Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2007

Θέμα: MLS Talk&Drive™: Πλοηγηθείτε με τη φωνή σας

Η MLS Πληροφορική παρουσίασε την παγκόσμια καινοτομία στο χώρο της πλοήγησης MLS Talk&Drive™

Μια παγκόσμια καινοτομία στο χώρο της πλοήγησης, την οποία πρώτοι θα απολαύσουν οι Έλληνες οδηγοί, το MLS Talk&DriveT παρουσίασε σήμερα, Τρίτη 16 Ιανουαρίου σε ειδική εκδήλωση στην Αίγλη Ζαππείου η MLS Πληροφορική AE, πρωτοπόρος εταιρία στην ελληνική αγορά πολυμέσων και πλοήγησης.  Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία iForce Επικοινωνίες ΑΕ, μίλησαν οι κ.κ. Γιάννης Καματάκης, Πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος MLS Πληροφορική AE και Νίκος Σπανίδης, Δ. Σύμβουλος  NGI και συντόνισε ο Φωκίων Ζαϊμης, Πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος της iForce Επικοινωνίες ΑΕ όπου παρέστησαν πλήθος δημοσιογράφων, εκπροσώπων εταιρειών Πληροφορικής, γνωστών αλυσίδων Λιανικής Πώλησης, αντιπροσωπειών εταιρειών αυτοκινήτου και συνεταιρισμών ταξί.

Αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στην τεχνολογία αναγνώρισης φωνής και στα συστήματα αυτόματης πλοήγησης, η MLS ανέπτυξε την επαναστατική εφαρμογή MLS Talk&DriveT και την ενσωμάτωσε στο κορυφαίο σύστημα πλοήγησης MLS Destinator. Ο οδηγός απλά λέει που θέλει να πάει, το MLS Destinator Talk&DriveT αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

«Με την παρουσίαση της επαναστατικής εφαρμογής MLS Talk&DriveT εκπληρώνεται ένα όραμα ετών για την εταιρία. Παράλληλα, η σημερινή παρουσίαση αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι μια ελληνική επιχείρηση μπορεί να πρωτοπορεί παγκοσμίως αναπτύσσοντας καινοτόμα προϊόντα», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MLS, κ.Ιωάννης Καματάκης. Ο κ.Καματάκης αναφέρθηκε αρχικά στις σημαντικότερες τεχνολογικές πρωτιές, που κατέκτησε η εταιρία από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα με στόχο πάντα την καινοτομία και την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας φιλικής προς τον άνθρωπο. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη και διάθεση στην ελληνική αγορά το 2003 της πρώτης εφαρμογής αυτόματης πλοήγησης στην Ελλάδα από την MLS, καθώς και στις αξιόλογες επενδύσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες της εταιρίας στο χώρο της πλοήγησης τα τελευταία χρόνια. Ο κ.Καματάκης τόνισε ότι το MLS Destinator έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο σύστημα πλοήγησης, καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα πλέον αξιόπιστα, ακριβή και ενημερωμένα γεωγραφικά δεδομένα της εταιρίας NGI. Στην παρούσα έκδοση του περιλαμβάνει χάρτες οδών για 63 πόλεις, 172 Δήμους, 51 Νομούς και λεπτομερές εθνικό και επαρχιακό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα με 40.000 σημεία ενδιαφέροντος.

Ο κ.Καματάκης υπογράμμισε ότι με το MLS Talk&DriveT η MLS χαράζει και πάλι νέους δρόμους στο χώρο της πλοήγησης. Παρουσιάζοντας την πρωτοποριακή εφαρμογή, ο κ.Καματάκης επεσήμανε ότι  ο τρόπος που δουλεύει το MLS Talk&DriveT είναι πραγματικά επαναστατικός συγκρίνοντας τον με τον τρόπο λειτουργίας των σημερινών συστημάτων πλοήγησης διεθνώς. «Ο οδηγός ανοίγει τον πλοηγό του και εισάγει φωνητικά τον προορισμό του. Το MLS Talk&DriveT ακούει και επιβεβαιώνει αυτό που άκουσε. Ο οδηγός ζητά πλοήγηση και το MLS Talk&DriveT ξεκινά εύκολα και γρήγορα τη δρομολόγηση. Με το MLS Talk&DriveT και την προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης φωνής που ενσωματώνει, η πληκτρολόγηση ανήκει στο παρελθόν», εξήγησε ο κ.Καματάκης.

Ένας ακόμα λόγος, που καθιστά το MLS Talk&DriveT την ιδανική λύση πλοήγησης είναι η  αυξημένη ασφάλεια που προσφέρει. Η αλληλεπίδραση με τον πλοηγό μέσω φωνής επιτρέπει στον οδηγό να έχει στραμμένη την προσοχή του στο δρόμο.

Με το MLS Talk&DriveT η πλοήγηση είναι πανεύκολη στη χρήση της από όλους. "Η MLS φιλοδοξεί με το MLS Talk&DriveT να ανοίξει την αγορά καθιστώντας την πλοήγηση πολύ φιλική προς τον άνθρωπο», τόνισε ο κ.Καματάκης.

Το MLS Talk&DriveT ακούει και αναγνωρίζει τη φωνή του οδηγού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εκπαίδευση. Σε αντίθεση με τα συμβατικά interfaces το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζει ο οδηγός είναι τον προορισμό του. Ο οδηγός μπορεί να πει οποιαδήποτε από τους 20.000 δρόμους ή τα 16.000 τοπωνύμια που έχουν χαρτογραφηθεί και το MLS Talk&DriveT θα τον καταλάβει. Επιπλέον, το MLS Talk&DriveT δεν ακούει μόνο ελληνικά αλλά μπορεί και να μιλήσει.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MLS, στόχος της εταιρείας είναι η τεχνολογία του MLS Talk&DriveT να ενσωματωθεί σε όλο το εύρος των συσκευών πλοήγησης που είναι συμβατές με το MLS Destinator (PDAs, Smart Phones, PNAs, Phone-PDAs). «Για να το πετύχουμε αυτό η ομάδα ανάπτυξης της MLS δουλεύει εντατικά πάνω στην εφαρμογή ώστε αυτή να είναι συμβατή με όλες τις υφιστάμενες πλατφόρμες», σημείωσε ο κ.Καματάκης.

Στην παρούσα φάση, το MLS Talk&DriveT έχει ενσωματωθεί στο PDA Fujitsu Siemens N500/N520 και στο κινητό τηλέφωνο E-TEN, που διατίθεται από την εταιρία Πλαίσιο. Παράλληλα, η MLS ανακοίνωσε στην εκδήλωση ότι ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του MLS Talk&DriveT στο νέο κινητό τηλέφωνο T830 της Fujitsu Siemens, καθώς και στο Travel Companion της Hewlett Packard και ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επιδιώξει την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο κινητό τηλέφωνο HTC, στο εντυπωσιακό Fujitsu Siemens N100, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες  συσκευές πλοήγησης και κινητά τηλέφωνα.

Ο κ. Καματάκης ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι η MLS δεν σκοπεύει να «κρατήσει» το MLS Talk&DriveT μόνο στην ελληνική αγορά, καθώς η εταιρία διαθέτει την τεχνογνωσία για την ανάπτυξή του σε άλλες γλώσσες. Προς την κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία βρίσκεται σε επαφές για την εμπορική εκμετάλλευση του προϊόντος αρχικά στην Ιταλία και στη Γερμανία και στη συνέχεια στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Ακόμη, η MLS από κοινού με τη Destinator και την NGI σχεδιάζει την επέκταση της στην Τουρκία αλλά και στις βαλκανικές αγορές. Προς την κατεύθυνση αυτή, στελέχη της Destinator, της MLS και της NGI πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Τουρκία με στόχο την ανάπτυξη του MLS Destinator σε συνεργασία με τοπικό εταίρο στην πολλά υποσχόμενη αγορά της γειτονικής χώρας. Επίσης, υπό εξέταση βρίσκεται και η αγορά της Ρουμανίας.

Πλοήγηση για όλους λοιπόν με MLS Destinator Talk&Drive!

LINKS: http://www.mls.gr

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλ.: 2310 929090, mail@mls.gr


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου "Fortune 500", διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2007 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε:
  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα
  • Tηλ: +30 210 3392500-10
  • Φαξ: +30 210 339 2318

Αρχή Σελίδας