Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2010

Θέμα: Παρουσίαση του βιβλίου
"G R E E C E C H I C "

Πρόσφατα παρουσιάστηκε το βιβλίο ''GREECE CHIC'' σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Είναι το τελευταίο βιβλίο από την υπερπολυτελή σειρά THE CHIC COLLECTION προϊόν της συνέργασίαςς των διεθνών εκδόσεων ''Didier Millet'' και της iForce Επικοινωνίες. Οι τίτλοι CHIC μέχρι στιγμής φθάνουν τους εικοσιπέντε και πλέον παγκοσμίως και αφορούν στον τουρισμό και τα πολυτελή είδη.

Το βιβλίο βρίσκεται στα σημαντικότερα βιβλιοπωλεία της δυτικής Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ασίας και της Αυστραλίας. Η κυρία Ginger Freeman Zaimis, Κριτικός Τέχνης, Καλλιτεχνική Σύμβουλος και Επιμελήτρια έκδοσης, καλωσόρισε τους παριστάμενους στην εκδήλωση εκ μέρους των εκδοτών και παρουσίασε το βιβλίο, το περιεχόμενο του καθώς και το παγκόσμιο δίκτυο κυκλοφορίας. Η πρώτη έκδοση του GREECE CHIC περιλαμβάνει μία προσεκτικά επιλεγμένη γκάμα από υπερπολυτελή ξενοδοχεία, εξειδικευμένους χώρους εκδηλώσεων, τουριστικά καταλύματα, αμπελώνες και αίθουσες εκθέσεων σε όλη την Ελλάδα.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κύριος Παναγιώτης Νeufeult, Σύμβουλος Πολιτιστικής Πολιτικής & Πρόεδρος της CIEL AIRLINES, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η κυρία Eυγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ.. Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε και ο τ. Υπουργός Τουρισμού κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κύριος Κώστας Κατσιγιάννης, τ. Γενικός Διευθυντής του Ε.Ο.Τ. και από τα πλέον έμπειρα στελέχη του τουριστικού κλάδου της χώρας μας, ο οποίος έκανε καταρχήν μία σύντομη αναδρομή στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα από τις αρχές του εικοστού αιώνα και στην εξέλιξη των δομών του. Επεσήμανε ότι παρότι το 1909 ιδρύθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο ο Ε.Ο.Τ. δυστυχώς για τα 100 χρόνια του Οργανισμού δεν υπήρξε η δέουσα προσοχή από την Πολιτεία. Στη συνέχεια, εξήρε τη συμβολή του βιβλίου στην προσέλκυση τουρισμού υψηλής εισοδηματικής στάθμης (luxury tourism) που αποτελεί και εθνική στρατηγική. Ανέφερε ότι τόσο η άριστη γλώσσα του βιβλίου όσο και το μεστό και περιεκτικό πληροφοριακό υλικό του είναι υψηλής στάθμης και ταυτόχρονα δίνει στον αναγνώστη τις γνώσεις που χρειάζεται για όλα τα θέματα χωρίς να κουράζει.

Επόμενος εισηγητής ήταν ο κ. Γιώργος Φατσέας, αρχιτέκτων φωτισμού, ο οποίος μας έδειξε πως ένα κτήριο, καθώς και οι εσωτερικοί του χώροι μπορούν να αλλάξουν με την αλλαγή του φωτός. Η παρουσίασή του επικεντρώθηκε στα ξενοδοχεία στα οποία έχει εργαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό και κυρίωςσε ξενοδοχεία που εμπεριέχονται στο βιβλίο. Θεωρεί ο ίδιος αυτονόητο, ότι το Φως είναι βασικός παράμετρος όχι μόνον στην αρχιτεκτονική των κτηρίων αλλά και μέρος της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Τέλος, ακολούθησε μία ανεπίσημη οινογευσία με κρασιά των βραβευμένων οινοποιών που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο τα οποία είναι τα εξής: Κτήμα Γεροβασιλείου, Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κτήμα Χατζημιχάλη και το Κτήμα Άλφα. Τα συγκεκριμένα κρασιά που παρουσιάστηκαν ήταν:


ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Κτήμα Γεροβασιλείου Λευκός
Τοπικός Οίνος Επανομή
2009
ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ
Σαμαρόπετρα Λευκός
Τοπικός Οίνος Φλώρινας
2008
ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ
Κτήμα Βιβλία Χώρα Ροζέ
Τοπικός Οίνος Κοκκινοχώρι
2008
ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ
Ράχες Γαλανού Ερυθρός
Τοπικός Οίνος Κοιλάδας Αταλάντης
2004
ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ
Κτήμα Άλφα Ερυθρός
Τοπικός Οίνος Φλώρινας
2006

 

LINKS: www.iforce.gr www.theChicCollection.com www.amazon.com

 


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου ''Fortune 500'', διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2010 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Εταιρική Επικοινωνία & Επιμέλεια Οργάνωσης:
  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα
  • Tηλ: +30 210 3392500
  • Φαξ: +30 210 339 2318

Αρχή Σελίδας