Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 25 Ιουνίου 2001

Θέμα: "Πώς θα είναι η ζωή στα επόμενα 20 χρόνια"
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κρουαζιέρα-συνέδριο "Πλέοντας προς τη Νέα Οικονομία"


Τον κοινό νου δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποκτήσουν οι υπολογιστές γι αυτό ο άνθρωπος θα είναι πάντοτε χρήσιμος και απαραίτητος. Ουτε τα ρομπότ θα μπορέσουν στα επόμενα εκατοντάδες χρόνια να αποκτήσουν κάποια νοημοσύνη που να συναγωνίζεται αυτήν του ανθρώπου. Αυτό ήταν το κεντρικό συμπέρασμα του συνεδρίου με τίτλο "Πλέοντας προς τη Νέα Οικονομία" που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 17 Ιουνίου, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 200 εκπροσώπους του επιχειρηματικού και του ακαδημαϊκού χώρου της Νέας Οικονομίας. Πρόκειται για την πρωτότυπη διοργάνωση της εταιρίας iForce Επικοινωνίες, σε συνεργασία με την Newcroft Conferences and Conventions.

Την έναρξη του πρωτότυπου συνεδρίου κήρυξαν οι Πρόεδροι της iFORCE και NEWCROFT Φωκίων Ζαΐμης και Χρήστος Στοφορόπουλος αντίστοιχα που τόνισαν την σπουδαιότητα για την χώρα μας της διοργάνωσης καθότι συνδυάζει υψηλού επιπέδου ομιλητές και σύνεδρους και πρόγραμμα ψυχαγωγικό σε όμορφα ελληνικά νησιά.

Σε λιγότερο από 20 χρόνια η τιμή των μικροτσίπ θα πέσει τόσο πολύ, που θα θεωρούνται "σκουπίδια". Την ίδια στιγμή θα έχουν εξαπλωθεί παντού, θα είναι σχεδόν αόρατα όπως είναι σήμερα το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο διάσημος ομιλητής, καθηγητής φυσικής και συγγραφέας δρ. Michio Kaku στην κρουαζιέρα-συνέδριο. Ο κύριος ομιλητής του συνεδρίου και ένας από τους διασημότερους του κόσμου, ο δρ. Κάκου, εξέπληξε τους συνέδρους αναφερόμενος με άνεση και σιγουριά για τις επόμενες δεκαετίες της ανθρωπότητας. Σύμφωνα με τη θεωρία του, το πιο έξυπνο ρομπότ σήμερα έχει τη νοημοσύνη "μιας ηλίθιας κατσαρίδας", όπως χαρακτηριστικά είπε και τίποτε δεν μοιάζει να μπορεί να αντικαταστήσει τον λεγόμενο "κοινό νου" που διαθέτει το ανθρώπινο είδος. Επίσης, ο δρ. Κάκου μίλησε για το νόμο του Μουρ, σύμφωνα με τον οποίο τα τσιπ των υπολογιστών θα γίνουν κάτι όπως το χαρτί, το οποίο όταν ανακαλύφθηκε ήταν εξαιρετικά πολύτιμο, αλλά σήμερα έχει γίνει ευτελές. "Σύντομα τα τσιπ θα ελέγχουν την πίεση του αίματος και θα ειδοποιούν αν κάτι δεν πάει καλά" υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Tα παραπάνω είναι συμπεράσματα μετά από συζήτηση με περισσότερους από 150 επιστήμονες διεθνούς κύρους που περιλαμβάνονται στο βιβλίο "VISIONS" που έχει ήδη εκδόση ο Δρ. Κάκου.

Παράλληλα, στην κρουαζιέρα-συνέδριο με προορισμό νησιά την Αίγινα και την Ύδρα, συμμετείχαν προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο. Μεταξύ άλλον μίλησαν ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Heltran Νetwork, και πρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρονικού Εμπορίου, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Γιώργος Δουκίδης, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο που έχει η εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες. Ο κ. Δουκίδης υπογράμμισε ότι τα πανεπιστήμια στις επόμενες δεκαετίες θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργία τους για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της αγοράς.

Ανάμεσα στους ομιλητές, ο πρόεδρος της MLS Firmware, Γιάννης Καματάκης, αναφέρθηκε στους νέους κανόνες που ισχύουν πλέον στην παγκόσμια αναδιανομή γνώσης, καθώς και σε προηγμένες μεθόδους ηλεκτρονική έκδοση και διανομής περιεχομένου. Επίσης, ο Γιώργος Τριανταφύλλου, PhD στη Θεωρητική Φυσική, Yale University, Telesis Securities, Derivatives Market Maker, ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια ο ανθρώπινος πολιτισμός πέρασε μέσα από ένα κυκεώνα αλλαγών οι οποίες συνεχίζονται για να οδηγήσουν το γένος σε ένα νέο κόσμο. Για αυτόν πρέπει να δείξουμε έγκαιρα μέριμνα όχι μόνο για την οικονομική του ανάπτυξη, αλλά και για την κοινωνική του εξέλιξη, τόνισε.

Ο Ευστάθιος Γουρδομιχάλης, Executive Director της Γουρδομιχάλης Nαυτικής Εταιρία ΑΕ, Free Ships ΑΕ, μίλησε για τη θέση της βιομηχανίας των θαλάσσιων μεταφορών στην νέα οικονομία, ενώ στις ομιλίες συμμετείχαν και οι: δρ.Γκάρετ Γιαν Βαν Ζόλεν μέλος του δ.σ. του Hermes Ventures και γενικός διευθυντής στην Connexion Holding στην Ολλανδία και Μάσιμο Μιαζέτο διευθυντής πωλήσεων Ελλάδας και Ισραήλ της εταιρίας CommerceOne.

Μέρος των εσόδων του συνεδρίου θα διατεθούν στην Τράπεζα Τροφίμων και Ενδύσεως, με σκοπό την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών των απόρων δημοτών της Πάτρας. Ένα άλλο μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων, το οποίο έχει σκοπό στην οικολογική και πολιτιστική προστασία και ανάδειξη του νησιού της Αλοννήσου και την προστασία της μεσογειακής φώκιας. Τόσο ο Αντιδήμαρχος της Πάτρας Πέτρος Ρηγάτος όσο και ο Πρόεδρος της Οικολογικής Ενωσης για την προστασία της Αλοννήσου κύριος Βλάικος ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την ευγενική τους χορηγία.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, o Κύριος Γιώργος Ποταμιάνος και ο Κύριος Καρράς από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας του Περιβάλλοντος τίμησαν τους ομιλητές με συμβολικά δώρα. Επίσης, ο Αντιδήμαρχος της Πάτρας Πέτρος Ρηγάτος απένειμε αναμνηστικό μετάλλιο στον Πρόεδρο της iFORCE κ. Φωκίωνα Ζαΐμη για την συνεισφορά του σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας στην Πάτρα.

Αρχή Σελίδας