Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2001

Θέμα: "Εκδήλωση του ΙΝ.Α.Δ.Ε. για το Ευρώ "


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η πρώτη επίσημη εκδήλωση του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ), το οποίο διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας, ημερίδα για το ευρώ.

Εισηγητές στην εκδήλωση αυτή ήσαν ο πρόεδρος του ΙΝΑΔΕ, καθηγητής κ. Θεοδόσιος Παλάσκας, ο κ. Αθανάσιος Αβραμόπουλος, στέλεχος του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Πάτρα και ο δημοσιογράφος κ. Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου.Την εκδήλωση συντόνισε ο πολιτευτής Αχαΐας κ. Κώστας Ζαΐμης, ο οποίος υπήρξε και ο πρωτεργάτης της ίδρυσης του ΙΝΑΔΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Νίκος Δούρος ο οποίος ευχήθηκε το ευρώ να γίνει εργαλείο καθιέρωσης των αχαϊκών και ελληνικών επιχειρήσεων στις ευρωπαϊκές και βαλκανικές αγορές και ο Διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Αθανάσιος Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στις πρακτικές πτυχές της εισαγωγής του ευρώ στην καθημερινή και οικονομική ζωή των πολιτών της ευρωζώνης και είπε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε όλες τις πτυχές αυτή της ιστορικής πρόκλησης.

Ο κ. Αθανάσιος Παπανδρόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του γεγονότος από πολιτικό-οικονομικής πλευράς και τόνισε ότι, αν δεν υπήρχε το ευρώ, η ευρωπαϊκή οικονομία, μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, θα είχε υποστεί μεγάλες ζημιές και ισχυρούς κραδασμούς.

Ο καθηγητής κ. Θεοδόσιος Παλάσκας αναφέρθηκε στον ρόλο του ευρώ ως προωθητή της περιφερειακής ανάπτυξης και υπογράμμισε την σημασία του για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Χορηγοί εκδήλωσης:

  • ERGONET
  • HELLAS ON BUSINESS
  • SATSPEED
  • i-FORCE Επικοινωνίες Α.Ε.

Αρχή Σελίδας