Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 3 Ιουλίου 2008

Θέμα: Ο θεατρικός συνθέτης, εκτελεστής και ποιητής ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' στο 4ο Διεθνές Συνέδριο του Δ.Ι.Ε.Γ.Π. στο Ζάππειο Μέγαρο

Στην τελετή έναρξης του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου «Δημοκρατικές Αρχές των Κλασσικών Χρόνων στους Σύγχρονους Πολιτικούς Θεσμούς» που οργάνωσε το Διεθνές Ιδρυμα για την Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό (Δ.Ι.Ε.Γ.Π.) συμμετείχε και έδωσε λάμψη με την παρουσία του ο θεατρικός συνθέτης, εκτελεστής και ποιητής Αλέξανδρος Χάχαλης παρουσιάζοντας μέρος του έργου του από τη νέα συλλογή του με τίτλο ΑΡΜΟΝΙΑ. Τα έργα του έχουν χαρακτηριστεί πρωτοποριακά, αρχέγονα, συμπαντικά, ανθρώπινα, επαναστατικά, διαχρονικά.

Ο καλλιτέχνης που γεννήθηκε στην Πάτρα εμφανίζεται από τα τέσσερα του χρόνια επί σκηνής απαγγέλων ή ως μουσικός χορευτής, μοντέλο, ηθοποιός και dj, ενώ το 1980 μετέβη στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε μουσική σύνθεση στη σχολή Αaron Copland. Συνέθεσε και εξετέλεσε έργα για το θέατρο La Mama της Νέας Υόρκης, γιά το Annex του La Mama, για μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ όπως το Art Carnuntum της Αυστρίας, το Libertas της Κροατίας, στην Σικελία, στο παλάτι Τοπ Καπί της Κωνσταντινουπόλεως, γιά το φεστιβάλ Next Wave της Μουσικής Ακαδημίας του Μπρούκλιν (BAM), γιά το Drama Department, γιά το φεστιβάλ NYC Fringe, το Διεθνές Πρόγραμμα Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Rochester. Συνέθεσε τη "Συναστρία" στο Ζάππειον με σκηνοθέτη τον Jean Pascal Levy , το "Trumet" γιά την πρόοδο της γέφυρας του Ρίου-Αντιρίου, έργο εμπνευσμένο από τον Πυθαγόρα και την θεωρία του "Μουσική των Σφαιρών, το"Πύρ Αείζωον", αφιερωμένο στον Ηράκλειτο, στην Μοντόπολι της Ιταλίας με την διεθνώς διακεκριμένη σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου, το "Ταξίδι χωρίς τέλος" για το Ευγενίδιον Ιδρυμα των Αθηνών, τη"Νύκτα Μουσείων" στην Ιταλική πόλη του Σπολέτο γιά το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ.

Τιμήθηκε από τον σύλλογο των Ελλήνων καθηγητών του Πανεπιστημίου του Σικάγου για την ηχητική του απόδοση της ελληνικής γλώσσας στο Central Park της N.Y. πλάι στην Oλυμπία Δουκάκη και 6 άλλους, για την συνεισφορά του στο θέατρο όπου και παρουσίασε έργα του στο Μέγαρον των Αθηνών, στην τελετή των Αριστείων κοινωνικής προσφοράς των Ελλήνων διαφημιζομένων όπου και έπαιξε σόλο πιάνο, από την ΕΡΤ τον Μάρτιο '08, στην εκπομπή του Εμμανουήλ Κουτσουρέλη «Διπλή Φαντασία»

Δημιούργησε τον μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό σύλλογο «Απόλλωνος Ναός» με σκοπό να συμβάλλει στην αποκατάσταση της ιστορικά διαστρεβλωμένης και πνευματικά κακοποιημένης ελληνικής συνειδήσεως στην αυθεντική της μορφή.

(στη φωτό, εμφανίζονται από αριστερά: ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό Καθηγητής κ. Μανώλης Μπεχράκης και ο συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλις)

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην κ. Λάζαρη Ηλέκτρα τηλ.: 210.339.2500-4

Link: www.afglc.org, www.patrassoul.gr, www.apollotemple.com, info@apollotemple.com

Το έμβλημα του Αμερικανικού Ιδρύματος για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό (ΑΙΕΓΠ) είναι μια παράσταση από ένα κύπελλο των αρχών του 5ου αιώνα π.Χ. που βρέθηκε στο Vulci της Τασκανίας και σήμερα ανήκει στο Βρετανικό Μουσείο. Η σκηνή δείχνει τον δάσκαλο να ξεδιπλώνει την περγαμηνή στην οποία είναι γραμμένη επική ποίηση.


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου ''Fortune 500'', διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2008 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Εταιρική Επικοινωνία & Επιμέλεια Οργάνωσης:

iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Διεύθυνση: Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα

Tηλ: +30 210 3392500

Φαξ: +30 210 339 2318

Αρχή Σελίδας