Δελτίο Τύπου - Αιτωλικό, 4 Φεβρουαρίου 2008

Θέμα: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ».

Με την συμμετοχή των Ευρωβουλευτών κκ. Μανώλη Αγγελάκα, Σταύρου Αρναουτάκη, Γεώργιου Γεωργίου και του Γεώργιου Κασιμάτη, Διευθυντή του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, αλλά και με την μεγάλη συμμετοχή φορέων και πολιτών της περιοχής διεξήχθη το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2008 στρογγυλό τραπέζι στο Τρικούπειο Πνευματικό Κέντρο στο Μεσολόγγι, επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε σύγχρονες περιβαλλοντικές πολιτικές και δράσεις, σε ένα πολυπληθές ακροατήριο όπου παρευρέθησαν επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, εκπρόσωποι των δήμων της περιοχής ευθύνης του εθνικού Πάρκου, φοιτητές, σπουδαστές , μέλη οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Ο κ. Κασιμάτης αναφέρθηκε στην μεταρρυθμιστική συνθήκη της Ευρώπης αναφορικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο κ. Αγγελάκας έδωσε έμφαση στις νέες περιβαλλοντικές δράσεις που αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον οδικό χάρτη για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Ο κ. Αρναουτάκης έδωσε βαρύτητα σε θέματα αλιείας και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων με τις τοπικές κοινωνίες και τις αυτοδιοικήσεις. Ο κ. Γεωργίου με την σειρά του αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης της περιοχής με την μεγάλη ιστορία. Και οι τρεις Ευρωβουλευτές σημείωσαν ότι θα παρέμβουν και θα βοηθήσουν κάθε προσπάθεια του Φορέα και των τοπικών κοινωνιών στην κατεύθυνση της περιβαλλοντικής προστασίας και αναβάθμισης. Ο συντονιστής της εκδήλωσης Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, Δρ Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναφέρθηκε στο ιστορικό καθιέρωσης της παγκόσμιας ημέρας των υγροτόπων, υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την συνθήκη Ραμσάρ.

Ακολούθησε ανοικτός διάλογος με τους συνέδρους. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου ανέφερε τα κάτωθι συμπεράσματα:

  • Οι χρηματοδοτήσεις δεν είναι για τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου αυτοσκοπός, είναι όμως αναγκαίες και απαραίτητες, ώστε να καταστεί δυνατή η υλοποίηση ενός σωστού περιβαλλοντικού σχεδιασμού, κάτι που έχει ανάγκη το Εθνικό Πάρκο.
  • Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου με βασικά εργαλεία την τράπεζα πληροφοριών και το Σύστημα γεωγραφικών Πληροφοριών προχωράει στην συνέχιση των περιβαλλοντικών δράσεων που πρέπει να υλοποιήσει
  • Η οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η ανάδειξη των πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων, η διαχείριση και προστασία, θα είναι οι κύριες επιδιώξεις του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου
  • Όλα αυτά για να προχωρήσουν, είναι σαφές ότι χρειάζονται την στήριξη όχι απλά του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά κυρίως την ενθάρρυνση, βοήθεια, τη συμπόρευση με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους της.
  • Οι Φορείς Διαχείρισης ήρθαν και θα παραμείνουν σαν μια Ευρωπαϊκή αναγκαιότητα, όχι για να υφαρπάξουν αρμοδιότητες, αλλά για να καθορίσουν περιβαλλοντικές δράσεις, να περιφρουρήσουν, να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους. Δεν αντικαθιστούν τους τοπικούς θεσμούς, παλεύουν μαζί τους για να ένα κοινό στόχο την προστασία και διαχείριση του υγροσκοπικού συστήματος.
  • Στην προσπάθεια αυτή ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου θέλει του πολίτες αρωγούς και εθελοντές.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ των άλλων : ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σ.Λιβανός και ο τ. Βουλευτής κ. Ν.Νικολόπουλος. Οι Δήμαρχοι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Ι. Αναγνωστόπουλος, Ο Δήμαρχος Αιτωλικού κ. Ν. Γαλάνης, Οινιαδών κ. Αλετράς, Αντιρρίου κ. Γ. Κολοβός, Μόβρης Αχαίας κ. Α. Παναγιωτόπουλος, Ο Αντινομάρχης κ. Χρ. Πετρόπουλος, ο τ. Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Γ. Πρεβεζάνος, ο Γραμματέας του Φ.Δ. κ. Δ. Λυμπoυρίδης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Αθ. Λύρος, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Μπίνας, Πρόεδροι επιστημονικών και επαγγελματικών οργανώσεων, η Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα Μπάδα, ο Καθηγητής Ιατρικής Αθηνών κ. Ηλ. Μαλάς, Ο καθηγητής Γεωπονικής και Διευθύνων Σύμβουλος ων Αλυκών Α.Ε. κ. Καρακατσούλης, ο αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιαωννίνων κ. Δ. Βαγενάς, ο Αντιπρόεδρος και ο Γεν. γραμματέας του ΤΕΙ Μεσολογγίου κκ. Χώτος και Σιορίκης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αιτωλίας και Aκαρνανίας κ. Ζαρκαδούλας, ο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Χ. Ζουρίδης κ.α.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια της εταιρείας iForce Επικοινωνίες Α.Ε. στο πλαίσιο του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον (Ε.Π.ΠΕΡ.) «Ενημέρωση - Ευαισθητοποίηση». Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ενώ χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ Α.Ε και ο ΑΧΕΛΩΟΣ TV.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στα τηλ.: 26320 55094 και στο 210 3392500-10.


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου ''Fortune 500'', διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2008 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Εταιρική Επικοινωνία & Επιμέλεια Οργάνωσης:
  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα
  • Tηλ: +30 210 3392500
  • Φαξ: +30 210 339 2318

Αρχή Σελίδας