Δελτίο Τύπου - 29 Οκτωβρίου 2002

Θέμα: "Δαίδαλος" Πανελλήνιος διαγωνισμός ΤΕΕ, ΣΕΚ 2001-2002


Την τεχνολογική δεξιότητα του Δαίδαλου, μυθικού κατασκευαστή του λαβύρινθου θα συναγωνιστούν δεκάδες νεαροί υποψήφιοι εφευρέτες από όλη τη χώρα. Ένα μικρό σκάφος, το οποίο ψαρεύει αυτόματα, ένας αυτόματος τροφοδότης ξηράς τροφής για κατοικίδια ζώα, ενδυμασίες του μέλλοντος και πολλά ακόμη θαύματα που κατασκεύασαν πολυμήχανοι σπουδαστές τεχνολογίας θα εκτεθούν σε 12 πόλεις της χώρας στη 1 και 2 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το πρόγραμμα υπό την ονομασία "Δαίδαλος", του Εθνικού Ιδρύματος Νεολαίας, του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο πραγματοποιεί για πρώτη φορά πανελλήνιο διαγωνισμό προγραμμάτων επίδειξης. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η εταιρία iForce Επικοινωνίες σε συνεργασία με το Plotin Travel.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν σπουδαστές από τα Τ.Ε.Ε. (Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια) και Σ.Ε.Κ. (Σχολικά Εργαστηριακά Κέντρα) από τις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρόδος, Κοζάνη, Ορεστιάδα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Λάρισα και Χαλκίδα. Οι νεαροί λάτρεις της τεχνολογίας υπό την εποπτεία των καθηγητών τους κατασκεύασαν πολυάριθμα έργα για τα οποία θα γίνουν 12 τοπικοί διαγωνισμοί, ένας σε κάθε μια από τις παραπάνω πόλεις. Κατόπιν, οι 12 νικητές θα διαγωνιστούν μεταξύ τους για την ανάδειξη του πανελλήνιου νικητή, στις 22-24 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Πρόγραμμα "Δαίδαλος"
Tο πρόγραμμα "Δαίδαλος" αποτελεί μετεξέλιξη των "Μαθητικών διαγωνισμών Τ.Ε.Ε. και Σ.Ε.Κ." που πραγματοποιήθηκαν πέρσι για πρώτη φορά. Από φέτος εντάσσεται στο Γ΄ ΚΠΣ (2000-2006) και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε όλο και περισσότερες πόλεις της χώρας.

Έχει ως στόχο την ανάπτυξη και ενθάρρυνση καινοτόμων εργαστηριακών κατασκευών, από τους μαθητές των Τ.Ε.Ε. και Σ.Ε.Κ., υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους. Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και εφευρετικότητας των μαθητών και εκπαιδευτικών, η ανάδειξη όσων έχουν ιδιαίτερες κλίσεις στον τεχνολογικό, επιστημονικό ή καλλιτεχνικό τομέα, καθώς επίσης και η καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και συναγωνισμού.

Τα μαθητικά έργα υλοποιούνται κυρίως συλλογικά, από ομάδες μαθητών, στο πλαίσιο της διδασκαλίας και των εργαστηριακών ασκήσεων με την εποπτεία αρμόδιου καθηγητή. Στη συνέχεια προβάλλονται σε εκθέσεις που οργανώνονται σε περιφερειακό επίπεδο, και τα καλύτερα βραβεύονται με βάση κριτήρια αξιολόγησης που θα αναπτυχθούν για το σκοπό αυτό. Τέλος, τα έργα που βραβεύονται στις περιφερειακές εκθέσεις συμμετέχουν σε πανελλήνιο διαγωνισμό, στον οποίο θα απονέμονται τα τελικά βραβεία αριστείας

Σχετικά: www.ein.gr


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων, Marketing και Πολιτικής Επικοινωνίας. Από την ίδρυση της εταιρείας το Νοέμβριο του 2000, η iForce Επικοινωνίες έχει κερδίσει μεγάλη απήχηση, καθώς και μερίδιο της ελληνικής αγοράς. Oι πελάτες ή/και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου ''Fortune 500'', διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, Δημόσιους Οργανισμούς, εταιρείες Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλ.:+30.210.339.2500-10

© 2002 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.

Αρχή Σελίδας