Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 16 Μαρτίου 2001
Θέμα: « Διάσημος Μελλοντολόγος σε Συνέδριο Εν Πλω,
Ο Dr. Michio Kaku Στην Αθήνα" »

Μια κρουαζιέρα-συνέδριο με επιβάτες σημαντικούς εκπροσώπους από τον χώρο της Νέας Οικονομίας, διοργανώνεται την Κυριακή 17 Ιουνίου, με προορισμό τα νησιά Αίγινα και Ύδρα.

Ανάμεσά τους, θα μιλήσουν ο τέως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jacques Santer, ο διάσημος "γκουρού" των επιστημών Dr. Michio Kaku, καθώς και προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, μεταξύ άλλων οι κ.κ.:

  • Robert Cresanti, Αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πληροφορικής ΙΤΑΑ που εκπροσωπεί πάνω από 11.000 επιχειρήσεις Πληροφορικής στις ΗΠΑ
  • Γιώργος Δουκίδης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Heltran Νetwork, Πρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Υπουργείου Ανάπτυξης
  • Ιωάννης Καματάκης, Πρόεδρος της MLS Firmware, Πρώτο Βραβείο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο χώρο της Πληροφορικής
  • Γιώργος Τριανταφύλλου, PhD στη Θεωρητική Φυσική, Yale University , Telesis Securities, Derivatives Market Maker
  • Ευστάθιος Γουρδομιχάλης, Πρόεδρος της Γουρδομιχάλης Ναυπηγικής ΑΕ, Freeships ΑΕ.

Στη διάρκεια της πρωτότυπης κρουαζιέρας-συνεδρίου θα ακουστούν απόψεις από εκπροσώπους πανεπιστημίων, εταιριών και στελεχών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της Νέας Οικονομίας, σχετικά με προβλήματα και προοπτικές της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Η μονοήμερη κρουαζιέρα με θέμα "Πλέοντας προς τη Νέα Οικονομία: Η επανάσταση της Πληροφορίας" θα διεξαχθεί στο κρουαζιερόπλοιο Ερμής και αποτελεί μια διοργάνωση της εταιρίας i-Force Επικοινωνίες, σε συνεργασία με τις εταιρείες Newcroft Conferences and Conventions και Forum International Communications.

Μέρος των εσόδων του συνεδρίου έχουν φιλανθρωπικό σκοπό και θα διατεθούν στην Τράπεζα Τροφίμων και Ενδύσεως, με σκοπό την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών των απόρων δημοτών της Πάτρας. Ένα άλλο μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων, το οποίο έχει σκοπό στην οικολογική και πολιτιστική προστασία και ανάδειξη του νησιού Αλόννησος και την προστασία της μεσογειακής φώκιας.

Ποιος είναι ο Dr. Michio Kaku

Ο Dr. Michio Kaku αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεωρητικούς φυσικούς στον κόσμο, ο οποίος εργάζεται πάνω στις θεωρίες του Αϊνστάιν.

Είναι απόφοιτος του Harvard University, Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Princeton University και στο City University of New York, μελλοντολόγος και συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Το βιβλίο του "Hyperspace" αποτέλεσε best-seller στις ΗΠΑ και ασχολείται με τις έννοιες του διαστήματος και του χρόνου. Για το τελευταίο βιβλίο του "Visions" συνεργάστηκε με πολλούς κορυφαίους επιστήμονες της γενετικής και της βιολογίας, συμπεριλαμβανομένων του διευθυντή του Human Genome Project.

Έχει επίσης, ασχοληθεί επιστημονικά με θέματα όπως :

  • η θεραπεία του καρκίνου χωρίς χειρουργική και χημειοθεραπεία
  • η απομόνωση των γονιδίων της γήρανσης, την εισαγωγή της κβαντικής φυσικής στους υπολογιστές
  • την ίδρυση επανδρωμένων αποικιών στο διάστημα, κ.ά.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα βιβλία του περιλαμβάνονται: "Visions: How Science Will Revolutionize the 21sty Century" (1997), "Beyond Einstein" (with Jennifer Trainer, 1995), "Hyperspace" (1994), "Quantum Field Theory: A Modern Introduction" (1993), "Introduction to Superstrings" (1988).

---------------------------------------------------------------------------------------

Τηλ. κρατήσεων και πληροφοριών : 210-728 0920