Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2002

Θέμα: Πανελλήνιος Διαγωνισμός και Τελετή Βράβευσης έργων μαθητών των ΤΕΕ και ΣΕΚ στο Γκάζι


Έργα εντυπωσιακά και πρωτότυπα κατασκευασμένα από τους μαθητές των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) και των Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων (ΣΕΚ) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας είχαν την ευκαιρία να δουν όσοι επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι) από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου 2002.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΔΑΙΔΑΛΟΣ" του Τμήματος Β΄-ΤΕΕ της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο διοργανώνεται από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) και χρηματοδοτείται από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ την επιμέλεια των εκδηλώσεων ανέλαβε μετά από διαγωνισμό η εταιρία iForce Επικοινωνίες σε συνεργασία με το Plotin Travel.

Ο μυθικός Δαίδαλος δάνεισε το όνομά του στο φιλόδοξο αυτό Πρόγραμμα, το οποίο αποδεικνύει τη σημασία που αποκτά για τη χώρα μας η Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Οι μαθητές των ΤΕΕ και ΣΕΚ όλης της χώρας, με την καθοδήγηση και το συντονισμό των καθηγητών τους, κλήθηκαν να δουλέψουν ομαδικά, αξιοποιώντας τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούν τα προγράμματα σπουδών των ΤΕΕ, για να κατασκευάσουν καινοτόμες τεχνολογικές και καλλιτεχνικές κατασκευές, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες των Περιφερειακών Εκθέσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια. Τα έργα που διακρίθηκαν στις Περιφερειακές Εκθέσεις ήταν αυτά που εκτέθηκαν και διαγωνίστηκαν στην Πανελλήνια Έκθεση στο Γκάζι.

Η Πανελλήνια Έκθεση παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και όσους ασχολούνται με θέματα εκπαίδευσης, καθώς και με την αγορά εργασίας, αφού ανάμεσα στις κατασκευές ξεχώρισαν μερικές ενδιαφέρουσες ευρεσιτεχνίες των οποίων είναι δυνατή η αναπαραγωγή. Επίσης, έντονο είναι και το καλλιτεχνικό αλλά και οικολογικό ενδιαφέρον, αφού συμμετείχαν έργα από τις ειδικότητες του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών των ΤΕΕ με κατασκευές όπως κόσμημα, ψηφιδωτά, καθώς και έργα γεωτεχνικού τομέα όπως η βιολογική καλλιέργεια κ.α.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2002 στις 12.00 μ.μ. με την συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων που ξεπερνούσαν τα χίλια άτομα (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων-Γκάζι). Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες του εκπαιδευτικού, επιστημονικού και καλλιτεχνικού τομέα της χώρας μας, όπως ο συγγραφέας κ. Αντώνης Σαμαράκης, ο κ. Λάζαρος Ευφραίμογλου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Καλκάνης, ο Αντιπρόεδρος των ΤΕΙ Αθήνας κ. Ιωάννης Κεκλίκογλου, ο κ. Κωνσταντίνος Σφλώμος, Καθηγητής στα ΤΕΙ Αθήνας, ο Μόνιμος Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Ιγνάτιος Χατζηευστρατίου, ο κ. Παναγιώτης Κουτσίκος, Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ, ο κ. Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Αρχιτέκτων και οι δημοσιογράφοι κ.κ. Λένα Αρώνη και Απόστολος Χατζηδήμου.

Την τελετή βράβευσης χαιρέτισαν ο κος Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και ο κος Σπύρος Μπακογιάννης, Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ. Κύριος ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΠΘ κος Αθανάσιος Τσουροπλής, ο οποίος χαιρέτισε και συνεχάρη την προσπάθεια καθηγητών και μαθητών και τα εντυπωσιακά αποτελέσματά της καθώς και τους προέτρεψε να συνεχίσουν την προσπάθεια. Ενδιαφέρον για τον εκπαιδευτικό κόσμο είχε και η ομιλία του κου Ιωάννη Μορφονιού, ο οποίος παρέθεσε γενικότερα στοιχεία για το ξεκίνημα όλης της δραστηριότητας του προγράμματος Δαίδαλος που κατέληξε στην τελετή βράβευσης.

Τα έργα που βραβεύθηκαν έλαβαν ένα χρυσό βραβείο, ένα αργυρό και τέσσερα χάλκινα, τα οποία απονεμήθηκαν ως εξής:

  1. Χρυσό Βραβείο στο έργο "Κατασκευή Τέντας" από το 1ο ΤΕΕ Μυτιλήνης. Το βραβείο απένειμε ο κος Αθανάσιος Τσουροπλής, Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΠΘ.
  2. Αργυρό Βραβείο στο έργο "Τηλεκατευθυνόμενος ανιχνευτής κίνησης με ανταπόκριση σε Η/Υ" από το 1ο ΣΕΚ - 6ο Τ.Ε.Ε Αθηνών. Το βραβείο απένειμε η κα Αικατερίνη Κουμλίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΙΝ.
  3. Χάλκινο Βραβείο στο έργο "Λέβητας δοκιμής καυστήρων πετρελαίου αερίων1ης και 2ης γενιάς" από το 5ο ΣΕΚ- 3ο ΤΕΕ Ιλίου. Το βραβείο απένειμε ο κος Αντώνης Σαμαράκης, Συγγραφέας.
  4. Χάλκινο Βραβείο στο έργο "Μοντέλο φωτοηλεκτρικού συστήματος" από το 1ο ΤΕΕ Ζακύνθου. Το βραβείο απένειμε ο κος Λάζαρος Ευφραίμογλου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
  5. Χάλκινο Βραβείο στο έργο "Δημιουργία έντυπου υλικού" από το 1ο ΤΕΕ-ΣΕΚ Σύρου. Το βραβείο απένειμε ο Κωνσταντίνος Σκανδάλης, Περιφερειακό Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής.
  6. Χάλκινο Βραβείο στο έργο "Ανεμογεννήτρια" από το 1ο ΤΕΕ Ν. Ιωνίας Βόλου. Το βραβείο απένειμε ο κος Γιάννης Ουζούνογλου, Εκπαιδευτικός ΤΕΕ.

Οι μαθητές των οποίων τα έργα βραβεύθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θα ταξιδέψουν με έξοδα του Δαίδαλος σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Στην τελετή βράβευσης βραβεύτηκαν επίσης, Καθηγητές ΤΕΕ που διακρίθηκαν για το έργο τους σε άλλα προγράμματα πέραν του Δαίδαλος.

Την τελετή συντόνισε ο κ. Αλέξης Κωστάλας.

Περισσότερες πληροφορίες : www.ein.gr


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει εταιρικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς πελατείας μας, στους τομείς της Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και Σχέσεων με επενδυτές και της Στρατηγικής Επικοινωνίας. Η διεθνής μας ομάδα από επαγγελματίες με τεχνογνωσία σε δίκτυα και στελέχη παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" στους εξής τομείς: Επικοινωνιακή Πληροφορική, Επενδυτική Τραπεζική και Εταιρικά Οικονομικά, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Πολιτισμός και Ευρωπαϊκά έργα που υποστηρίζονται από ένα ιδιαίτερο IDEA LAB. Από την ίδρυση της εταιρείας το Νοέμβριο του 2000, η iForce Επικοινωνίες έχει κερδίσει μεγάλη απήχηση, καθώς και μερίδιο αγοράς. Oι πελάτες μας περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου Fortune 500, διεθνείς εισηγμένες εταιρείες και δημόσιες και ιδιωτικές ελληνικές εταιρείες που θεωρούν τη στρατηγική προσέγγιση και παρουσία ζωτική για την παγκόσμια οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στη διεύθυνση:

  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε. Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα
  • Tηλ: +30.210.339.2504
  • Φαξ: +30.210.339.2318

© 2002 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.

Αρχή Σελίδας