Δελτίο Τύπου - Πάτρα, 30 Ιουνίου 2003

Θέμα: "Γέφυρες 2003" - Περιφερειακή συνείδηση και πνεύμα συνεργασίας.
Σημαντική υστέρηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε όλους τους τομείς-Έλλειψη Συντονισμού Τοπικών Φορέων


Η ανάγκη καλλιέργειας περιφερειακής συνείδησης και πνεύματος συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, ώστε μέσα από σχεδιασμένη, κοινή στρατηγική να αξιοποιηθούν τα μεγάλα έργα υποδομής που ήδη πραγματοποιούνται ή σχεδιάζονται για την περιοχή, αναδείχθηκε μέσα από τον ετήσιο ''θεσμό'' του συνεδρίου "Γέφυρες 2003". Το συνέδριο"Γέφυρες 2003" πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Ιουνίου στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από την iForce Επικοινωνίες υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ).

''Πρόκειται για μια διοργάνωση, που αναπτύσσει προβληματισμούς και προτείνει λύσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, με αφορμή την ολοκλήρωση της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και την ανάληψη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάτρα 2006. Στόχος είναι να αναδειχθούν δυναμικές και πολιτικές αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα που θα οδηγήσουν την περιφέρεια Δ. Ελλάδας στην ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό της περιοχής'', τόνισε ο Κώστας Ζαΐμης, Πρόεδρος του ΙΝΑΔΕ.

Όπως διατύπωσαν όλοι οι εκπρόσωποι των Νομαρχιών και Δήμων της περιοχής, αποτελεί ένα νέο συνεδριακό θεσμό, που δρα ως ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων και δημιουργικής σύνθεσης προτάσεων μεταξύ πολιτείας, πολιτικών φορέων, τεχνοκρατών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι περίπου 40 ομιλητές, που συμμετείχαν, αναφέρθηκαν στη ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας μέσα από τις εξής ενότητες: "Έργα υποδομής και ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα", "Περιφερειακή ανάπτυξη και νέες τεχνολογίες", "Περιβάλλον και ποιότητα", "Τουριστική ανάπτυξη" και "Πολιτιστική ανάπτυξη". Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις και του Νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρη Κατσικόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στην "χρυσή" ευκαιρία που δίνεται για επόμενα χρόνια στην περιοχή λόγω των μεγάλων έργων που συντελούνται και του Αντινομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Νίκου Μουρκούση που αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ισόρροπης ανάπτυξης για την περιοχή τονίζοντας ότι η Αιτωλοακρνανία βρίσκεται σε μια "ιδιότυπη" γεωγραφική απομόνωση.Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος τόνισε την ανάγκη ύπαρξης στρατηγικού σχεδιασμού που θα οδηγήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στον εναλλακτικό τουρισμό, και υπογράμμισε την ανάγκη εκπαιδευτικών προγραμμάτων τουριστικών ειδικεύσεων. Ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Γιάννης Νταουσάνης αναφέρθηκε στην αξία της περιφερειακής συνείδησης και την ανάγκη της εγρήγορσης ώστε να μην υπάρξει εφησυχασμός λόγω των μεγάλων έργων της περιοχής, δίνοντας έμφαση στον πολιτισμό ως μοχλό γενικότερης ανάπτυξης για την περιοχή.

Όλοι οι ομιλητές του συνεδρίου, αφού κατέγραψαν τα σημερινά προβλήματα, διατύπωσαν συγκεκριμένες αναπτυξιακές προτάσεις για τα ζητήματα του τόπου, όπως: να υπάρξει γενικότερος σχεδιασμός και συμμετοχή όλων των πόλεων της περιοχής στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ανάγκη ανάπτυξης πνεύματος υγιούς επιχειρηματικότητας και μείωσης της παρεμβατικότητας του δημοσίου, έμφαση στην ανάγκη περισσότερων και αυτοχρηματοδοτούμενων υποδομών και απεξάρτησης από την κρατική διοίκηση, εκμετάλλευση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής, νέες πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και την προσέλκυση τουρισμού κ.ά.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΙΝΑΔΕ, του ΥΠΕΧΩΔΕ, του Υπουργείου Πολιτισμού, των Νομαρχιών Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, με την υποστήριξη των δήμων Πατρών, Ρίου, Αντίρριου και Ναυπάκτου.
Αργυρός χορηγός του συνεδρίου ήταν η κατασκευαστική εταιρία ΑΞΩΝ, χορηγός η εταιρία ΤΙΤΑΝ, υποστηρικτές οι εταιρίες SUPERFAST FERRIES, FRIGOGLASS, και ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΑΒΕΤΕ,
ενώ χορηγοί επικοινωνίας οι εφημερίδες ΕΞΠΡΕΣ - ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ και τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, το ειδικό περιοδικό ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕΒΕ και το τηλεοπτικό κανάλι ΠΑΤΡΑ TV.

Το επόμενο Συνέδριο ''ΓΕΦΥΡΕΣ 2004'' θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2004.


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει εταιρικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς πελατείας μας, στους τομείς της Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και Σχέσεων με επενδυτές και της Στρατηγικής Επικοινωνίας. Η διεθνής μας ομάδα από επαγγελματίες με τεχνογνωσία σε δίκτυα και στελέχη παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" στους εξής τομείς: Επικοινωνιακή Πληροφορική, Επενδυτική Τραπεζική και Εταιρικά Οικονομικά, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Πολιτισμός και Ευρωπαϊκά έργα που υποστηρίζονται από ένα ιδιαίτερο IDEA LAB. Από την ίδρυση της εταιρείας το Νοέμβριο του 2000, η iForce Επικοινωνίες έχει κερδίσει μεγάλη απήχηση, καθώς και μερίδιο αγοράς. Oι πελάτες μας περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου Fortune 500, διεθνείς εισηγμένες εταιρείες και δημόσιες και ιδιωτικές ελληνικές εταιρείες που θεωρούν τη στρατηγική προσέγγιση και παρουσία ζωτική για την παγκόσμια οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στη διεύθυνση:

  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε. Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα
  • Tηλ: +3.010.339.2500-10
  • Φαξ: +30.210.339.2318

© 2002 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.

Αρχή Σελίδας