Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2003

Θέμα: "ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΥΦΥΙΑ"


Με μεγάλη συμμετοχή νεολαίας αλλά και επιστημονικού κόσμου διεξήχθη την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συνέδριο της iForce Επικοινωνίες με θέμα

"Τεχνητή Νοημοσύνη- Ανθρώπινη Ευφυΐα"

Στο συνέδριο που ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής ΜΕNSA συζητήθηκαν οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία μας αλλά και οι προβληματισμοί που αναπτύσσονται διεθνώς για το παρόν και το μέλλον τόσο σε επιστημονικό όσο σε ηθικό και φιλοσοφικό επίπεδο. Στο καλωσόριμα των συνέδρων ο Πρόεδρος της iForce κύριος Φωκίωνας Ζαΐμης ανέφερε ότι η τεχνολογία σήμερα αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και όλοι μας είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε μαζί της. Το συνέδριο παρουσιάζει σε γενικές γραμμές τις προόδους της τεχνητής νοημοσύνης και τις συγκρίνει με την ανθρώπινη ευφυΐα για να διαπιστώσει που είναι τα όρια της καθεμιάς αν υπάρχουν. Ερωτήματα όπως ''Άραγε στο μέλλον θα υπάρξει τεχνητή νοημοσύνη που να αναπτύσσεται από μόνη της ή πάντα ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα είναι η πηγή όλων των εξελίξεων και πια η σχέση με τη βιολογία; Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μόνο δυνατότερη σε σύνθετους υπολογισμούς ή μπορεί να αυτοεξελίσεται και πώς; Θα κυριαρχήσει μήπως στη ζωή μας; και πια η σχέση της με τον άυλο πνευματικό κόσμο;'' απασχόλησαν και απασχολούν την επιστημονική κοινότητα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής MENSA Γιάννης Τζένος, αναφέρθηκε στο ρόλο του Οργανισμού και στην έλλειψη μέριμνας της Πολιτείας στα παιδιά με υψηλή ευφυΐα που πηγαίνουν αναξιοποίητα . Στη συνέχεια ο κύριος Θεμιστοκλής Παναγιωτόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης αναφέρθηκε διεξοδικά στην πορεία εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης , στις εφαρμογές της σήμερα αλλά και στις προοπτικές της. Κύριος ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο κύριος Δημήτρης Νανόπουλος, Καθηγητής, Μέλος Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα "Ο εγκέφαλος ως κβαντικό computer", ο οποίος αναφέρθηκε σε κβαντικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στους νευρώνες του εγκεφάλου και που πολύ πιθανόν να έχουν σχέση με τη συνείδηση. Ο Δρ. Ιωάννης Βελέντζας, Υπεύθυνος Τμήματος Νευροφυσιολογίας Νοσοκομείου Υγεία, "Νευρικό Κύτταρο, το μικρότερο chip" μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας των νευρικών κυττάρων. Ο Αρχιμανδρίτης Νίκων Κουτσίδης, Dr. Μηχανολόγος ΕΜΠ, Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Πρεβέζης, αναφέρθηκε στη σχέση Θεολογία και Ορθόδοξης Χριστιανικής Θεολογίας με την τεχνολογία αλλά και τη σχέση Ψυχής και Εγκεφάλου. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τον κύριο Νίκο Μαρκάτο Καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και υποψήφιο Βουλευτή στη Β Αθηνών ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση της ευφυΐας και της πολιτικής.

Τον συντονισμό της συζήτησης που ακολούθησε με τους συνέδρους έκαναν οι κ.κ Στέφανος Καράγκος, εκδότης περιοδικού PC Magazine, Γιώργος Ζαρκαδάκης, Dr. Τεχνητής Νοημοσύνης, Διευθυντής περιοδικού Focus και συγγραφέας του βιβλίου "Το Μυστήριο του Νου" (εκδ. Ελληνικά Γράμματα), για τη συνείδηση και την τεχνητή νοημοσύνη

Χορηγοί Επικοινωνίας τα περιοδικά
PC MAGAZINE, FOCUS & NETWEEK


Σχετικά με την MENSA:

Η MENSA είναι μια διεθνής οργάνωση μη κερδοσκοπική που ιδρύθηκε το 1946 στην Αγγλία και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 110.000 μέλη παγκοσμίως με μοναδικό κριτήριο εγγραφής δείκτη νοημοσύνης άνω του 148 της κλίμακας Catell και παραρτήματα σε περισσότερες από 40 χώρες. Σκοπός της MENSA είναι μεταξύ άλλων η αναγνώριση και ανάδειξη της ανθρώπινης ευφυίας προς όφελος της ανθρωπότητας και η συμβολή γενικότερα στην επικοινωνία και αλληλοκατανόηση μεταξύ των ανθρώπων.

Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων, Marketing και Πολιτικής Επικοινωνίας. Από την ίδρυση της εταιρείας το Νοέμβριο του 2000, η iForce Επικοινωνίες έχει κερδίσει μεγάλη απήχηση, καθώς και μερίδιο της ελληνικής αγοράς. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου ''Fortune 500'', διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλ.: +3.010.339.2500-10

© 2002 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.

Αρχή Σελίδας