Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2002

Θέμα: "Δαίδαλος" Πανελλήνιος διαγωνισμός ΤΕΕ, ΣΕΚ 2001-2002
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΑΤΡΑ


Την τεχνολογική δεξιότητα του Δαίδαλου, μυθικού κατασκευαστή του λαβυρίνθου συναγωνίστηκαν δεκάδες νεαροί υποψήφιοι εφευρέτες από την Δυτική Ελλάδα στα πλαίσια του προγράμματος ΔΑΙΔΑΛΟΣ που υλοποιείται από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ). Ένα μοντέλο φωτοηλεκτρικού συστήματος, ένα μίνι αυτοκίνητο, ένας μηχανισμός εξομοίωσης σεισμικής δόνησης και πολλά ακόμη θαύματα που κατασκεύασαν πολυμήχανοι σπουδαστές τεχνολογίας παρουσιάστηκαν στην Πάτρα στον εκθεσιακό χώρο των Παλαιών Σφαγείων στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2002. Το πρόγραμμα "Δαίδαλος", διοργανώνεται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) ενώ την επιμέλεια των εκδηλώσεων ανέλαβε μετά από διαγωνισμό η εταιρία iForce Επικοινωνίες σε συνεργασία με το Plotin Travel.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν σπουδαστές από τα Τ.Ε.Ε. (Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια) και Σ.Ε.Κ. (Σχολικά Εργαστηριακά Κέντρα) από όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα από τις πόλεις των Πατρών, του Μεσολογγίου, της Κατοχής, της Ζακύνθου, του Αγρινίου, καθώς και της Κάτω Αχαΐας. Βραβεία απονεμήθηκαν στο 4ο ΤΕΕ ΠΑΤΡΑΣ, στο 1ο ΤΕΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, στο 1ο ΣΕΚ ΜΕΣ/ΓΓΙΟΥ, στο 1ο ΤΕΕ ΚΑΤΟΧΗΣ και στο 9ο ΤΕΕ ΠΑΤΡΑΣ. Ομιλητές στην τελετή βράβευσης ήταν οι κ.κ. Πανουσιολογιότατος Χρύσανθος Στελλάτος (Αρχιμανδρίτης), Σταμάτης Αλαχιωτάκης (Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου), κος Πιζάνης (Αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου), Ιωάννης Κατρίνης (Αντιπρόεδρος του ΕΙΝ), Ιωάννης Μορφονιός (Υπεύθυνος Ομάδας Έργου ΕΙΝ), Λάμπρος Καρράς (Προϊστάμενος Γραφείου Δ. ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας), Κατερίνα Κουμπουρλή (Προϊστάμενη Γραφείου Δ. ΤΕΕ Ν. Αχαϊας), κος Καλογεράκης (πρώην Προϊστάμενος Γραφείο ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Βασίλης Χριστιάς (Προϊστάμενος Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Αχαϊας), καθώς και ο κος Τσιντσιλώνης (Πρώην υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων ΤΕΕ Ν. Ζακύνθου). Στη συνέχεια οι βραβευμένοι αυτού του διαγωνισμού καθώς και οι βραβευμένοι από τις άλλες περιφέρειες της χώρας θα διαγωνιστούν μεταξύ τους για την ανάδειξη του πανελλήνιου νικητή, στις 22-24 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.


Πρόγραμμα "Δαίδαλος"

Tο πρόγραμμα "Δαίδαλος" αποτελεί μετεξέλιξη των "Μαθητικών διαγωνισμών Τ.Ε.Ε. και Σ.Ε.Κ." που πραγματοποιήθηκαν πέρσι για πρώτη φορά. Από φέτος εντάσσεται στο Γ΄ ΚΠΣ (2000-2006) και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε όλο και περισσότερες πόλεις της χώρας.
Έχει ως στόχο την ανάπτυξη και ενθάρρυνση καινοτόμων εργαστηριακών κατασκευών, από τους μαθητές των Τ.Ε.Ε. και Σ.Ε.Κ., υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους. Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και εφευρετικότητας των μαθητών και εκπαιδευτικών, η ανάδειξη όσων έχουν ιδιαίτερες κλίσεις στον τεχνολογικό, επιστημονικό ή καλλιτεχνικό τομέα, καθώς επίσης και η καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και συναγωνισμού.
Τα μαθητικά έργα υλοποιούνται κυρίως συλλογικά, από ομάδες μαθητών, στο πλαίσιο της διδασκαλίας και των εργαστηριακών ασκήσεων με την εποπτεία αρμόδιου καθηγητή. Στη συνέχεια προβάλλονται σε εκθέσεις που οργανώνονται σε περιφερειακό επίπεδο, και τα καλύτερα βραβεύονται με βάση κριτήρια αξιολόγησης που θα αναπτυχθούν για το σκοπό αυτό. Τέλος, τα έργα που βραβεύονται στις περιφερειακές εκθέσεις συμμετέχουν σε πανελλήνιο διαγωνισμό, στον οποίο θα απονέμονται τα τελικά βραβεία αριστείας
Σχετικά: www.ein.gr


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει εταιρικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς πελατείας μας, στους τομείς της Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και Σχέσεων με επενδυτές και της Στρατηγικής Επικοινωνίας. Η διεθνής μας ομάδα από επαγγελματίες με τεχνογνωσία σε δίκτυα και στελέχη παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" στους εξής τομείς: Επικοινωνιακή Πληροφορική, Επενδυτική Τραπεζική και Εταιρικά Οικονομικά, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Πολιτισμός και Ευρωπαϊκά έργα που υποστηρίζονται από ένα ιδιαίτερο IDEA LAB. Από την ίδρυση της εταιρείας το Νοέμβριο του 2000, η iForce Επικοινωνίες έχει κερδίσει μεγάλη απήχηση, καθώς και μερίδιο αγοράς. Oι πελάτες μας περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου Fortune 500, διεθνείς εισηγμένες εταιρείες και δημόσιες και ιδιωτικές ελληνικές εταιρείες που θεωρούν τη στρατηγική προσέγγιση και παρουσία ζωτική για την παγκόσμια οικονομία.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε τις κυρίες :

  • Γκέλη Ψιμάρνου
  • Γ. Φρήμαν
  • Tηλ: +30.210.339.2504

© 2002 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.

Αρχή Σελίδας