Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2011

Θέμα: "Παρουσίαση του βιβλίου:
«ΟΦΘΑΛΜΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ»"

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας πληροφορούμε ότι μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κερπινή το βιβλίο του Μιχαήλ Γ. Αγγέλου, Οφθαλμιάτρου-Χειρουργού, με θέμα:
" Ο φ θ α λ μ ι κ έ ς π α θ ή σ ε ι ς σ τ η Β ί β λ ο".

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στις οφθαλμικές παθήσεις τόσο στην Παλαιά όσο και στη Καινή Διαθήκη τόσο από ιστορικής, όσο και από επιστημονικής πλευράς που επιμελήθηκε αποκλειστικά ο Δρ. Μιχαήλ Γ. Αγγέλου. Την προσπάθεια χαιρετίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, ο Δρ. Κωνσταντίνος Ρούγγας, συντονιστής Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και ο Δρ. Κωνσταντίνος Μ. Κουμάκης, Νευρολόγος - Ψυχίατρος.

Αυτή είναι μια διαχρονική παρότρυνση του Ιπποκράτη προς τον ιατρό του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Για τον ιατρό που ερευνά το μυστήριο της υγείας και της νόσου, της ασθένειας και της ιάσεως. Η ιατρική ως θετική επιστήμη συνδέεται άρρηκτα και με την ιστορική συνέχεια και τη φιλοσοφική σκέψη. Με ιατρικό εφόδιο τις γνώσεις του σύγχρονου οφθαλμιάτρου και τη διήγηση - αφήγηση του ιστορικού από τους συγγραφείς των Ιερών Βιβλίων, αρχίζει η έρευνα. Σύμφωνα με τον Ρογήρο Βάκωνα δεν υφίσταται αντίθεση μεταξύ της επιστημονικής έρευνας και της αλήθειας της θρησκείας. «Η αληθής νόηση και επιστήμη πηγάζει από τη θεία σοφία και γνώση (Ομηρική αντίληψη - Πλάτων - Γαληνός - Ιωάννης Φιλόπονος - Νικηφόρος Βλεμίδης - Βάκων - Θωμάς Ακινάτης - Θωμάς Σύντεχαμ)». Οι οφθαλμικές παθήσεις που αναφέρονται είτε άμεσα είτε έμμεσα στη Βίβλο, παρουσιάζουν επιστημονικό ενδιαφέρον και μπορούν να ταυτιστούν με αρκετές από τις σημερινά γνωστές νοσολογικές οντότητες. Η θεραπευτική πρακτική και αντιμετώπιση όπως αυτή εμφανίζεται μας κάνει να συμπεράνουμε ότι υπάρχει ομοιότητα μεκάποιες σύγχρονες θεραπευτικές αγωγές.

Στη Βίβλο, ο οφθαλμός έχει και γενικότερη πνευματική αλληγορική σημασία ως το κατεξοχήν αισθητήριο αντιλήψεως θείων εμπειριών.

Ο Μιχαήλ Γ. Αγγέλου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Ε΄ Λύκειο Αθηνών. Απέκτησε πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικεύθηκε ως Οφθαλμίατρος-Χειρουργός (1995). Υπηρέτησε την θητεία του στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Συνέχισε τις σπουδές του στο Σπουδαστήριο Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή με θέμα "Οφθαλμικές παθήσεις στη Βίβλο" . Στη συνέχεια μετεκπαιδεύθηκε στο εξωτερικό σε παθήσεις του αμφιβληστροειδούς και του κερατοειδούς ως Fellow στο Massachusetts Eye and Ear Infirmary Department of Ophthalmology (Director of Retina Service Prof. Evangelos Gragoudas, M.D.) Είναι από το 2002 αιρετό μέλος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), από το 2004 αιρετό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Ι.Κ.Α.), από το 2007 αιρετό Μέλος του Δ.Σ. ΠΣΕΥΠΙΚΑ Αθήνας, από το 2007 Αντιπρόεδρος Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής και από το 2011 Πρόεδρος του Ομίλου Μελετητών Ιστορίας της Οφθαλμολογίας. Απετέλεσε μέλος Οργανωτικής ή Επιστημονικής Επιτροπής σε πολλά Ελληνικά Συνέδρια, Διεθνή Συνέδρια και Ημερίδες.


Σήμερα είναι Οφθαλμίατρος-Χειρουργός του Οφθαλμολογικού Κέντρου Αθηνών στο Ι.Κ.Α., Οφθαλμίατρος-Χειρουργός της Β΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ερ. Ντυνάν» και επιστημονικός συνεργάτης της Β΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής του Οφθαλμιατρείου Αθηνών.

Το βιβλίο είναι γραμμένο στο πολυτονικό σύστημα, διατίθεται στην τιμή των επτά (7) ευρώ με μαλακό εξώφυλλο και είναι 248 σελίδες διαστάσεων 14,5Χ22,5.
ISBN-978-960-99009-3-5

 


Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλ.:+30. 210.3392500
office@iforce.gr

 


Εταιρική Επικοινωνία & Επιμέλεια Οργάνωσης
iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

iForce Communications | Academias 28 | Athens GR-106 71 | T +30.210.339.2500-2
www.iforce.gr | info@iforce.gr

 

Αρχή Σελίδας