Δελτίο Τύπου - Ιωάννινα, 2 Ιουλίου 2008

Θέμα: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ & ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2008 το ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση και προώθηση των αρχών του Γκέτεμποργκ και της Λισσαβόνας, με κύριο στόχο τους μαθητές Λυκείου. Το έργο υλοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και την εταιρεία iForce Επικοινωνίες Α.Ε., κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο του έργου, πραγματοποιήθηκαν τέσσερεις ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους καθηγητές των νομών της Περιφέρειας Ηπείρου, στις πρωτεύουσες των νομών (Άρτα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Πρέβεζα), όπου και παρευρέθησαν καθηγητές των τοπικών Λυκείων αλλά και φορείς της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον, αναπτύχθηκε διαδραστικό site για τον Διαγωνισμό (www.roe.gr/diagonismos), με υλικό από τις ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Αξιοσημείωτη είναι η χρήση forum στο site του Διαγωνισμού, ως μια πρωτότυπη μορφή επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων. Τέλος, για τους μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή στο Διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε ενημερωτική επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

Ο σκοπός του έργου επετεύχθη μέσω του μαθητικού διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη στους 4 νομούς της Περιφέρειας Ηπείρου. Οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου των γενικών και τεχνικών λυκείων κατέθεσαν τις προτάσεις τους πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας, προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος και τις προσωπικές του απόψεις για τις Συνθήκες του Γκέτεμποργκ και της Λισσαβόνας. Όλες οι εργασίες που κατατέθηκαν, αξιολογήθηκαν από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, της οποίας τα μέλη ήταν καθηγητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι είκοσι πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες ιδέες και επιχειρηματικά σχέδια βραβεύτηκαν. Οι τρεις πρώτοι νικητές έλαβαν ως έπαθλο ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (Laptop) και οι είκοσι πρώτοι νικητές βραβεύθηκαν με τη συμμετοχή τους στο τετραήμερο εκπαιδευτικό - ψυχαγωγικό ταξίδι στις Βρυξέλλες.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Πανοζάχος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υλοποίηση του προγράμματος και υποσχέθηκε πως ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί και τις επόμενες χρονιές.

LINKS: www.roe.gr/diagonismos


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου ''Fortune 500'', διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2008 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Εταιρική Επικοινωνία & Επιμέλεια Οργάνωσης:

iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Διεύθυνση: Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα

Tηλ: +30 210 3392500-10

Φαξ: +30 210 339 2318

Αρχή Σελίδας