Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 15 Μαΐου 2003

Θέμα: "2nd INTERNATIONAL YACHTING SYMPOSIUM 2003" 11-15 Μαΐου 2003, Πόρος -Ικανοποίηση για την ελληνική ποιοτική παρουσία σκαφών αλλά και από την φιλοξενία στον Πόρο - 1ος Διαγωνισμός Σεφ


Περισσότεροι από 70 προσκεκλημένοι από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη γεύτηκαν την ελληνική φιλοξενία στο όμορφο νησί του Πόρου στα πλαίσια του δεύτερου διεθνούς Θαλάσσιου Συμποσίου για μεγάλα επαγγελματικά σκάφη (Mega Yachts). Το πρόγραμμα του Συμποσίου περιελάμβανε έκθεση επαγγελματικών σκαφών, περιπτέρων Ελλήνων ναυλομεσιτών στην μαρίνα του Πόρου καθώς και σεμινάρια προς τους διεθνείς πράκτορες τουρισμού αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία της Ελλάδος στον θαλάσσιο τουρισμό και τα ελληνικά νησιά ως τουριστικό προορισμό για τα επαγγελματικά σκάφη (Mega Yachts). Άριστη επιλογή αποδείχθηκε το όμορφο νησί του Πόρου για την εκδήλωση αυτή. Οι φιλοξενούμενοι εκπρόσωποι του θαλάσσιου τουρισμού της Ευρώπης και των ΗΠΑ καθώς και οι εκπρόσωποι του ξένου τύπου επισκέφθηκαν τα 30 και πλέον πολυτελή σκάφη που προσφέρονται για αναψυχή από ελληνικές επιχειρήσεις. Όλα τα σκάφη φέρουν την ελληνική σημαία και έχουν πλήρωμα υψηλών προδιαγραφών.

Η διοργάνωση έγινε από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ) και την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) με την επιμέλεια της εταιρείας οργάνωσης συνεδρίων, iForce Επικοινωνίες ΑΕ. Φέτος το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου και με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα και της Περιφέρειας Αττικής.

Τα εγκαίνια του Συμποσίου τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γεώργιος Ανωμερίτης την Κυριακή 11 Μαΐου στον Πόρο, παρουσία του Δημάρχου Πόρου κ. Σπύρου Σπυρίδωνα, του επικεφαλής του Τομέα Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Βουλευτή Πειραιά και Νήσων Μανώλη Μπεντενιώτη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Χρήστου Δελημιχάλη , του Δημάρχου Ύδρας Κώστα Αναστασόπουλου, του Προέδρου της ΕΠΕΣΤ Λάκη Βενετόπουλου, του Προέδρου της ΕΣΜΕΘ, Μιχάλη Σκουλικίδη, του Γ. Γραμματέα της ΕΠΕΣΤ Αντώνη Στελλιάτου.

Στη δεξίωση που ακολούθησε στην Ναυτική Βάση του Πόρου, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Σπυρίδων αναφέρθηκε στην ιστορία του νησιού και στις πολύ καλές προδιαγραφές που έχει ο Πόρος για την προσέλκυση υψηλής ποιότητας θαλάσσιου τουρισμού. Τέλος υποσχέθηκε η νέα μαρίνα του νησιού να είναι έτοιμη για την επόμενη εκδήλωση το 2004. Οι ξένοι προσκεκλημένοι έμειναν κατά ικανοποιημένοι από την άνοδο της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών αλλά και την μεγάλη ποικιλία που προσφέρουν οι ελληνικές εταιρείες σκαφών αναψυχής σε σκάφη υπερπολυτελή και πλήρως εκσυγχρονισμένα.

Φέτος για πρώτη φορά διεξήχθη και διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου Σεφ μεταξύ των σκαφών του οποίου το πρώτο βραβείο κέρδισε το σκάφος O' PARI με τον Σεφ Νίκο Περλέκη, και το οποίο φιλοτέχνησε ο γνωστός καλλιτέχνης Αριστείδης Μπαλάνος.

Για περισσότερες πληροφορίες για την φετινή εκδήλωση και ψηφιακό φωτογραφικό υλικό μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Μαίρη Μιχαλοπούλου (Τ: 210 339.2500-1, F: 210 339.2318, e-mail:marym@iforce.gr)

LINKS: www.poros.gr

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα - Περιφέρεια Αττικής - Δήμος Πόρου


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει εταιρικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς πελατείας μας, στους τομείς της Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και Σχέσεων με επενδυτές και της Στρατηγικής Επικοινωνίας. Η διεθνής μας ομάδα από επαγγελματίες με τεχνογνωσία σε δίκτυα και στελέχη παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" στους εξής τομείς: Επικοινωνιακή Πληροφορική, Επενδυτική Τραπεζική και Εταιρικά Οικονομικά, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Πολιτισμός και Ευρωπαϊκά έργα που υποστηρίζονται από ένα ιδιαίτερο IDEA LAB. Από την ίδρυση της εταιρείας το Νοέμβριο του 2000, η iForce Επικοινωνίες έχει κερδίσει μεγάλη απήχηση, καθώς και μερίδιο αγοράς. Oι πελάτες μας περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου Fortune 500, διεθνείς εισηγμένες εταιρείες και δημόσιες και ιδιωτικές ελληνικές εταιρείες που θεωρούν τη στρατηγική προσέγγιση και παρουσία ζωτική για την παγκόσμια οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στη διεύθυνση:

  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε. Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα
  • Tηλ: +30.210.339.2500-10
  • Φαξ: +30.210.339.2318

© 2002 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.

Αρχή Σελίδας