Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2007

Θέμα: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2008 η κα Ντίνα Μπέη, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς τέλεσε τα εγκαίνια του νέου περιπτέρου ενημέρωσης για την ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ στο Πεδίον του Άρεως (Λεωφόρος Αλεξάνδρας & Μαυροματέων, πλησίον του αγάλματος Βασιλέως Κωνσταντίνου Α'). Στον χώρο αυτό έχουν εγκατασταθεί υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας με πρόσβαση στο διαδίκτυο (ίντερνετ) σε υψηλές ταχύτητες διασύνδεσης. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό ώστε να ενημερωθεί για τα οφέλη της Ευρυζωνικότητας από ειδικά εκπαιδευμένα άτομα και να χρησιμοποιήσει το γρήγορο ίντερνετ από τους εγκατεστημένους στο περίπτερο υπολογιστές έως τις 20 Ιανουαρίου 2008 καθημερινά πλην αργιών (ώρες 10:00 - 16:00).

Παράλληλα, στο ΚΕΠ των Αμπελοκήπων (Λεωφ. Κηφισίας 125 - 127, Αμπελόκηποι) λειτουργεί ενημερωτικό γραφείο για την Ευρυζωνικότητα. Όπως και στο Περίπτερο της Ευρυζωνικότητας, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα οφέλη της Ευρυζωνικότητας και να χρησιμοποιήσουν το γρήγορο ίντερνετ από τους διαθέσιμους υπολογιστές. Ο χώρος ενημέρωσης ευρυζωνικότητας στο ΚΕΠ Αμπελοκήπων θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 20 Δεκεμβρίου 2007 έως και τις  20 Μαΐου 2008, τις ώρες λειτουργίας του ΚΕΠ. 


Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς κα Ντίνα Μπέη εγκαινιάζει το νέο περίπτερο ευρυζωνικότητας
στο Πεδίο του Άρεως

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών - Πειραιώς διοργάνωσε συνέδριο με θέμα «Ευρυζωνικότητα & Εργασιακά Θέματα», την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007, στο Αμφιθέατρο της Γ.Σ.Ε.Ε. Στο συνέδριο παρευρέθησαν εκπρόσωπου συλλογικών οργανώσεων, επιχειρήσεις, αρκετοί πολίτες αλλά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην κεντρική ομιλία του συνεδρίου η κα Ντίνα Μπέη, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς, τόνισε την συμβολή των νέων τεχνολογιών στον περαιτέρω εκδημοκρατισμό της κοινωνίας μας. Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στα προβλήματα που υφίστανται με το Υπουργείο Εσωτερικών σε σχέση με τα ΚΕΠ και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

Την εσπερίδα χαιρέτισαν οι κ.κ. Φώτης Αποστολόπουλος, Γενικός Γραμματέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συνέδρους, αναφέρθηκε στα οφέλη των ευρυζωνικών υπηρεσιών για τους πολίτες καθώς και ο κ. Στάθης Ανέστης, Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ, ο οποίος έθεσε το πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ ύπαρξης ενός μίνιμουμ εργασιακού πλαισίου που να διέπει όσους απασχολούνται στις νέες μορφές εργασίας. Επιπλέον, ανέφερε τα οφέλη των νέων τεχνολογιών, ζητώντας την μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων. 

Ο Νίκος Κουλούρης, Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση η οποία ήταν πλούσια σε στατιστικά στοιχεία, αναφέρθηκε σε όλες τις ρυθμιστικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν από την ΕΕΤΤ, με πιο σημαντική την προσφορά Αναφοράς του ΟΤΕ για Παροχή Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (Reference Unbundling Offer - RUO) και την προσφορά Αναφοράς του ΟΤΕ για Παροχή Υπηρεσιών Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης (Reference Bitstream Offer - RBO).

Άμεσος σκοπός των ρυθμιστικών παρεμβάσεων της ΕΕΤΤ είναι να αναδειχθεί η Ελλάδα σε κοινωνία ανταγωνιστικών υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας και σε κεντρικό διαδικτυακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής, διασφαλίζοντας βέβαια τη διαφάνεια, την αμεροληψία καθώς και την διευκόλυνση των επενδύσεων.

Η κα. Λίνα Πέλκα, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, αναφέρθηκε στα προγράμματα ανάπτυξης των ευρυζωνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για ενιαίο συντονισμό όλων των φορέων για την από κοινού αντιμετώπιση όλων των θεμάτων. Διεξοδική αναφορά έγινε για το Ε.Π. «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ», το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της παραγωγικότητας αλλά και της ποιότητας ζωής του τόπου. Συνεχίζοντας, ο κ. Νίκος Δημητριάδης, Εκπρόσωπος του Αναδόχου και Γενικός Δ/ντης της STRATIS Στρατηγικές & Δράσεις Κοινωνίας Πληροφοριών ΕΠΕ, παρουσίασε στοιχεία αναφορικά με τη ζήτηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών στη χώρα μας και παράλληλα αναφέρθηκε στο έργο της της Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς για την Ευρυζωνικότητα και ιδιαίτερα στο περίπτερο ενημέρωσης, μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γρήγορο ίντερνετ από τους εγκατεστημένους στο περίπτερο υπολογιστές αλλά και να ενημερωθούν για τις ευρυζωνικές υπηρεσίες από ειδικά εκπαιδευμένα άτομα.

Ο κ. Νίκος Κάκαρης, Γενικός Διευθυντής του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, παρουσίασε τις δραστηριότητες του Παρατηρητηρίου ως φορέα συγκέντρωσης, αξιολόγησης και διάθεσης πληροφόρησης για τις ΤΠΕ αλλά και συμβούλου στρατηγικής για την Πολιτεία. Παράλληλα ανέφερε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τη χρήση του Διαδικτύου στην εύρεση εργασίας αλλά και για την τηλε-εργασία και τις υπηρεσίες
e-learning.

Η κα. Μίνα Ζούλοβιτς, Δικηγόρος, Φιλοθεΐδης, Ρόγκας & Συνεταίροι και Εξωτερική Συνεργάτιδα Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών παρουσίασε τις σύγχρονες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι στις νέες εργασιακές σχέσεις που θα αναπτυχθούν, με την εφαρμογή των ευρυζωνικών υπηρεσιών και την ανάπτυξη της τηλε-εργασίας και των εργασιακών σχέσεων από απόσταση, παραθέτοντας όλες τις νομικές παραμέτρους του θέματος.

Την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκομένων αλλά και όλη την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία ο έμπειρος δημοσιογράφος, Δημήτρης Μαλλάς.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Μέτρου 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» στο έργο  «Προώθηση της Ανάπτυξης Ζήτησης Ευρυζωνικών Υπηρεσιών στη Ν.Α. Αθηνών - Πειραιώς» ανάδοχος του οποίου είναι η ένωση εταιρειών iForce Επικοινωνίες ΑΕ - STRATIS Στρατηγικές & Δράσεις Κοινωνίας Πληροφοριών ΕΠΕ.

 


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου "Fortune 500", διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2007 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην κα. Αλεξάνδρα Μπάκα:
  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα
  • Tηλ: +30 210 3392500-10
  • Φαξ: +30 210 339 2318

Αρχή Σελίδας