Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2006

Θέμα: ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"
25-29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006, ΠΑΤΡΑ

Η πόλη της Πάτρας έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2006. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ΠΑΤΡΑ 2006 και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) διεθνές συνέδριο με την επιμέλεια της iForce Επικοινωνίες με θέμα "Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτισμός" στις 25-29 Μαρτίου 2006. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Χορηγός Επικοινωνίας στο συνέδριο είναι η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (ΕΡΤ) ενώ έχουν ήδη εκδηλώσει την αποδοχή τους ως ομιλητές εκπρόσωποι από τα σημαντικότερα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.  Στο συνέδριο έχουν κληθεί ως ομιλητές σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό, δημοσιογραφικό, εκδοτικό, ακαδημαϊκό και εν γένει κλάδο της επικοινωνίας από την Ελλάδα και το Εξωτερικό για να συνεισφέρουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους και να υπάρξει ένας γόνιμος ανοικτός διάλογος στα εξής θέματα:

  • ΓΕΝΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ.
  • ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ;
  • Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.
  • ΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ 25 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΝΑΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ.
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Μ.Μ.Ε ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ.

Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του συνεδριακού κύκλου "What about Europe?"
("Τι τρέχει με την Ευρώπη;") όπου σε τρία διεθνή συνέδρια θα συζητηθεί η σχέση του Πολιτισμού με τα Μέσα Ενημέρωσης, την Επιστήμη και την Πολιτική αντίστοιχα. Το "What about Europe?" πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2000. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να λειτουργήσει το πρόγραμμα «What about Europe?» ως βάση για την εξέλιξη του θεσμού σε Παρατηρητήριο για την ευρωπαϊκή ενοποίηση που κάθε δυο χρόνια θα συγκαλείται στην Πάτρα με θεματολόγια που θα διαμορφώνεται μέσα από e-προσυνεδριακό διάλογο.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και αποδεχτεί στο μεγαλύτερο ποσοστό οι κ.κ.: Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Θανάσης Βαλτινός, Συγγραφέας, Πρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Αλέξανδρος Βέλιος, Δημοσιογράφος,  Γιώργος Βουλγαράκη (αναμένεται επιβεβαίωση), Υπουργός Πολιτισμού, Απόστολος Βουλδής, Πρόεδρος ΕΣΗΕΠΗΝ, Ανδρέας Α. Βρής, Δημοσιογράφος, Συνεργάτης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Πάτρα 2006, Νίκος Γιαννής, Καθηγητής, Εκδότης Ευρωπαϊκής Έκφρασης, Χρήστος Γούδης, Καθηγητής στο Πανεπιστημίο Πατρών, Διευθυντής Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος Κέντρου ΓΑΙΑ, Δημήτρης Εφραίμογλου,  Πρόεδρος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Δημήτρης Ζαννίδης, Γ. Δ/ντης Ιδρύματος Δημοσιογραφίας Μπότση, Χρήστος Ζαχόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, Κώστας Ζούλας, Δημοσιογράφος, Παναγιώτης Καββαδάς, Γ. Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Γιάννης Καλαμίτσης, Παραγωγός Ραδιοφωνικής Εκπομπής, Κωνσταντίνος Καμάρας Εκδότης, www.sport.gr, Ανδρέας Καράβολας, Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Κασιμάτης, Δ/ντής Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Μανώλης Κοττάκης, Δημοσιογράφος, Θανάσης Λάλας, Δημοσιογράφος ΔΟΛ,  Έμη Λιβανίου, Δημοσιογράφος STAR, Ζώης Μαρίνος, Γενικός Γραμματέας ΕΣΗΕΠΗΝ, Σπύρος Μερκούρης,  Επίτιμος Πρόεδρος Δικτύου Πολιτιστικών Πρωτευουσών και Μηνών της Ευρώπης, Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Σκηνοθετών και Συγγραφέων και Πρόεδρος Μουσείου Κινηματογράφου, Χρήστος Παναγόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ.- Δ/νων Σύμβουλος ΕΡΤ, Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Επίτιμος Διεθνής Πρόεδρος Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Μαριάννα Πυργιώτη, Δημοσιογράφος, Χρήστος Ροϊλός,  Συντονιστής Εκτελεστικής Επιτροπής «Πάτρα 2006, Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης», Θόδωρος  Ρουσόπουλος (αναμένεται επιβεβαίωση),  Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νεοκλής Σαρρής, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Σιδέρης, Εκδότης, Ευαγγελία Τζαμπάζη, Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Τσιλήρας, Εκδότης Περιοδικό "ΤΟ ΔΟΝΤΙ", Τηλέμαχος Χυτήρης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Dr. Jurai Alner, Γενικός Γραμματέας Πανευρωπαϊκής Ένωσης- Σλοβακία, Brian O'Connell- Δημοσιογράφος Irish Times/RTE Television, Marina Cosi, Vice President of Fnsl, Ramon Jimenez Fraile, Head of Unit - Information Policy, Council of the European Union, Jack Hanning, Director of External and Multilateral Relations of the Council of Europe, Kari Heistad, President, Creative Concepts, Horst Keller- Δημοσιογράφος (ZDF- GERMANY), Dragutin Lusic Luce, Πρόεδρος Κροατικής Ένωσης Δημοσιογράφων, Wolfgang Mayer, Steering Committee European Federation of Journalists, Jao Palmeiro, Πρόεδρος Πορτογάλων Εκδοτών,
Τraugott Shoefthaler, Εxecutive Director of the Anna Lindh EuroMed Foundation for the Dialogue between Cultures, Prof. Ilios Yannakakis- Καθηγητής Πανεπιστημίου Lille.

---ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ---

Ο Θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης συστάθηκε με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατόπιν πρωτοβουλίας της τότε Ελληνίδας Υπουργού Πολιτισμού, Μελίνας Μερκούρη. Το όραμα της Μελίνας ήταν να γνωρίσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες τις ομοιότητες και τις διαφορές τους, και να γνωριστούν καλύτερα μαθαίνοντας να επικοινωνούν πιο ουσιαστικά χρησιμοποιώντας την γλώσσα του Πολιτισμού. Η Αθήνα ήταν η πρώτη πόλη που φιλοξένησε το Θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 1985 και έκτοτε, κάθε χρόνο, το λιγότερο μία πόλη της Ευρώπης, στέφεται Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Η πόλη των Πατρών επελέγη να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για τη χρονιά του 2006. Η κεντρική ιδέα της διοργάνωσης της Πάτρας σαν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2006 είναι να φέρει πιο κοντά τους κατοίκους της Ευρώπης, με σκοπό να ενισχύσουν την πολιτιστική ανταλλαγή και να γιορτάσουν την πολιτισμική διαφορετικότητα. Στο πλαίσιο του «Πάτρα 2006», οι Ευρωπαίοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις καθώς και να μοιραστούν εμπειρίες που θα τους δώσουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν ουσιαστικότερα.

LINKS: http://www.patras2006.gr


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου "Fortune 500", διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2006 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε:
  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Tηλ: 210.339.2500-10

Αρχή Σελίδας