Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 04 Ιουνίου 2008

Θέμα: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ «ΑΡΧΙΕΠΙCΚΟΠΟΥ ΧΡΙCΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΛΟΓΩΝ»

Παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου PATRAS PALACE στην Πάτρα, το νέο βιβλίο για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο με τίτλο «ΑΡΧΙΕΠΙCΚΟΠΟΥ ΧΡΙCΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΛΟΓΩΝ» του δημοσιογράφου Δημήτρη Ριζούλη. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και τις Ελληνικές Εκδόσεις, υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ) και την Λέσχη Πολιτισμικής Παρέμβασης Γυναικών Πάτρας με την επιμέλεια της iForce Επικοινωνίες και του Μουσικού Επικοινωνιολόγου κ. Γιώργου Γεωργόπουλου, όπου είχε και την ευθύνη της παρουσίασης. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο τ. Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος και ο δημοσιογράφος και εμπνευστής του βιβλίου κ. Δημήτρης Ριζούλης. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Φωκίων Ζαΐμης, Γενικός Γραμματέας του ΙΝΑΔΕ. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων κ. Αλέξιος Σκαρμέας εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πατρέων κ Ανδρέα Φούρα και η εκπρόσωπος της Λέσχης Πολιτισμικής Παρέμβασης Γυναικών Πάτρας κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, ο Νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πολιτευτής Αχαϊας κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας κ. Φάνης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιώτης Σαφαρίκας, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου κ. Γιάννης Καλαβρουζιώτης, ο Αντινομάρχης κ. Χρήστος Φραγκίδης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μεσσάτιδος κ. Γεώργιος Κακούρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι και τέως αντιδήμαρχοι κα Μαριάννα Σταματιάδου και κ. Πέτρος Ρηγάτος,, η δημοτικός σύμβουλος κα Τασία Μανωλοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Πολίτης, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Αριστείδης Μπουχάγιερ, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαϊας κ. Ανδρέας Αβραμόπουλος, ο Περιφερειακός Δ/ντης Γ' Τελωνειακής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Νικόλαος Παλιός, η πρόεδρος της Λέσχης Πολιτισμικής Παρέμβασης Γυναικών Πάτρας κα. Ελένη Παλιού, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Αχαϊας κ. Ανδρέας Μανωλόπουλος, φορείς της περιοχής, πλήθος κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών αλλά και πλήθος κόσμου.

Ο Γ. Γραμματέας του ΙΝΑΔΕ κ. Φωκίων Ζαϊμης διάβασε τις επιστολές του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και τον χαιρετισμό του εκδότη Νίκου Καραμανλή. Μάλιστα ανέφερε ότι το βιβλίο περιλαμβάνει δυο επιστολές/ομιλίες του Μακαριστού στην Αχαΐα (ομιλία στην Πάτρα κατά της εορτή του Απ. Ανδρέα με θέμα "Η ελληνικότητα του Χριστιανισμού" και ομιλία στα Καλάβρυτα 4/8/2001 με θέμα "Πόνος Πατρίδος". Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά το Ξενοδοχείο Patra Palace για την ευγενική εκ μέρους του χορηγία.

Αποσπάσματα ομιλιών και χαιρετισμών

ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Ο τ. βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος σημείωσε ότι «με το βιβλίο ο Χριστόδουλος μπορεί να γίνει κατανοητός δάσκαλος που μεταγγίζει νοήματα πηγαία και αυθεντικά και αποθέτει στίγμα ζωής και δύναμης. Μας προσφέρει το πρότυπο του ηγέτη που τολμά να ανοίγει δρόμους αντί να ακολουθεί φοβικά βολικές πεπατημένες. Μας προσφέρει το πρότυπο του ηγέτη που δε διστάζει να έρθει σε σύγκρουση με τους απόστολους του μαρασμού και τους απολογητές της διάλυσης, ακόμη και αν αυτοί είναι ή παριστάνουν πως είναι η η ιντελλιγκέντσια του τόπου. Είμαστε ευγνώμονες σε αυτή την έκδοση γιατί αναδεικνύει όλους εμάς μετόχους της σκέψεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και μας καθιστά άξιους συνεχιστές του έργου του. Ο Χριστόδουλος όλων των Ορθοδόξων και μάλιστα των Ελλήνων μέσα από αυτό το βιβλίο ζει και κάνει όπως όταν ήταν κοντά μας πυκνές παρεμβάσεις με τη βροντώδη φωνή του και στηλιτεύει τις εκφυλιστικές πράξεις του σκότους από οποιαδήποτε πτέρυγα και αν προέρχονται. Μέσα από τα κείμενα αυτά διαπιστώνουμε το μέγεθος της προσωπικότητας του.»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΥΛΗΣ, ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο εμπνευστής και επιμελητής του βιβλίου κ. Δημήτρης Ριζούλης ανέφερε ότι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και τα θερμά λόγια των ομιλητών είναι η δικαίωση των προσπαθειών όλων των συντελεστών του βιβλίου. Θύμισε την αγάπη του μακαριστού για την Πάτρα -την οποία είχε επισκεφθεί 6 φορές ως Αρχιεπίσκοπος- και επανέλαβε ότι η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και της επίσημης Εκκλησίας είναι εντυπωσιακή.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τις 22 ιστορικότερες ομιλίες του, φράσεις και δηλώσεις που συζητήθηκαν καθώς και φωτογραφικό υλικό. Την έκδοση ευλογούν o Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και προλογίζει ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ενθρονιστήρια ομιλία, την προσφώνηση προς τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ, τις εισηγήσεις για την κάθαρση στην Εκκλησία και τις ταυτότητες, την ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, πολλές παρεμβάσεις για θέματα εθνικά, κοινωνικά, βιοηθικής, θέματα που αφορούν τη νεολαία καθώς και τα τελευταία λόγια του κατά την περίοδο που ήταν ασθενής.


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου ''Fortune 500'', διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2008 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Εταιρική Επικοινωνία & Επιμέλεια Οργάνωσης:
  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα
  • Tηλ: +30 210 3392500
  • Φαξ: +30 210 339 2318

Αρχή Σελίδας