Δελτίο Τύπου - 21 Μαΐου 2002

Θέμα: ''Συνέδριο για τον Ελληνικό Τύπο''


Το Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε. με θέμα:

"Ο Ελληνικός Τύπος, 1784 ως σήμερα. Ιστορικές και Θεωρητικές Προσεγγίσεις"

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 23 Μαΐου 2002 έως και το Σάββατο 25 Μαΐου 2002 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 στην Αθήνα, Αίθουσα "Λεωνίδα Ζέρβα". Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο Υφυπουργός Τύπου κύριος Τηλέμαχος Χυτήρης.

Θεματικές του συνεδρίου είναι οι ακόλουθες :

  1. Ο Ελληνικός Τύπος.
  2. Ο Τύπος, ο κόσμος του και η ροή της είδησης.
  3. Πρωτεύουσες και Περιφέρεια.
  4. Διασπορά και Ομογένεια.
  5. Ο Τύπος, εργαλείο έρευνας. Συλλογές και ηλεκτρονικά Αρχεία.

Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, κύριος Δημήτρης Δόλης, θα τιμήσει το συνέδριο με παρέμβαση του την τρίτη ημέρα του συνεδρίου.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με μια συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα : "Ο Τύπος ως εκφραστής και διαμορφωτής συλλογικών ρευμάτων και νοοτροπιών" και θα πλαισιωθεί από Έκθεση με θέμα: "Έξι περί Τύπου ενότητες". Θα παρουσιαστεί επίσης το Πρόγραμμα: "Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Τύπου, 1784-1974", καθώς και η αντίστοιχη "Βάση Δεδομένων, 1784 ως σήμερα".

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο παρακαλούμε απευθυνθείτε στην εταιρεία iForce Επικοινωνίες AE, που επιμελείται του συνεδρίου (κα Βαρβάρα Ξυδού, τηλ:+30210.3392500-2, fax:+30210.3392318).

Το ανωτέρω συνέδριο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των:

Υπουργείο Εξωτερικών
Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού Υπουργείο Πολιτισμού
Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)

Χορηγοί Επικοινωνίας:

ΚΕΡΔΟΣ - ΟΜΙΛΟΣ ANT1

Αρχή Σελίδας