Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2001

Θέμα: " Ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας ΙΝ.Α.Δ.Ε. "


Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας - ΙΝΑΔΕ. Το ΙΝΑΔΕ συστάθηκε με πρωτοβουλία 103 προσωπικοτήτων από τους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Αρκαδίας με σκοπό την επεξεργασία οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων που απασχολούν τον πολίτη, μέσα από την οργάνωση δημοσίων συζητήσεων και ενημερωτικών εκδηλώσεων.

Την διοικούσα επιτροπή του ΙΝΑΔΕ αποτελούν οι:

  • Πρόεδρος : O καθηγητής κύριος Θεοδόσιος Παλάσκας ειδικός σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης
  • Αντιπρόεδρος : O βιομήχανος κ. Ανδρέας Κουνινιώτης (αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Δυτικής Ελλάδας)
  • Αντιπρόεδρος : O κ. Κώστας Ζαΐμης (πολιτευτής Αχαΐας)
  • Γενικός Γραμματέας : O δικηγόρος κ. Δημήτρης Πελέκης
  • Ταμίας : H επιχειρηματίας κυρία Ιωάννα Θανασούλια
  • Mέλη : O κ. Ιωάννης Ταλούμης, Πρόεδρος της 3ΝΕΤ A.E. (εταιρεία Τηλεπικοινωνιών), ο δημοσιογράφος κ. Αθανάσιος Παπανδρόπουλος (Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου), ο κ. Φωκίων Ζαΐμης, Διευθύνων Σύμβουλος του Τεχνολογικού Πάρκου Ακρόπολις και Πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες Α.Ε, και ο κ. Κώστας Τσίτος, Δικηγόρος.

Μιλώντας στο Επιμελητήριο Αχαΐας για το Ινστιτούτο, ο πρόεδρος του ΙΝΑΔΕ καθηγητής κ. Θεοδόσιος Παλάσκας τόνισε ότι : "Απώτερος στόχος του ΙΝΑΔΕ είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών, μέσω της ανάπτυξης μιας υγιούς και βιώσιμης οικονομικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού επιπέδου".

Ενώ ο αντιπρόεδρος του ΙΝΑΔΕ κ. Κώστας Ζαΐμης από την πλευρά του, υπογράμμισε τον απολιτικό και άρα μη κομματικό χαρακτήρα του νεοϊδρυθέντος Ινστιτούτου και τόνισε ότι το χαρακτηρίζουν δύο παράμετροι: η Ευρωπαϊκή, η οποία οδηγεί στην προώθηση των σχέσεων με την Ενωμένη Ευρώπη και στην επεξεργασία των ιδεωδών της και η Τεχνολογική, που συνεπάγεται την προαγωγή και αξιοποίηση της υψηλής τεχνολογίας και την συμμετοχή μας στην λεγόμενη κοινωνία των πληροφοριών.

"Το Ινστιτούτο φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει την κοινωνία των πολιτών, τους αρμόδιους φορείς και την πολιτεία για να αναζητήσουν σύγχρονες λύσεις στα προβλήματα και νέα μοντέλα ανάπτυξης", είπε ο κ. Κώστας Ζαΐμης.

Εγκαινιάζοντας τις δραστηριότητες του, το ΙΝΑΔΕ διοργάνωσε στην Πάτρα από κοινού με το Ε.Β.Ε. Αχαΐας, ενημερωτική εκδήλωση για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, κυρίως από το χώρο της οικονομίας.

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. , τα μέλη του Δ.Σ. και οι στόχοι του ΙΝΑΔΕ όπως αναφέρονται στο καταστατικό, θα βρίσκονται διαθέσιμα στο site του Ινστιτούτου: www.inade.gr .

Αρχή Σελίδας