Δελτίο Τύπου - 2 Νοεμβρίου 2004

Θέμα: Σημαντικές παρουσίες και πολυάριθμο κοινό στο ετήσιο συνέδριο του ΙΝ.Α.Δ.Ε. "ΓΕΦΥΡΕΣ 2004"

Οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής υπάρχουν και η συντονισμένη προσπάθεια όλων των παραγόντων μπορεί να οδηγήσει σε πρόοδο, συμφώνησαν οι πολυάριθμοι εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών τάξεων, που συμμετείχαν στο ετήσιο συνέδριο "ΓΕΦΥΡΕΣ 2004" που διοργάνωση η iForce Επικοινωνιες ΑΕ υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ.Α.Δ.Ε), το οποίο πραγματοποιήθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, στις αρχές Νοεμβρίου στην Πάτρα.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έκανε ο Πρόεδρος του ΙΝ.Α.Δ.Ε. Κώστας Ζαΐμης, υπογραμμίζοντας τους στόχους της διοργάνωσης, δηλαδή, την επίτευξη ενός διαλόγου φορέων και αρμοδίων προσώπων με την Πολιτεία και την ενημέρωση των παραγόντων για την χάραξη της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής. «Ένα ανοιχτό συνέδριο, όπως οι ''ΓΕΦΥΡΕΣ'' γίνεται εργαλείο στην κοινωνία των πολιτών να το αξιοποιήσει προς όφελος της παρούσας και της μελλοντικής γενεάς» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ζαΐμης τόνισε πως «σημασία έχει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να σχεδιάσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τα βήματα που στη συνέχεια ούτως ή άλλως μαζί πρέπει να υλοποιήσουμε, γιατί αυτό περιμένει από εμάς η κοινωνία και επιτάσσουν οι ευθύνες μας.. Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα και η ευρωπαϊκή της διάσταση μας χτυπά από καιρό την πόρτα, η γέφυρα ολοκληρώθηκε και πρέπει να προωθήσουμε τους επενδυτικούς μας στόχους. Ας δώσουμε ελπίδα και ανάσα σε όλους» κατάληξε.

Σε υψηλό επίπεδο πραγματοποιήθηκαν οι συζητήσεις στα τρία πάνελ του συνεδρίου , το οποίο άρχισε τις εργασίες του με χαιρετισμούς των εκπροσώπων των τοπικών φορέων, μεταξύ των οποίων του Νομάρχη Αχαΐα Δημήτρη Κατσικόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι «το συνέδριο αποτελεί σταθερό βήμα εποικοδομητικού διαλόγου και η συνεργασία είναι προαπαιτούμενο στοιχείο για τη διαδικασία της ανάπτυξης». Ο  Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, υπογράμμισε ότι «γίνεται επαναπροσδιορισμός της Πάτρας, μετά τον απόηχο της ολοκλήρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και στόχο το 2006. Η συνεργασία είναι σημαντικό εργαλείο και το 2006 αποτελεί εισιτήριο ανάπτυξης για την περιοχή». Ο  Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Κωστόπουλος τόνισε ότι «θα πρέπει να γίνουν τα αναγκαία έργα για να υπάρχει προσέλκυση ιδιωτικού κεφαλαίου. Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στις αλλαγές θεσμικού πλαισίου, πάταξη της γραφειοκρατίας και να δώσει κίνητρα για επενδύσεις». Παράλληλα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006» Θάνος Μικρούτσικος αναφέρθηκε στα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Πάτρας, όπως η παρουσία της στο κέντρο του τριγώνου Δελφοί-Ολυμπία-Αργολική Γη, το λιμάνι της πόλης από όπου διέρχονται 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες ετησίως, και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Τόνισε ότι το πρώτο μεγάλο στοίχημα είναι η επικοινωνία και το πενταετές πρόγραμμα υποδομών, και η αναδιάταξη των πολιτιστικών θεσμών του Δήμου Πατρέων. «Χρειαζόμαστε ομοψυχία, εξωστρέφεια και σοβαρή επικοινωνία» υπογράμμισε. Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού Σταμάτης Μαύρος ζήτησε «τη διατήρηση υψηλού αισθήματος της ατομικής ευθύνης μπροστά στη συλλογική προσπάθεια για την επιτυχία του θεσμού».

Αναλυτικότερα, στο πρώτο πάνελ, με θέμα  την «Οικονομική ανάπτυξη», με συντονιστή τον έγκριτο δημοσιογράφο και μέλος του δ.σ. του ΙΝ.Α.Δ.Ε. Θανάση Παπανδρόπουλο, μίλησαν ο Πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ Νικόλαος Κακούρης, ο Διοικητικός Δ/ντης ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και Πρόεδρος ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕ Νικόλαος Χαρικιόπουλος, ο Πρόεδρος του Προαστιακού και Αντιπρόεδρος του ΕΛΚΕ Καθηγητής Διονύσης Χιόνης, και ο Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Γεωργικού Ταμείου του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Χρήστος Παπαργυρόπουλος.

Ακολούθησε το δεύτερο πάνελ, με θέμα τον «Πολιτιστική Ανάπτυξη και οι προοπτικές της Πάτρας 2006», και με συντονιστές τον Πρόεδρο της Ι-Force Επικοινωνίες Φωκίωνα Ζαΐμη και τον εκπρόσωπο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών Γιώργο Γιωργόπουλο, μίλησαν ακόμη  ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας Σταύρος Σολωμός, ο Πρόεδρος του Ανεξάρτητου Συμβουλίου Τεχνών Παναγιώτης Νόϊφελτ, και ο εκδότης του περιοδικού ''ΤΟ ΔΟΝΤΙ'' Ανδρέας Τσιλήρας.

Στο τρίτο πάνελ, με θέμα τα «Ευρυζωνικά δίκτυα και τις υποδομές στην υπηρεσία της περιφερειακής ανάπτυξης», με συντονιστή τον Πρόεδρο της 3ΝΕΤ ΑΕ Γιάννη Ταλούμη, μίλησαν ο  Πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών Καθηγητής Πέτρος Γρουμπός, ο Καθηγητής Βασίλης Μακιός, ο Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος Δρ Σταύρος Τσέτσης, και ο εκπρόσωπος του  Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών Δρ. Πέτρος Γανός.

Το ετήσιο συνέδριο «ΓΕΦΥΡΕΣ», διοργάνωσε η iForce Επικοινωνίες και ήταν υπό την Αιγίδα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ) και του ΕΟΜΜΕΧ και συνδιοργανώθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων και δημιουργικής σύνθεσης προτάσεων μεταξύ Πολιτείας, Αρμόδιων Φορέων, Ακαδημαϊκών, Τεχνοκρατών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το ΙΝΑΔΕ επιζητά τον ανοικτό κοινωνικό διάλογο στα θέματα που απασχολούν την Δυτική Ελλάδα, για το σκοπό αυτό το συνέδριο πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά.

Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες: 3ΝΕΤ ΑΕ & ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ ενώ χορηγοί επικοινωνίας οι εφημερίδες: ΙΣΟΤΙΜΙΑ, Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

LINKS: www.inade.gr


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου "Fortune 500", διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.

© 2004 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Για περισσότερες πληροφορίες, διαφήμιση και χορηγικές ευκαιρίες για την φετινή εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε με :

  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Tηλ: 210.339.2500-10
  • Φαξ: 210.339.2318

Αρχή Σελίδας