Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2007

Θέμα: 6o ετήσιο συνέδριο "ΓΕΦΥΡΕΣ''

Με επιτυχία διοργανώθηκε το 6Ο ετήσιο συνέδριο "ΓΕΦΥΡΕΣ'', το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007 στον Οργανισμό Λιμένα Πατρών (ΟΛΠΑ). Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ), του Υπουργείου Ανάπτυξης και συνδιοργανώθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος της Κ.Π. EQUAL του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Βασικός άξονας του συνεδρίου ήταν η συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού/κεφαλαίου και της τεχνολογίας στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Η έναρξη του συνεδρίου έγινε από τον Πρόεδρο του ΙΝΑΔΕ και πρόεδρο της 3 ΝΕΤ, κο Γιάννη Ταλούμη, ο οποίος αναφέρθηκε στην εισαγωγή της μηχανικής ενέργειας και στην  δημιουργία του όρου Βιομηχανική Επανάσταση στην περίοδο 1760-1860. Χαιρετισμό απηύθυνε ο  Αντιδήμαρχος Πατρέων, κος Γεώργιος Ζαφειρόπουλος ενημερώνοντας για τους λόγους που η ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδος  πρέπει να γίνει κοινός  στόχος όλων μας. Ομοίως με χαιρετισμό του, ο κος Γεώργιος Ζεππάτος, Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος, γνωστοποίησε τους παράγοντες εκείνους που καθιστούν την Δ. Ελλάδα προνομιούχο περιφέρεια της χώρας μας και αποτελούν σημείο αναφοράς κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης και ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού.

Η κεντρική ομιλητής του συνεδρίου, η Υφυπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, κα Σοφία Καλαντζάκου, τόνισε ότι ο στρατηγικός στόχος του Υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, είναι η αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας ως κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της, μέσω δράσεων που θα υλοποιηθούν από το Υπουργείο. Την ανάγκη προσαρμογής του ανθρώπινου δυναμικού στις τεχνολογικές εξελίξεις επεσήμανε ο τ. Υπουργός, κος Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ως μοναδική λύση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και της  προώθησης της απασχόλησης. Εκτενή αναφορά σε έργα που ενισχύουν την περιφερειακή ανάπτυξη και την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού έγινε από την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νατάσα Ράγιου, δίνοντας έμφαση στην συντήρηση της φυσικής μας κληρονομιάς, την διαχείριση και προστασία των Υδάτινων Πόρων και την γεωργική ανάπτυξη μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος LEADER PLUS(+). Επισημάνθηκαν τέλος σημαντικά μελλοντικά κυβερνητικά έργα όπως η Ιόνια Οδός και η υπογειοποίηση  δικτύου Υψηλής Τάσης σε Πάτρα, Ρίο και Μεσσάτιδα, έργο που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει η ΔΕΗ. Ο Γ. Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κος Κώστας Τσουτσοπλίδης, παρουσίασε τις δράσεις του Υπουργείου και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού  Ταμείου για την προώθηση και την αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού της χώρας καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, ενώ ο δικηγόρος, κος Δημήτρης Πελέκης, εξήρε την σημασία και την σπουδαιότητα της γνώσης της παιδείας και της κατάρτισης για την ομαλή προσαρμογή στις εξελίξεις στην αγορά εργασίας. O κος Διονύσης Σαβράμης, ψυχολόγος  του Κέντρου Απασχόλησης, Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας, τόνισε την σπουδαιότητα του ρόλου του Κέντρου Υποστήριξης Απασχόλησης ως δομή της Αναπτυξιακής Επιχείρησης της Πάτρας για την ενίσχυση της απασχόλησης όλων των πολιτών της Πάτρας  και ιδιαίτερα ατόμων και ομάδων που πλήττονται ή κινδυνεύουν από τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τις δυνατότητες του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών για την ισχυροποίηση των δεσμών μεταξύ Ερευνητικών/Τεχνολογικών και Επιχειρηματικών Φορέων  της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος προέβαλλε ο Ηλ/γος Μηχανικός Η/Υ, Δ/ντής  Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, κος  Αθανάσιος Κακαρούντας, έχοντας ως στόχο την εκπόνηση ενεργειών που αναπτύσσουν, προωθούν και αξιοποιούν την καινοτομία & επιχειρηματικότητα. 

Τη συζήτηση συντόνισε ο έγκριτος δημοσιογράφος Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Επίτιμος Διεθνής Πρόεδρος Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και ο κύριος Απόστολος Βουλδής, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ ενώ παρέμβαση με οξεία κριτική για την εγκατάλειψη της περιφέρειας από τους πολιτικούς εν συνόλο έκανε ο δημοσιογράφος Διονύσης Μασαλάς.  

Χορηγός του συνεδρίου ήταν ο ΟΤΕ, υποστηρικτές του οι εταιρείες: 3ΝΕΤ ΑΕ, ΑΞΟΝ ΑΤΕΒΕ, Ntafyl Hellas Α.Β.Ε.Ε., ο Οργανισμός Λιμένα Πατρών και η Coca Cola 3E ενώ χορηγοί επικοινωνίας τα περιοδικά: «ΤΟ ΔΟΝΤΙ» και «Ευρωπαϊκή Έκφραση».


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου "Fortune 500", διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2007 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην κα. Αλεξάνδρα Μπάκα:
  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα
  • Tηλ: +30 210 3392500-10
  • Φαξ: +30 210 339 2318

Αρχή Σελίδας