Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 28 Μαΐου 2001

Θέμα: ''Ετήσιος θεσμός στην Αθήνα - το χρηματοοικονομικό συνέδριο Fees ''


Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Το παραπάνω μήνυμα έστειλαν οι ομιλητές και σύνεδροι του διεθνούς συνεδρίου Fees 2001 "Χρηματοοικονομική Μηχανική (Financial Engineering), ηλεκτρονικό εμπόριο και Αλυσίδα Προσφοράς (Supply Chain)", το οποίο ολοκλήρωσε χθες το απόγευμα τις εργασίες του.

Περισσότεροι από 30 διακεκριμένοι ομιλητές από όλον τον κόσμο έδωσαν το στίγμα της αξίας της χρηματοοικονομικής μηχανικής στην πορεία των χρηματαγορών και ανέλυσαν τα εργαλεία των τεχνολογιών επικοινωνίας που αλλάζουν άρδην τον τρόπο λειτουργία της αγοράς.

"Το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας είναι το χάσμα επικοινωνίας ανάμεσα στον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό κόσμο. Η ετήσια διοργάνωση του συνεδρίου Fees ήρθε να καλύψει την έλλειψη και να γίνει η αφορμή για το άνοιγμα του διαλόγου" τονίζει ο δρ. Παναγιώτης Παρδαλός, πρόεδρος της Deal-FX, καθηγητής πληροφορικής με διεθνή αναγνώριση, ειδικός στην παγκόσμια και συνδυαστική βελτιστοποίηση, διευθυντής του Κέντρου Βελτιστοποίησης Μηχανολογίας και Συστημάτων του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

"Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας περιοχής 150 εκατομμυρίων ατόμων, που περιλαμβάνει κράτη της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για μια δυναμική και αναπτυσσόμενη αγορά, της οποίας η χώρα μπορεί να ηγηθεί, μια και αποτελεί την πλέον σταθερή οικονομική παρουσία", υπογραμμίζει ο διευθυντής του Κέντρου Ποσοτικής Χρηματοοικονομικής, του Imperial College UK School of Management, Νίκος Χριστοφίδης, από τους κύριους ομιλητές του συνεδρίου.

Κοινή διαπίστωση των συνέδρων υπήρξε ότι η χώρα μπορεί να επωφεληθεί πολύ από την εμπειρία και την εξειδίκευση που διαθέτουν οι Έλληνες επιστήμονες της χρηματοοικονομικής μηχανικής του εξωτερικού, πολλοί από τους οποίους ήταν ομιλητές στο Fees 2001. Παράλληλα, τονίστηκε ότι σήμερα στη διεθνή σκηνή αναπτύσσονται εξειδικευμένα εργαλεία της πληροφορικής και ιδιαίτερες τεχνικές επίλυσης προβλημάτων για τη λειτουργία μιας χρηματαγοράς, οπότε η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει πίσω. Ένα από αυτά, το Deal-FX Trader Pro παρουσιάστηκε στη διάρκεια του τετραήμερου συνεδρίου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων.

Το συνέδριο αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της εταιρίας Deal-FX και του Πανεπιστημίου της Φλόριντα "Center for Applied Optimization", και πραγματοποιήθηκε από Πέμπτη 24 έως Κυριακή 27 τρέχοντος. Την οργανωτική φροντίδα είχε η εταιρία iForce.


Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με την:
  • κ.Έλλη Γράψα (Deal-FX, τηλ:210-8982810)
  • κ.Βαρβάρα Ξυδού (iForce, τηλ: 210-3392317-8)

Επιμέλεια Οργάνωσης :

Αρχή Σελίδας