Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 2 Ιουλίου 2008

Θέμα: 4ο Διεθνές Συνέδριο «Δημοκρατικές Αρχές των Κλασσικών Χρόνων στους Σύγχρονους Πολιτικούς Θεσμούς», 26-28 Ιουνίου 2008 Ζάππειο Μέγαρο

«Δημοκρατικές Αρχές των Κλασσικών Χρόνων στους Σύγχρονους Πολιτικούς Θεσμούς» ήταν το θέμα του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 26-28 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο από το Διεθνές Ίδρυμα για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό (Δ.Ι.Ε.Γ.Π.). Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης ο οποίος τόνισε τη σημασία της διάδοσης και διάσωσης της ελληνικής γλώσσας. Είπε χαρακτηριστικά ότι το Υπουργείο στέκεται δίπλα σε κάθε τέτοια προσπάθεια υποστηρίζοντάς την με όποιο τρόπο μπορεί.

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό -Ελληνικό κέντρο Καθηγητής κ. Μανόλης Μπεχράκης καλωσόρισε τους καλεσμένους εξηγώντας τους σκοπούς του ιδρύματος και τονίζοντας τη σημασία των συνεδρίων που έχουν ως κύριο σκοπό να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν τα άτομα, τις κοινωνίες, τους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς και τις πολιτικές ηγεσίες για την προσφορά της κλασικής παιδείας. «Ο σκοπός του ιδρύματος είναι διττός: αφενός να υποστηρίξει επικουρικά τις Ελληνικές σπουδές σε πανεπιστημιακό επίπεδο και αφετέρου να φροντίζει την καλλιέργεια και τη διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας, του πολιτισμού και της ταυτότητας στην Ομογένεια». Μάλιστα τόνισε πως αν και το AFGLC δημιουργήθηκε  αρχικώς στην Tampa, Florida, USA (American Foundation for Greek Language and Culture = Αμερικάνικο Ίδρυμα για την Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό = ΑΙΕΓΠ) με την αξιέπαινη και την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία εμψυχωμένων με αποστολική διάθεση ορισμένων Ελληνο-αμερικανών από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο με σκοπό την αποκατάσταση και την ενίσχυση των Ελληνικών Γραμμάτων και του Ελληνικού Πολιτισμού στις ΗΠΑ, γρήγορα επεκτάθηκε και στις άλλες Ηπείρους και έτσι δημιουργήθηκε το Διεθνές Ίδρυμα για την Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό ΔΙΕΓΠ = IFGLC: International Foundation for Greek language and Culture.

Σε χαιρετισμό που απέστειλε ο Πρόεδρος του AFGLC/IFGLC καθηγητής κ. Γιάννης Μπαλής υπογράμμισε πως αποστολή του ιδρύματος είναι η διατήρηση και περαιτέρω προαγωγή και ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο με τη δημιουργία Διεπιστημονικών Κέντρων Ελληνικών Σπουδών (ΔΚΕΣ) σε ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος είπε ότι ο πολιτισμός της χώρας μας, μιας μικρής σε έκταση χώρας, επηρέασε όλη την ανθρωπότητα και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Ως λαός καταφέραμε να διατηρήσουμε τη γλώσσα μας αναλλοίωτη εδώ και πολλά χρόνια και τη μεταλαμπαδεύσαμε στους νεότερους. Το να καταδείξεις τις Δημοκρατικές Αρχές των Κλασσικών Χρόνων στους σύγχρονους πολιτικούς θεσμούς μέσα από ένα συνέδριο έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραθώνος κ. Μελίτων είπε: «Ο λόγος είναι πολύ σημαντικός στη ζωή των ανθρώπων. Είναι ο πλούτος τους. Είναι αυτό που τον κάνει να διαφέρει από τα ζώα. Πρέπει λοιπόν να τον διαφυλάξουμε μαζί με τη γλώσσα μας και κατ επέκταση τον πολιτισμό μας τον οποίο διατηρούμε εδώ και εκατοντάδες χρόνια».

Ο τ. Πρόεδρος και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ κ Δρακούλης Φουντουκάκος επικεντρώθηκε στα ερωτήματα που θέτει το συνέδριο και που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες. Κατά πόσο θεσμοθετημένοι κανόνες από την πολιτεία εφαρμόζονται και πόσο καταστρατηγούνται; Τόνισε την ανάγκη διεθνοποίησης, τις αλλαγές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στην ανάγκη προσαρμογής τους στις νέες συνθήκες.

Η εκπρόσωπος της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς κα Αννα Σταφιδά-Βαλαβανίδου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Η υπεράσπιση της ελληνικής παιδείας σημαίνει υπεράσπιση του διαπολιτισμικού χαρακτήρα του ελληνικού πολιτισμού που από τον Ισοκράτη ως τις μέρες μας ορίζει τον πλουραλισμό, την ισονομία, τον σεβασμό στις δημοκρατικές λειτουργίες του πολιτεύματος και το σεβασμό του πολίτη».

Κύριος ομιλητής της τελετής έναρξης του συνεδρίου ήταν ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, με θέμα ομιλίας: «Η δημοκρατία, θεσμός των Ελλήνων και οι όροι της σύγχρονης ισχύος της» ο οποίος αφού ανέλυσε τη σπουδαιότητα και το ρόλο της δημοκρατίας τόνισε τη σημασία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη διαμόρφωση αντίληψης και άποψης των ανθρώπων, ιδιαίτερα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, που αδιάκριτα και χωρίς κανέναν έλεγχο εισδύουν στο οικογενειακό άδυτο, την ανάγκη πλήρους διαφάνειας και ακεραιότητας αλλά και το σεβασμό των ακροατών και τηλεθεατών οι οποίοι λόγω έλλειψης αναγκαίου χρόνου αδυνατούν να αντιδράσουν κριτικά.

Στην έναρξη του συνεδρίου βραβεύθηκαν για το πολύπλευρο κοινωφελές και κοινωνικό τους έργο οι ακόλουθες προσωπικότητες:

  • Prof. John Anton, Διακεκριμένος Καθηγητής Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού, USF, ΗΠΑ
  • Dr. George Behrakis, Πρόεδρος της «Gainesborough Investments», Πρόεδρος του ''Leadership 100'' ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ευεργέτες που με τις χορηγίες του βοηθά στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και πνεύματος
  • Παύλος Ιωαννίδης, Επίτιμος Αντιπρόεδρος Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» για την πολύχρονη προσπάθειά του στο έργο του Ιδρύματος
  • Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει στη χώρα μας και στο εξωτερικό

Η βραδιά έκλεισε με τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Αλέξανδρο ο οποίος έπαιξε ζωντανά και τραγούδησε την μελοποιημένη σύνθεσή του ΤΗΣ ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ ΦΤΕΡΑ, ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΙΕΡA

Στη διάρκεια του συνεδρίου μίλησαν οι κάτωθι:

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό-Ελληνικό κέντρο, Καθηγητής κ. Μανόλης Μπεχράκης άνοιξε τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου με πολύ σημαντικούς ομιλητές οι οποίοι ανέλυσαν θέματα όπως η Οικουμενικότητα της Ελληνικής Κληρονομιάς οι ηθικοπολιτικές αξίες της ελληνικής αρχαιότητας στο σύγχρονο κόσμο, οι τύποι ηγεσίας με αφορμή τον Πολιτικό του Πλάτωνα, η Δημοκρατία και φιλοκαλία: ιδανική σύζευξη δύο διαχρονικών πολιτισμικών αξιών.

Ο διακεκριμένος Καθηγητής Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού, USF, ΗΠΑ, John Anton, τόνισε τη σημασία της ταυτότητας και του πολιτισμικού έργου των αποδήμων Ελλήνων σε όποια γωνιά του κόσμου και αν βρίσκονται καθώς και την ανάγκη συνεργασίας των Ελλήνων ακαδημαϊκών και ομογενών. Μόνο έτσι, είπε, θα προάγουμε τον ελληνικό πολιτισμό και κατ΄ επέκταση τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα πράγματα γιατί εμείς οι Έλληνες όταν θέλουμε κάνουμε θαύματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ουσιαστική αρωγή της Πολιτείας.

Η Μυρτώ Δραγώνα- Μονάχου, καθηγήτρια Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών στην εισήγησή της επικεντρώθηκε στην προϊστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην αρχή της ηθικής ισότητας όλων των ανθρώπων. Μιας αρχής που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Τόνισε πως το σπουδαιότερο ηθικο-πολιτικό επίτευγμα και μέγιστο πολιτισμικό γεγονός του περασμένου αιώνα υπήρξε η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Αντώνης Μακρυδημήτρης, καθηγητής της Διοικητικής Επιστήμης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέλυσε τους τύπους ηγεσίας με αφορμή τον Πολιτικό του Πλάτωνα.

Η Ισμήνη Κριάρη - Κατράνη, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης αναφέρθηκε στην σημασία της εκκλησίας του Δήμου, στις συνελεύσεις και στην επίτευξη συναίνεσης (consensus conferences).

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος, καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αντιπρόεδρος ΔΙΕΓΠ-Ελληνικό Κέντρο ανέλυσε στην ομιλία του την ιδανική σύζευξη δύο διαχρονικών πολιτισμικών αξιών, της δημοκρατίας και της φιλοκαλίας.

Ο Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, καθηγητής Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στην εξελικτική πορεία των εννοιών του πολίτη, της πολιτικής και του πολιτισμού. Όσον αφορά στην τελευταία έννοια επεσήμανε τον διαχωρισμό του πολιτισμού από την έννοια της κουλτούρας. Όπως ανέφερε ο πολιτισμός αναφέρεται στα επιτεύγματα ενός λαού ενώ η έννοια της κουλτούρας εμπεριέχει τις γενικότερες γνώσεις που έχει κάποιος για έναν λαό.

Ο τ. Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου και τ. υπουργός κ. Γ. Κοντογιώργης υποστήριξε ότι στην σημερινή εποχή υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα, με ηθικούς όρους, καθώς αρκετοί καταγγέλλουν τους πολιτικούς ότι δεν «ακούν» την βούληση των πολιτών. Κάλεσε δε για αναστοχασμό της εποχής μας. Στόχος της παρούσας εισήγησης είπε είναι η διαχρονική σημασιολογική ανάλυση των ομόρριζων όρων: πολίτης, πολιτική και πολιτισμός στις ποικίλες συνδυαστικές μορφές και εκφάνσεις τους, με παράλληλη αξιοποίηση των αντίστοιχων μεταφραστικών δανείων από την αγγλική, τη γαλλική και τη γερμανική γλώσσα. Έμφαση δίνεται στον ρόλο του πολίτη από την αρχαιότητα έως σήμερα, και ιδιαίτερα στις νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος Ευρωπαίος. Ερευνάται η ευρωπαϊκή πολιτειότητα (European citizenship) σε σχέση με την εθνική ταυτότητα, και προτείνεται ως λύση το μοντέλο των πολλαπλών ταυτοτήτων. Επανεξετάζεται, τέλος, το ύφος και το ήθος της πολιτικής στην πρακτική της εξάσκηση με επίκεντρο το αίτημα για ένα νέο πολιτικό πολιτισμό.

Ο Γιάννης Καζάζης, καθηγητής της Κλασσικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας αποσαφήνισε τη σημασία της πρώτης εμφάνισης του όρου "Κοινωνία των Πολιτών" από τον Αριστοτέλη, το πέρασμα από τον Κικέρωνα και τον Αυγουστίνο μέχρι τη μεταμόρφωση του όρου από τους Hobbes, Locke, Hegel, Marx στη μορφή που έχει σήμερα.

Ο Γιάννης Παπακώστας, Ομότιμος καθηγητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου ανέλυσε το ποιητικό έργο του Σικελιανού και τη σχέση του με την αρχαία μυθολογία.

Στο τέλος της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον η στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Πολιτική: Επάγγελμα ή πρόσκληση και πρόκληση. Τρόποι εκλογής αιρετών αξιωμάτων: κομματικά ή ενιαία ψηφοδέλτια, θητείες (επανεκλογιμότητα) και διαφθορά» όπου πήραν μέρος οι δημοσιογράφοι: Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Σταύρος Λυγερός, Νίκος Ξυδάκης και Γιάννης Τριάντης με συντονιστή τον Καθηγητή Γιώργο Κοντογιώργη, τ. Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου και τ. Υπουργό. Τα συμπεράσματα της συζήτησης ήταν ότι η κρίση που πλήττει τα κόμματα και αφορά κυρίως την αξιοπιστία τους, την αντιπροσωπευτικότητά τους και τη λειτουργία τους κατά γενική ομολογία παράγει διαφθορά. Τονίστηκε ότι τα ελληνικά κόμματα αποτελούν ένα νέο είδος φεουδαρχισμού. Προτάθηκε έτσι η πλήρης ανασυγκρότησή τους και η αναθεώρηση της εκλογιμότητας των βουλευτών. Τέλος υπογραμμίστηκε η ανάγκη να επαναθεμελιωθεί η δημοκρατία μας πάνω σε βάσεις που θα δίνουν μεγάλο βάρος στην Κοινωνία των Πολιτών. Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό- Ελληνικό κέντρο Καθηγητής κ. Μανόλης Μπεχράκης τόνισε ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο και σημαντικότερο περιεχόμενο της ψήφου του πολίτη πέραν της κομματικής ακαμψίας.

Την Τρίτη ημέρα του συνεδρίου μίλησαν οι:

Ο Pr. Christos Evangeliou, Καθηγητής Ελληνικής Φιλοσοφίας Towson University μίλησε για τη Γλώσσα και την Παιδεία και το ρόλο τους στην εκπαίδευση του ιστορικού και διεσπαρμένου Ελληνισμού.

Ο John Camp, διευθυντής Αρχαιολογικών Ανασκαφών στην Αμερικάνικη Αρχαιολογική Σχολή που εποπτεύει τις εργασίες στην Αρχαία Αγορά Αθηνών, παρουσίασε το σημαντικό έργο της Σχολής για την ανάδειξη και καταγραφή των αρχαιολογικών ευρημάτων που αποτελεί σημαντική πηγή για τους σύγχρονους αρχαιολόγους. Επιπλέον αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

Η Βασιλική Παπούλια, Καθηγήτρια, ανέλυσε τα δικαιώματα του πολίτη μέσα από το βυζαντινό δίκαιο ως έκφραση της συνέχειας μεταξύ της αρχαιότητας και των νεότερων χρόνων.

Η Γεωργία Ξανθάκη- Καραμάνου, καθηγήτρια της κλασικής Φιλολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είχε σαν θέμα της ομιλίας της την Ισονομία. Ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη, τήρηση των άγραφων νόμων και του γραπτού θεσμοθετημένου δικαίου και σεβασμός προς τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι θεμελιώδεις διαχρονικές αξίες που αναδεικνύονται μέσα από τα αθάνατα κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Οι δημοκρατικές αυτές αρχές των Αθηνών της κλασικής εποχής αποτελούν συνιστώσες των σύγχρονων δημοκρατιών και των ευνομούμενων κοινωνιών, όπου γης.

Ακολούθησε στρογγυλή Τράπεζα με Θέμα: «Εκπαίδευση και διατήρηση της Ελληνικής ταυτότητας στην Ομογένεια».

Ο Dr. Tom Papademetriou, καθηγητής, Διευθυντής του διεπιστημονικού Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, Richard Stockton College, New Jersey, Pamona παρουσίασε την η εμπειρία του Διεπιστημονικού Κέντρου για τις Ελληνικές Σπουδές στο Richard Stockton College of New Jersey.

Ο Rever. Dr. Demetrios J. Constantelos, Διακεκριμένος Επίτιμος καθηγητής, Stockton College τόνισε τη σημασία να υπάρχουν Ακαδημαϊκές Έδρες ή διακλαδικά προγράμματα Ελληνικών Σπουδών.

Η Ms Kalliope Halkias, Πρόεδρος, IFGLC, Tampa αναφέρθηκε στο έργο του πατέρα της καθηγητή Δημήτριου Χαλκιά ο οποίος μέσω των ετησίων διαλέξεων του προσέγγιζε το όραμα του AFGLC με πίστη και αίσθημα ευθύνης.

Τέλος ο Dr. Ulysses Balis, Καθηγητής Πανεπιστημίου Michigan, Ann Arbor ανέλυσε τους τρόπους προώθησης της εκπαίδευσης για τον Ελληνισμό δια μέσω του διαδικτύου και υπογράμμισε τη μεγάλη αξία αυτού του εγχειρήματος.

Κλείνοντας τις εργασίες του 4ου Διεθνούς συνεδρίου ο Καθηγητής Μανόλης Μπεχράκης, Πρόεδρος ΔΙΕΓΠ-Ελληνικό Κέντρο, έκανε μια ευχή: να υπάρξουν συνεχιστές του τόσο σπουδαίου έργου της διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.

Ακολούθησε θεατρική παράσταση από φοιτητές και μέλη του ΔΕΠ του Stockton College, ΗΠΑ στο Παλαιό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Πλάκα.

Το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα των Υπουργείων, Οικονομίας και Οικονομικών, Εξωτερικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με την χρυσή χορηγία της ALPHA BANK, την υποστήριξη της PISCINES IDEAL και ΦΑΡΜΕΞ και τη συνεργασία του Ε.Β.Ε.Α. και την επιμέλεια της iForce Επικοινωνίες ΑΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην κ. Λάζαρη Ηλέκτρα τηλ.: 210.339.2500-4

Link: www.afglc.org , http://www.l100.org/

Το έμβλημα του Αμερικανικού Ιδρύματος για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό (ΑΙΕΓΠ) είναι μια παράσταση από ένα κύπελλο των αρχών του 5ου αιώνα π.Χ. που βρέθηκε στο Vulci της Τασκανίας και σήμερα ανήκει στο Βρετανικό Μουσείο. Η σκηνή δείχνει τον δάσκαλο να ξεδιπλώνει την περγαμηνή στην οποία είναι γραμμένη επική ποίηση.


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου ''Fortune 500'', διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2008 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Εταιρική Επικοινωνία & Επιμέλεια Οργάνωσης:

iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Διεύθυνση: Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα

Tηλ: +30 210 3392500

Φαξ: +30 210 339 2318

Αρχή Σελίδας