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε η iForce Επικοινωνίες.

Ο Πρόεδρoς της iForce Επικοινωνίες Φωκίων Ζαϊμης παρουσιάζοντας τον Πρόεδρο Γιάννη Καματάκη και τα στελέχη της MLS Πληροφορικής αναφέρθηκε στις τεχνολογικές πρωτιές που έχει κατακτήσει η εταιρία και στην προσήλωσή της στην καινοτομία. Η MLS είναι από τις εταιρείες Τεχνολογίας που έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά σε έρευνα και ανάπτυξη με αποτέλεσμα πρωτοποριακά και καινοτόμα προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο για την ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά. Ο κ. Καματάκης αναφέρθηκε στις προοπτικές της συνεργασίας με τη PHILIPS, όπου όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά "η απαρχή της συνεργασίας μας με τη PHILIPS πιστεύουμε ότι θα συμπέσει με την ουσιαστική προσπάθεια της εταιρίας για επέκταση στις αγορές της Ευρώπης", καθώς "η Ελληνική αγορά θα λειτουργήσει πιλοτικά για την υπόλοιπη Ευρώπη. Σκοπεύουμε μετά από μία περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας για 2-3 μήνες στην ελληνική αγορά και εφόσον τα μηνύματα που θα λάβουμε είναι θετικά, να επεκταθούμε και σε άλλες αγορές". Η MLS ανέπτυξε την εφαρμογή αναγνώρισης συνεχούς λόγου MLS Talk & Write™, χρησιμοποιώντας την παγκοσμίως καταξιωμένη μηχανή της PHILIPS, η οποία ήδη υποστηρίζει 23 γλώσσες και διαλέκτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η PHILIPS μέχρι τώρα απευθυνόταν αποκλειστικά στην επαγγελματική αγορά, ωστόσο με το MLS Talk & Write™ αναπτύχθηκε εφαρμογή υπαγόρευσης γενικού περιεχομένου που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, χρησιμοποιώντας τη μηχανή τελευταίας γενιάς.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Heribert Wutte, Διευθυντής Τεχνολογίας & Στρατηγικού Marketing της PHILIPS Speech Processing. O κ. Wutte, αφού έκανε σύντομη αναδρομή στην εξέλιξη της τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής και στην πρωτοκαθεδρία της PHILIPS παγκοσμίως στον συγκεκριμένο τομέα, εξέφρασε την υπερηφάνειά του και την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την έκδοση της εφαρμογής αναγνώρισης συνεχούς λόγου στα Ελληνικά με την τεχνολογία της PHILIPS. Όπως χαρακτηριστικά είπε "Βλέπουμε έναν κόσμο στον οποίο η αναγνώριση συνεχούς λόγου χρησιμοποιείται ως η συνιστώμενη μέθοδος για τη δημιουργία κειμένων ... και μέσα σε αυτόν τον κόσμο θέλουμε να είμαστε ο κύριος προμηθευτής της τεχνολογίας αναγνώρισης συνεχούς λόγου".

Η συνέντευξη τύπου συνεχίστηκε με τον κ. Γιάννη Νικολαίδη, Διευθυντή του Τομέα Γλωσσικής Τεχνολογίας της MLS Πληροφορική, να κάνει ζωντανή παρουσίαση του ελληνικού φωνητικού κειμενογράφου MLS Talk & Write™ . Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να υπαγορεύσει τα κείμενά του στον υπολογιστή άμεσα και γρήγορα. Η εφαρμογή MLS Talk & Write™ δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να γράφει ελληνικά μιλώντας στο PC του. Το MLS Talk & Write™ μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο αποτελεσματικά στη δουλειά και στο σπίτι.

Ο χρήστης μπορεί να μιλήσει φυσικά, χωρίς παύσεις και την ίδια στιγμή βλέπει το λόγο του να μετατρέπεται σε κείμενο με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια. Η εφαρμογή ενσωματώνεται πλήρως στο MS Word 97, 2000, XP, 2003 καθώς και στο Outlook 97, 2000, XP, 2003. Περιλαμβάνει μικρόφωνο προηγμένης τεχνολογίας PLANTRONICS που επιτρέπει τη βέλτιστη απόδοση της εφαρμογής, ακόμη και σε θορυβώδες περιβάλλον.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι:

  • Αμεσότητα : Ο χρήστης εκφωνεί τα κείμενά του στον υπολογιστή και το MLS Talk & Write™ μετατρέπει ταυτόχρονα τα λεγόμενά του σε γραπτό κείμενο.
  • Ευκολία : Ο χρήστης ανοίγει το Word και ξεκινάει την υπαγόρευση. Το MLS Talk & Write™ τον "καταλαβαίνει" αμέσως, χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση.
  • Πιστότητα : Χάρη στην υπεροχή της τεχνολογίας PHILIPS, το MLS Talk & Write™ μπορεί να αποτυπώσει το λόγο σε ηλεκτρονικό κείμενο με πιστότητα 99%.
  • Δυνατότητα προσθήκης νέων λέξεων : Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει τις δικές του λέξεις, όπως ονόματα προϊόντων και εταιριών αλλά και ξένες λέξεις γραμμένες με λατινικούς χαρακτήρες, με απλό και φιλικό τρόπο.
  • Λεξιλόγιο : Διαθέτει ένα πολύ ευρύ λεξιλόγιο που ξεπερνά τις 510.000 λέξεις, καθιστώντας εφικτή την υπαγόρευση διαφορετικών ειδών κειμένου
  • Φιλικότητα : Ο χρήστης μπορεί να υπαγορεύσει τα κείμενά του και τα e-mail του απευθείας στο Microsoft Word ή στο Outlook.
  • Ταχύτητα : Ο χρήστης μπορεί να "γράψει" τα κείμενά του στον υπολογιστή με πολύ μεγάλη ταχύτητα μιλώντας φυσικά και χωρίς παύσεις.

Η τιμή πώλησης του MLS Talk & Write είναι 118€ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το προιόν διατίθεται από αλυσίδες καταστημάτων υψηλής τεχνολογίας, καταστήματα υπολογιστών, hypermarkets, βιβλιοπωλεία, και καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.

Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με τον κ. Παναγιώτη Χριστοδουλίδη, Γενικό Διευθυντή της εταιρίας, να παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον MLS Navigator™, την ελληνική εφαρμογή αυτόματης πλοήγησης. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση δύο νέων μοντέλων, του οικονομικότερου MLS NAV168MT που περιλαμβάνει το Pocket PC Mio 168 και του MLS NAV100GPS, που απευθύνεται στους κατόχους κάθε τύπου Pocket PC που θέλουν να αποκτήσουν πλοήγηση, ανακοινώθηκε το μοντέλο MLS NAV2020Qtek, το οποίο είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο με αυτόματη πλοήγηση στην Ελλάδα, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα. Αποτελεί την ιδανική λύση για όσους επιθυμούν να έχουν κινητό τηλέφωνο με κάμερα, αυτόματο πλοηγό και υπολογιστή παλάμης - όλα σε μια και μόνο συσκευή. Ο πανίσχυρος επεξεργαστής και η σύνδεση Bluetooth καθιστούν το σύστημα έναν ολοκληρωμένο φορητό πλοηγό που δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση στο αυτοκίνητο παρέχοντας όμως όλες τις δυνατότητες της αυτόματης πλοήγησης. Το σύστημα σας πλοηγεί σε Αθήνα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο ενώ σύντομα αναμένεται το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο το οποίο οι χρήστες θα αποκτήσουν δωρεάν. Στην συσκευασία του προϊόντος εκτός από το κινητό τηλέφωνο - Pocket PC Qtek2020, περιλαμβάνεται o bluetooth GPS δέκτης, SD κάρτα 32 MB με την εφαρμογή και τους χάρτες, οικιακός φορτιστής και φορτιστής αυτοκινήτου για το Qtek2020 και τον GPS δέκτη και βάση στήριξης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλ.: 210.339.2500-4 - office@iForce.gr


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων, Marketing και Πολιτικής Επικοινωνίας. Από την ίδρυση της εταιρείας το Νοέμβριο του 2000, η iForce Επικοινωνίες έχει κερδίσει μεγάλη απήχηση, καθώς και μερίδιο της ελληνικής αγοράς. Oι πελάτες ή/και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου "Fortune 500", Διεθνείς Εταιρείες, Εταιρείες Εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, Δημόσιους Οργανισμούς, Εταιρείες Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μικρομεσαίες Εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.

© 2004 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών


Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε με:

  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Tηλ: 210.339.2500-10
  • Φαξ: 210.339.2318

Αρχή Σελίδας