Δελτίο Τύπου - Πάτρα, 16 Δεκεμβρίου 2005

Θέμα: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ) στο πλαίσιο του Μέτρου 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» υλοποιεί το έργο «Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στόχος του έργου είναι η προώθηση της ζήτησης και χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών και υποδομών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε εκδήλωση στην αίθουσα του «Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου» στο Δήμο Αμαλιάδας, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2005. Χαιρετισμό απηύθυνε  ο κύριος  Ιωάννης Λυμπέρης, Δήμαρχος Αμαλιάδας ο οποίος αναφέρθηκε στο δίκτυο οπτικών ινών που δρομολογείται στην πόλη το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα για μελλοντικές επενδύσεις στην Αμαλιάδα αλλά και χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κοσμόπουλος Πρόεδρος .Δ.Σ. και Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, - που είναι σήμερα το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων - ο οποίος επικεντρώθηκε κυρίως στις εφαρμογές της σύγχρονης  ιατρικής μέσα από τα ευρυζωνικά δίκτυα επικοινωνιών και  συγκεκριμένα στις εφαρμογές τηλεδιάγνωσης στις επιστημονικές περιοχές, στο χώρο της καρδιολογίας, παθολογίας, ακτινοβολίας και  ψυχιατρικής. Έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία ανάλογων εφαρμογών στο χώρο της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπογράμμισε τις αντίστοιχες Ελληνικές προοπτικές.

Εισηγήσεις έκαναν επίσης οι κ.κ.: Χρήστος Μπούρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και ΕΑΙΤΥ Εκπρόσωπος ΙΤΥ,  ο οποίος αναφέρθηκε με αρκετούς σχετικούς δείκτες στη δυσμενή θέση της χώρας μας στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας κρούοντας το καμπανάκι σε όλους του πολιτικούς τονίζοντας ότι αν η ευρυζωνικότητα δεν αποτελέσει κεντρική πολιτική επιλογή όλων των κομμάτων τότε η χώρα μας θα μείνει ψηφιακά απομονωμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη των 25 στην οποία δυστυχώς κατέχει σήμερα την 25η θέση σε όλους τους σχετικούς δείκτες. 

Στη συνέχεια κατέθεσαν εισηγήσεις οι κ.κ.: Πέτρος Γανός, Υπεύθυνος Έργου, «Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών», Δήμου Αμαλιάδας, Αθανάσιος Κρίσπης, εκπρόσωπος Δήμου Αμαλιάδας, «το Παράδειγμα της Εφαρμογής του Δικτύου Σύζεύξης», Δημήτρης Κόλλιας, Διευθυντής Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, Unisystems Α.Ε.Ε.,"Ο Επισκέπτης στην Πόλη μας: Ευρυζωνικές Υπηρεσίες για τους Επισκέπτες, και όχι μόνο", Κων/νος Μάλλιαρης, Αντιδήμαρχος Γαστούνης"Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο στο Δήμο Γαστούνης"

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Διονύσης Μασαλάς, Δημοσιογράφος ΕΡΤ και Υπεύθυνος Δημοσιογραφίας Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδος ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει τον σπουδαίο ρόλο και ευθύνη που έχουν στο συγκεκριμένο θέμα και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ιδιαίτερα στην Περιφέρεια της χώρας μας.

HELPDESK: 801 11 22263 (801 11 BBAND)

LINKS: http://ru6.cti.gr/broadband


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου "Fortune 500", διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2005 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε:
  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Tηλ: 210.339.2500-10

Αρχή Σελίδα