Δελτίο Τύπου - Θεσσαλονίκη, 5 Νοεμβρίου 2001

Θέμα: "Εορταστική εκδήλωση της ΕΤΑ στην Θεσσαλονίκη"

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2001, οργανώθηκε από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α. Ε. (ΕΤΑ) εκδήλωση σε γνωστό κέντρο στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της έκθεσης Φιλοξένια 2001. Η εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α. Ε. συστάθηκε με σκοπό την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μέσω των σύγχρονων χρηματοοικονομικών κριτηρίων και εργαλείων, τα οποία απαντώνται στις διεθνείς οικονομικές και επενδυτικές αγορές. Η περιουσία του ΕΟΤ, εκτιμώμενης συνολικής αξίας άνω των 3 τρισ. δρχ., συνθέτει ουσιαστικά το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της χώρας. Το αντικείμενο της εταιρίας παρουσιάζει υψηλό βαθμό δυσκολίας και πολυπλοκότητας και απαιτεί χειρισμούς σε διαφορετικά επίπεδα αναγκών, γνώσεων και υπηρεσιών. Αφορά δε, ένα εξόχως ανταγωνιστικό περιβάλλον, αυτό των τουριστικών προορισμών και αγορών της Μεσογείου.

Ο πρώην Υπουργός Σωτήρης Κούβελας και ο Διευθυντής Ανάπτυξης της ΕΤΑ, Νάσος Κόκκινος. Ο Τόλης Κερεμόγλου, ΕΤΑ, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Φωκίων Ζαΐμης, Διευθύνων Σύμβουλος,
Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας "Ακρόπολις".

Τους καλεσμένους σε αυτή τη βραδιά, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΤΑ κος Στέφανος Χατζόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Αναστάσιος Χωμενίδης. Μεταξύ άλλων ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης κος Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κος Δημήτριος Γεωργακόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κος Ευγένιος Γιαννακόπουλος, και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κος Δημήτρης Γεωργαράκης. Επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ελληνικού τουρισμού, του πολιτικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, πλήθος επιχειρηματιών, δημοσιογράφοι και στελέχη του ΕΟΤ και της ΕΤΑ που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Στην εκδήλωση πέραν των συζητήσεων για τις εξελίξεις στα θέματα του τουρισμού, επικράτησε κέφι και χορός.


Ο Γιώργος Βερνίκος , ο Υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος και η Χριστίνα Κολωνιάρη. O Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ Αναστάσιος Χωμενίδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος και οι κυρίες Ελένη Καλογερά-Δεληβοριά και Τζένη Παπαδοπούλου της ΕΤΑ.
   

O Διευθυντής Ανάπτυξης της ΕΤΑ, Νάσος Κόκκινος και ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΤΑ Στέφανος Χατζόπουλος. Ο Φωκίων Ζαΐμης, Διευθύνων Σύμβουλος, Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας "Ακρόπολις".

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της ΕΤΑ δώρισε στον Υπουργό Ανάπτυξης μια θαλασσογραφία του γνωστού ζωγράφου κου Αριστείδη Μπαλάνου.

Την επιμέλεια της οργάνωσης είχε η εταιρεία iForce Επικοινωνίες Α. Ε.