Δελτίο Τύπου - 17 Φεβρουαρίου 2004

Θέμα: Άρης Σπηλιωτόπουλος- Άμεση δημιουργία Υπουργείου Τουρισμού


Τη δημιουργία ενός Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο θα μπορέσει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη ενός από τους πιο σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών, Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο αχαϊκής καταγωγής πολιτικός, συμμετείχε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ.Α.Δ.Ε.), που πραγματοποιήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα Εργαλεία Ανάπτυξης: Νέες Τεχνολογίες, Τουρισμός και Πολιτισμός, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών και Εφαρμογών. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ακόμη να διαθέσει ένα μοναδικό και ανταγωνιστικό προϊόν στη διεθνή αγορά και τέτοιο μπορεί να γίνει ο τουρισμός, εκμεταλλευόμενος το πολιτιστικό παρελθόν αλλά και παρόν. Μίλησε για τις τομές που πρέπει να γίνουν μέσα από μακρόπνοους σχεδιασμούς για να αναπτυχθούν στη χώρα νέες μορφές τουρισμού και να συνδεθεί αυτός με τον πολιτισμό. Επίσης, στηλίτευσε τη μη επαρκή πολιτιστική εκπαίδευση και την ανάγκη παραγωγής στελεχών που θα μπορέσουν να δώσουν τα προϊόντα στην αγορά. Παράλληλα, άσκησε κριτική στην ελλιπή δράση των κρατικών φορέων όπως ο Ε.Ο.Τ. και την απουσία της χώρας από τις διεθνείς διαφημιστικές καμπάνιες ακόμη και για την προβολή της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρέπει να αναζητήσουμε νέες αγορές, όπως αυτές της Ν.Α. Ασίας, να προσπαθήσουμε για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε 12μηνη διάρκεια, όπως έχουν κάνει άλλες χώρες με λιγότερη φυσική ομορφιά επεσήμανε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη, ο πρόεδρος του ΙΝ.Α.Δ.Ε. και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Αχαΐα Κώστας Ζαΐμης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περιμένουν τη χώρα μας ενόψει της ευρωπαϊκής διεύρυνσης, αφού και σήμερα κρατά την 15η θέση στους 15 ενώ αύριο πιθανόν να πέσει στην 22η στους 25, δεδομένου ότι πολλές από τις νέες χώρες βρίσκονται πολύ κοντά στο οικονομικό επίπεδο της Ελλάδας και εμφανίζουν μια δυναμική που δείχνει ότι μπορούν να την ξεπεράσουν. ?Για να μπορέσει η Ελλάδα να προχωρήσει πρέπει να ενσωματώσει τις νέες τεχνολογίες, και να συνδυάσει την τουριστική δράση με τον πολιτισμό αλλά και να μεταφέρει εξουσίες στις περιφερειακές δυνάμεις της χώρας? τόνισε.

Για την υστέρηση της χώρας στον τομέα των νέων τεχνολογιών μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΙΝ.Α.Δ.Ε. Γιάννης Ταλούμης, τονίζοντας ότι στη σημερινή εποχή της γνώσης, το αγαθό είναι η πληροφορία και κατ' επέκταση η εκπαίδευση. Δεν χρειαζόμαστε φωτεινά μυαλά, η πληροφορία υπάρχει παντού και μπορούμε να τη βρούμε αν τη χρειαζόμαστε. Η ανάγκη υπάρχει για άτομα με βούληση να κάνουν τη χώρα να προχωρήσει υπογράμμισε. Τέλος, η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτιστικών Μελετών και Εφαρμογών, Γεωργία Ηλιοπούλου μίλησε για τη σημασία που έχει η προβολή του ελληνικού πολιτιστικού προϊόντος ενόψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Την εκδήλωση επιμελήθηκε η εταιρία i-Force Επικοινωνίες.


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων, Marketing και Πολιτικής Επικοινωνίας. Από την ίδρυση της εταιρείας το Νοέμβριο του 2000, η iForce Επικοινωνίες έχει κερδίσει μεγάλη απήχηση, καθώς και μερίδιο της ελληνικής αγοράς. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου ''Fortune 500'', διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.

© 2003 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Για περισσότερες πληροφορίες, διαφήμιση και χορηγικές ευκαιρίες για την φετινή εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε με :

  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Tηλ: 210.339.2500-10
  • Φαξ: 210.339.2318

Αρχή Σελίδας