Πάτρα, 3 Δεκεμβρίου 2008

Θέμα: Το ανθρώπινο δυναμικό και η παιδεία ήταν και είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο της δυτικής Ελλάδας

Με επιτυχία διοργανώθηκε το 7Ο ετήσιο συνέδριο "ΓΕΦΥΡΕΣ 2008" σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την iForce Επικοινωνίες, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ) και του Υπουργείου Ανάπτυξης . Βασικός άξονας του συνεδρίου ήταν η συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού/κεφαλαίου και της παιδείας στην Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Κοινό συμπέρασμα όλων των ομιλιών ήταν ότι η ύπαρξη του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ στην Πάτρα έχει συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και έχει ενισχύσει σημαντικά τον οικονομικό ιστό της περιοχής.

Η έναρξη του συνεδρίου έγινε από τον Πρόεδρο του ΙΝΑΔΕ και πρόεδρο της 3 ΝΕΤ, κ. Γιάννη Ταλούμη. Ο Γ. Γραμματέας του ΙΝΑΔΕ κ. Φωκίων Ζαϊμης ανέφερε ότι φέτος το συνέδριο εστιάζει στα θέματα της Παιδείας και του Ανθρωπίνου δυναμικού ως μοχλό ανάπτυξης στη δυτική Ελλάδα. Σήμερα το σημαντικότερο κεφάλαιο της περιοχής μας είναι αναμφισβήτητα το ανθρώπινο δυναμικό της και αυτό αποτελεί και την γενικότερη ασπίδα προστασίας της χώρας μας μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον όπου οι παραδοσιακές οικονομικές δομές δοκιμάζονται, αξιολογούνται και επανακαθορίζονται.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο οποίος αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού έργου της κυβέρνησης στη Δυτική Ελλάδα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι άνω του 20% των πόρων του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδος (περίπου 90.000.000 ευρώ), είναι αφιερωμένο στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας. Ο νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος στο δικό το χαιρετισμό αναγνώρισε τις προσπάθειες που γίνονται στα θέματα παιδείας από την Πολιτεία αλλά αναφέρθηκε και στα προβλήματα που δημιουργούνται από την μείωση των τακτικών επιχορηγήσεων για την σχολική στέγη. Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, κ. Νίκος Τζανάκος ο οποίος υποστήριξε ότι βούληση της Πολιτείας θα πρέπει να αποτελεί η προώθηση εκπαιδευτικών πολιτικών που θα στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της παιδείας και της ουσιαστικής ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού. Στην επίτευξη αυτού του στόχου, σημαντικά μπορεί να συμβάλλει μια ανεξάρτητη και ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση με περισσότερους πόρους. Χαιρετισμό στο συνέδριο απέστειλαν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας και ο Γ. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., κ. Γιάννης Τραγάκης.

Ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου, ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε ότι ο στρατηγικός στόχος του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι η εναρμόνιση και η διασύνδεση της παιδείας αφενός μεν με την παραγωγικότητα και τις ανάγκες της νέας οικονομίας και αφετέρου με τις προοπτικές της περιφερειακής ανάπτυξης. Ειδικότερα μάλιστα για το Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, επισημάνθηκε από τον Υφυπουργό ότι προβλέπεται για την περίοδο 2007-2013 η διάθεση ποσού 92.000.000 ευρώ για την Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση, 88.339.804 ευρώ για την επιχειρηματικότητα και 5.485.742 ευρώ για την Ψηφιακή Σύγκλιση. Στη συνέχεια, απαντώντας σε προηγούμενες κριτικές τοποθετήσεις, υπερασπίστηκε το πακέτο/νομοσχέδιο των 28δις ΕΥΡΩ για τις τράπεζες και εξήγησε την σπουδαιότητά του για την ελληνική οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΔΙΕΓΠ-Ελληνικό Κέντρο καθηγητής Εμμανουήλ Μπεχράκης, μίλησε για την ίδρυση των Ιατρικών Σχολών στην Επαρχία ως βασική υποδομή περιφερειακής ανάπτυξης και εν γένει ισόρροπης εξέλιξης της χώρας, και τόνισε πως από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους ασκήθηκε κατά κύριο λόγο αθηνοκεντρική αναπτυξιακή πολιτική και σχεδόν πάντα ασχεδίαστα Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κοντογιάννης, αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού και της παιδείας στην ανάπτυξη της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας και υποστήριξε ότι η παιδεία μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας στη νέα εποχή, αλλά παράλληλα και την καλύτερη επένδυση. Ο Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, αναφέρθηκε στις ελλείψεις που παρατηρούνται σήμερα αλλά παρουσίασε και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία ενώ ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Μάκης Βορίδης είπε ότι χρειάζεται ποιοτικό άλμα και αλλαγή νοοτροπίας και όχι απλά περισσότερα χρήματα στις σημερινές ασθενείς δομές. Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κύριος Κώστας Σπαρτινός, αναφέρθηκε στους 3 βασικούς άξονες για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας που προτείνει η Αριστερά, την προστασία και τη διεύρυνση του δημόσιου χώρου, τη ριζική αναδιάρθρωση του κράτους και την διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας.

Παρεμβάσεις έκαναν ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Παναγιώτης Αδρακτάς, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Πατρών καθηγητής Σωκράτης Καπλάνης και ο έγκριτος καθηγητής Ιωάννης Ματσούκας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο έμπειρος δημοσιογράφος και αναλυτής Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Επίτιμος Διεθνής Πρόεδρος Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και ο Διονύσης Μασαλάς, δημοσιογράφος EΡΤ, κοινοβουλευτικός συντάκτης ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της περιφερειακής ανάπτυξης ως εργαλείο για την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας ευρύτερα.

Το συνέδριο μεταδόθηκε για πρώτη φορά σε απευθείας σύνδεση από το περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι PATRATV.

Χορηγός του συνεδρίου ήταν ο ΟΤΕ, υποστηρικτές του οι εταιρείες: 3ΝΕΤ ΑΕ, η honeybee, η skpools, Ntafyl Hellas Α.Β.Ε.Ε., ο Οργανισμός Λιμένα Πατρών και η Coca Cola 3E ενώ χορηγοί επικοινωνίας: «PatraTV» και «Ευρωπαϊκή Έκφραση».

Εξ αριστερών εμφανίζεται ο κύριος Φ. Ζαΐμης, Γ.Γ. ΙΝΑΔΕ, ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Α. Λυκουρέντζος και ο κ. Α. Παπανδρόπουλος, Δημοσιογράφος και Επίτιμος Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.
Εξ αριστερών εμφανίζεται ο κ. Ε. Μπεχράκης, Πρόεδρος ΔΙΕΓΠ-Ελληνικό Κέντρο, ο κ. Μ. Βορίδης , βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ., ο κ. Κ. Σπηλιόπουλος, βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Α. Λυκουρέντζος, Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων , ο κ. Α. Παπανδρόπουλος ,Δημοσιογράφος και Επίτιμος Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, ο κ. Γ. Κοντογιάννης, βουλευτής Ν.Δ. και ο κ. Κ. Σπαρτινός, εκπρόσωπος ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Εξ αριστερών, εμφανίζεται ο κ. Α. Λυκουρέντζος, Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (στο βήμα), ο κ. Μ. Βορίδης , βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ., ο κ. Κ. Σπηλιόπουλος, βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Α. Παπανδρόπουλος ,Δημοσιογράφος και Επίτιμος Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, ο κ. Γ. Κοντογιάννης, βουλευτής Ν.Δ. και ο κ. Κ. Σπαρτινός, εκπρόσωπος ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου ''Fortune 500'', διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2008 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Εταιρική Επικοινωνία & Επιμέλεια Οργάνωσης:
  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα
  • Tηλ: +30 210 3392500
  • Φαξ: +30 210 339 2318

Αρχή Σελίδας