Δελτίο Τύπου - Πάτρα, 25 Μαρτίου 2006

Θέμα: ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"
25-29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006, ΠΑΤΡΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ AL JAZEERA

Το συνέδριο "Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτισμός" πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου "What about Europe?" και θα διοργανωθεί από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ΠΑΤΡΑ 2006 και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) με την επιμέλεια της iForce Επικοινωνίες στις 25-29 Μαρτίου 2006 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Χορηγός Επικοινωνίας στο συνέδριο είναι η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (ΕΡΤ) και τα περιοδικά ADBUSINESS και BUSINESS TODAY ενώ έχουν ήδη εκδηλώσει την αποδοχή τους ως ομιλητές εκπρόσωποι από τα σημαντικότερα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ. 

Συνολικά μετέχουν εκπρόσωποι από τις εξής χώρες δεκαέξη:
Σλοβακία, Ιταλία, Γαλλία, Η.Π.Α., Ρωσία, Βέλγιο, Γερμανία, Κροατία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Αίγυπτος, Αυστρία, Τουρκία, Κίνα, Αγγλία και Πολωνία. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ξεχωρίζουν οι παρουσίες των δημοσιογράφων:

 • Huseein Addul Ghani, Περιφερειακού Δ/ντή Μέσης Ανατολής (Regional Bureau Chief) του καναλιού
 • AL JAZEERA
 • Moussa Assem, Αρχισυντάκτη  (Editor in Chief) της AL KAHEERA
 • Mohamad Mohamadeen από το περιοδικό AL AKHABAR

Η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου. Το κανάλι Αl Jazeera έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ακροαματικότητας σε όλον τον αραβικό κόσμο. Ιδρύθηκε το 1996 και από τότε δίνει μία άλλη οπτική γωνία στην επικαιρότητα παρουσιάζοντας τις απόψεις του αραβικού κόσμου. Η ιστοσελίδα του καναλιού κατατάσσεται σε επισκεψιμότητα  μέσα στις 50 πιο δημοφιλείς σελίδες παγκόσμια. Ευρέως γνωστό για τις αποκλειστικότητές του, με περισσότερα από 30 γραφεία και δεκάδες ανταποκριτές γεφυρώνει το χάσμα της ενημέρωσης μεταξύ του δυτικού και του αραβικού κόσμου. 

Όλοι οι ομιλητές θα συνεισφέρουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για να υπάρξει ένας γόνιμος ανοικτός διάλογος στα εξής θέματα:

 • ΓΕΝΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ.
 • ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ;
 • Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.
 • ΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ 25 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΝΑΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ.
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -Μ.Μ.Ε ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ.

LINKS: http://www.patras2006.gr


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου "Fortune 500", διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2006 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην
Κα. Αλεξάνδρα Κοτταροπούλου (6936-850953):

 • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
 • Tηλ: 210.339.2500-10

Αρχή Σελίδας