Δελτίο Τύπου - Πάτρα, 16 Μαρτίου 2006

Θέμα: ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"
25-29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006, ΠΑΤΡΑ
ANNA LINDH FOUNDATION

Το συνέδριο "Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτισμός" πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου "What about Europe?" και θα διοργανωθεί από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ΠΑΤΡΑ 2006 και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) με την επιμέλεια της iForce Επικοινωνίες στις 25-29 Μαρτίου 2006 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Χορηγός Επικοινωνίας στο συνέδριο είναι η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (ΕΡΤ) και τα περιοδικά ADBUSINESS και BUSINESS TODAY ενώ έχουν ήδη εκδηλώσει την αποδοχή τους ως ομιλητές εκπρόσωποι από τα σημαντικότερα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ. 

Συνολικά μετέχουν εκπρόσωποι από τις εξής χώρες:
Σλοβακία, Ιταλία, Γαλλία, Η.Π.Α., Ρωσία, Βέλγιο, Γερμανία, Κροατία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Αίγυπτος, Αυστρία, Τουρκία, Κίνα, Αγγλία και Πολωνία. 

Μεταξύ άλλων έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του κυρίου Claude Frisoni, Διευθυντή του Cultural Meeting Centre Abbaye de Neumunster και επικεφαλή του ALF National Network στο Λουξεμβούργο,  με σκοπό την εκπροσώπηση του  Ιδρύματος "Anna Lindh EuroMed Foundation".  

Το «Anna Lindh EuroMed Foundation» ιδρύθηκε εις μνήμη της δολοφονηθείσας το 2003 Υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας ANNA LINDH. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο θεσμός του «Anna Lindh EuroMed Foundation» πηγάζει σε παλαιότερη συνεργασία, αφού το 1995 και σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη, απεφασίσθη η συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και των νοτιότερων Μεσογειακών χωρών (Euro-Mediterranean Partnership),  με σκοπό την αρμονικότερη συνύπαρξη των δύο. Το 2003, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση κατά της  Anna Lindh, το «Euro-Mediterranean Partnership», αποφάσισε από κοινού την δημιουργία του «Anna Lindh EuroMed Foundation». Η ίδρυση έλαβε μέρος στην πόλη της αρχαίας Αλεξάνδρειας και  χρηματοδοτήθηκε από όλα τα μέλη του «Euro-Mediterranean Partnership», τριάντα πέντε στο σύνολό τους (25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 10 της νότιας Μεσογείου). Απώτερος σκοπός του ιδρύματος είναι να μετατρέψει  τον  Μεσογειακό χώρο σε μία περιοχή  που θα επικρατεί  ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία.  Βασικός στόχος είναι να φέρει τις δύο πλευρές της Μεσογείου πιο κοντά,  γεφυρώνοντας έτσι το κενό μεταξύ τους.  Σύμφωνα με το  «Anna Lindh EuroMed Foundation», ο διάλογος είναι το μόνο μέσο που μπορεί να οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Επιπλέον, το «Anna Lindh EuroMed Foundation», δεν προωθεί οποιαδήποτε μορφή διαλόγου, αφού υποστηρίζει ότι ο διάλογος δύο πολιτισμών καθίσταται εποικοδομητικός  μόνο εάν διεξάγεται μεταξύ πολιτών παρά μεταξύ ανώνυμων  πολιτιστικών φορέων. Οι προσπάθειες του «Anna Lindh EuroMed Foundation»  για την δημιουργία καλύτερων συνθηκών στην περιοχή της νότιας Μεσογείου και για την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ Ευρώπης και Ανατολικών χωρών είναι αξιοσημείωτες και χρήζουν προσοχής και παραδειγματισμού.

Όλοι οι ομιλητές θα συνεισφέρουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για να υπάρξει ένας γόνιμος ανοικτός διάλογος στα εξής θέματα:

  • ΓΕΝΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ.
  • ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ;
  • Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.
  • ΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ 25 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΝΑΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ.
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -Μ.Μ.Ε ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ.

LINKS: http://www.patras2006.gr


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου "Fortune 500", διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2006 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε:
  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Tηλ: 210.339.2500-10

Αρχή Σελίδας