Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 29 Μαΐου 2007

Θέμα: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ"

  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΥΡΑΓΟΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
  • ΙΔΡΥΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

Tην Πέμπτη 31 Μαΐου 2007 και ώρα 9.30π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών επιστημονική ημερίδα με θέμα: «ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ».  Η εκδήλωση οργανώνεται από την iForce Επικοινωνίες για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Ιπταμένου Προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας & Δημοσίων Υπηρεσιών (Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ.) που εκπροσωπεί όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις των ιπταμένων σε όλους τους επιμέρους δημόσιους τομείς (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ κλπ) καθώς και  την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Σκοπός της ημερίδας είναι η διερεύνηση από νομικής, επιστημονικής και οικονομικής  πλευράς των δημοσίων και ιδιωτικών αερομεταφορών στο πλαίσιο των κανόνων της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς πρακτικής. Μάλιστα με βάση πληθώρα στατιστικών στοιχείων η Ελλάδα δεν φαίνεται ότι ούτε καν διαθέτει γενική αεροπορία συγκρινόμενη με τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες!! παρότι έχει ικανοποιητικό αριθμό αεροδρομίων.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα εξετασθεί το θέμα της τεχνικής υποστήριξης και της εκπαίδευσης του ιπτάμενου προσωπικού ενώ το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων & ελικοδρομίων. Το συγκεκριμένο θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο δεδομένης της περιφερειακής ανάπτυξης που επαγγέλλεται η νέα διακυβέρνηση. Με  ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση του προέδρου της ΠΕΙΠΣΑΔΥ κ Συριόπουλου τόσο για την μελέτη που έχει κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς για ένα σύγχρονο και ασφαλές ελικοδρόμιο στην Αττική όσο και στην πρόταση για ίδρυση Αεροπορικού Επιμελητηρίου. Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου θα παραδώσει τα συμπεράσματα του συνεδρίου στην ηγεσία του ΥΜΕΤ προσδοκώντας άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να ξεφύγει η χώρα μας από ευρωπαϊκός ουραγός στην ανάπτυξη της γενικής αεροπορίας.

Tην έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο κύριος Φωκίων Ζαΐμης, Πρόεδρος iForce Επικοινωνίες Α.Ε., ενώ εισηγητές θα είναι οι κ.κ. Ιωάννης Συριόπουλος, Αστυνόμος, Πρόεδρος Πανελλήνια Ένωση Ιπταμένων Σωμάτων Ασφαλείας και Δημοσίων Υπηρεσιών (ΠΕΙΠΣΑΔΥ), Μαρίνος Πασχαλούδης, Διευθύνων Σύμβουλος Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, Ακριβός Τσολάκης, Πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Σταύρος Αναστασιάδης, Σμήναρχος-Αρχιεκπαιδευτής Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Κορρές, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, Αθανάσιος Δαβάκης, Βουλευτής Λακωνίας, Νέα Δημοκρατία, Ευάγγελος Βασιλάκος, Υποδιοικητής ΥΠΑ, Γεώργιος Πρεβεζάνος, Αντιπτέραρχος, Παναγιώτης Neufelt, Πρόεδρος CIEL Airlines, Klaus Schmidt Klyk, Marketing Director, Lufthansa Technikal Training, Αντώνης Φελούρης, Πρόεδρος Συνδέσμου Χειριστών και Ιδιωτικών Αεροπλάνων, Κυριάκος Κουρούσης, Αξ/κος ΠΑ-Πτυχ.Μηχανικός ΣΜΑ, Εργ. Συνεργάτης Τμήματος Τεχνολογίας Αεροσκαφών, ΤΕΙ Χαλκίδας.

Την ημερίδα θα συντονίσουν οι κ.κ. Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Επίτιμος Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Φαίδων Καραϊωσιφίδης, Δημοσιογράφος - Αεροναυπηγός Διευθυντής Σύνταξης του Περιοδικού ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, υποστηρικτές οι εταιρείες CIEL AIRLINES, OLYMPIC AVIATION και Lufthansa Technical Training και χορηγοί επικοινωνίας τα εξειδικευμένα περιοδικά ΠΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ και REMOVE BEFORE FLIGHT/AVIATION PUBLICATIONS.

LINKS: WWW.PEIPSADY.GR


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου "Fortune 500", διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2007 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε:
  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα
  • Tηλ: +30 210 3392500-10
  • Φαξ: +30 210 339 2318

Αρχή Σελίδας