Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 20 Μαρτίου 2007

Θέμα: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ
2007 ΕΤΟΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του Μέτρου 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» έργο  «Προώθηση της Ανάπτυξης Ζήτησης Ευρυζωνικών Υπηρεσιών στη Θεσπρωτία» διοργάνωσε με την επιμέλεια της ένωσης εταιρειών iForce Επικοινωνίες ΑΕ-Exodus Ανώνυμος Εταιρεία Πληροφορικής, ημερίδα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Παραμυθιάς με θέμα: «Η Προοπτική της Ευρυζωνικότητας στην Θεσπρωτία» τo Σάββατο 17 Μαρτίου 2007.

Στο συνέδριο  παρευρέθη πλήθος πολιτών και φορέων της περιοχής. Το συνέδριο χαιρέτισαν οι κ.κ. Αντώνης Μπέζας, Υφυπουργός Οικονομικών που αναφέρθηκε στην ψηφιακή στρατηγική της Κυβέρνησης για τα έτη 2006-2013, τονίζοντας παράλληλα την αλματώδη ανάπτυξη που γνωρίζει η ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα με τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Βασίλης Λώλος, Δήμαρχος Παραμυθιάς, ο οποίος επεσήμανε την μεγάλη βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος Παραμυθιάς για την προώθηση της ευρυζωνικότητας στην περιοχή. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Φωκίων Ζαϊμης, Πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες και εκπρόσωπος της Ένωσης εταιρειών iForce Επικοινωνίες-Exodus Ανώνυμος Εταιρεία Πληροφορικής ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα του θέματος υπενθυμίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει ανακηρύξει το 2007 ως έτος ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Ο πρώτος ομιλητής της ημερίδας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, Νομάρχης Θεσπρωτίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συνεχής παρακολούθηση των  τεχνολογικών εξελίξεων αποτελεί δέσμευσή της Νομαρχίας όπως επίσης και η ενημέρωση των πολιτών, των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών, αφού  η Θεσπρωτία θα είναι σύντομα πόλος έλξης νέων επενδυτών γιατί δε θα υστερεί σε σχέση με άλλους νομούς της χώρας μας. Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Νίκος Δημητριάδης, Γεν. Δ/ντής STRATIS Στρατηγικές & Δράσεις Κοινωνίας Πληροφοριών, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στα οφέλη των ευρυζωνικών υπηρεσιών, τόσο για τους πολίτες όσο και για τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις, παρουσιάζοντας τα έργα ευρυζωνικότητας που υλοποιούνται στην Θεσπρωτία, καθώς και ο κ. Μάρκος Παπαφωτίου, Προϊστάμενος  Τηλεπικοινωνιών Διαμερίσματος Κέρκυρας Πρέβεζας και Θεσπρωτίας ΟΤΕ, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά όλα τα έργα υποδομής που έχουν προγραμματιστεί από τον ΟΤΕ για την ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, συγκρίνοντας την κάλυψη ευρυζωνικών υπηρεσιών κατά τα έτη 2005-2007. Τέλος ακολούθησε ομιλία του κ Βαγγέλη Στασινόπουλου, Inside Sales Account Manager της Cisco Systems Hellas ο οποίος αναφέρθηκε στην χρηστικότητα της ευρυζωνικότητας στην καθημερινή μας ζωή.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκομένων.
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη στην Ηγουμενίτσα λειτουργεί χώρος ενημέρωσης του κοινού στην οδό Ελ. Βενιζέλου (πεζόδρομος). Στον χώρο αυτό έχουν εγκατασταθεί υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας με πρόσβαση στο διαδίκτυο (ίντερνετ) σε υψηλές ταχύτητες διασύνδεσης. Ο χώοος είναι ανοικτός για το κοινό καθημερινά πλην αργιών 10:30-13:30 και 18:00-20:00 ώστε να ενημερωθεί για τα οφέλη της ευρυζωνικότητας από ειδικά εκπαιδευμένα άτομα και να χρησιμοποιήσει το γρήγορο ίντερνετ από τους εγκατεστημένους στο περίπτερο υπολογιστές. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως το τέλος Ιουνίου 2007.  

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλ.: 26650-26615, www.nathesprotias.gr 

 


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου "Fortune 500", διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2007 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε:
  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα
  • Tηλ: +30 210 3392500-10
  • Φαξ: +30 210 339 2318

Αρχή Σελίδας