Δελτίο Τύπου - 28 Μαρτίου 2002

Θέμα: Συνέδριο για τον Ελληνικό Τύπο
Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Τύπου (1784-1974)


Το Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με θέμα:

"Ο Ελληνικός Τύπος, 1784 ως σήμερα. Ιστορικές και Θεωρητικές Προσεγγίσεις"

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 23 Μαΐου 2002 έως και το Σάββατο 25 Μαΐου 2002 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 στην Αθήνα και θα μελετήσει την ιστορία του Ελληνικού Τύπου, των συνθηκών που συντέλεσαν στην δημιουργία του αλλά και τον ρόλο που διαδραμάτισε και διαδραματίζει στην Νεοελληνική πραγματικότητα. Ομιλητές του συνεδρίου θα είναι εκπαιδευτικοί, ιστορικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι σημαντικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα αναδείξουν μέσω των ομιλιών τους την ιδιαίτερη σημασία του Τύπου στην ελληνική ιστορία, ενώ παράλληλα το συνέδριο θα συγκεντρώσει την παρουσία εκπροσώπων της Πολιτικής, Ακαδημαϊκής και Δημοσιογραφικής ζωής της χώρας μας.

Στο συνέδριο θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά η Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Τύπου (1784-1974) που θα περιέχει 3.000 λήμματα (περίπου χίλια πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στον ελληνικό τύπο, τίτλους εφημερίδων και περιοδικών, παραρτήματα δημοσιογραφικών ενώσεων και βιβλιογραφία περί του ελληνικού τύπου). Επίσης θα παρουσιασθεί η αντίστοιχη βάση δεδομένων που ετοιμάζει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Την έκδοση επιμελείται η κυρία Λουκία Δρούλια, Ιστορικός και Ερευνητής.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στην εταιρεία iForce Επικοινωνίες AE :

  • Kα Βαρβάρα Ξυδού - τηλ: +210.3392500-2
  • Fax: +210.3392318

 

Αρχή Σελίδας