Δελτίο Τύπου - 9 Δεκεμβρίου 2003

Θέμα: Συνάντηση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα Ελλάδας - Κίνας


Γενικό Προξενείο στην Σαγκάι

Γραφείο ΕΟΤ στο Πεκίνο

Γραφείο ΟΠΕ στην Κίνα και Ιαπωνία

Με επιτυχία διεξήχθει η συνάντηση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα Ελλάδας - Κίνας που διοργάνωσε το Ευρωκινεζικό Κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης (ΕΚΚΕΑ) με σύμβουλο την IFORCE Επικοινωνίες Α.Ε και με την στήριξη του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων (ΕΛΚΕ) και του Ελληνοκινεζικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) με χορηγό τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ).

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΕΚΚΕΑ κ. Σταύρος Νικολακόπουλος εξήρε τις στενές σχέσεις που επιδιώκουν οι ηγεσίες της Κίνας και της Ελλάδας όχι μόνο στον τουριστικό τομέα αλλά και τα αισθήματα φιλίας που δακατέχουν τους δύο λαούς. Η Κίνα είναι μια τεράστια αγορά με ποικίλες ευκαιρίες και θα πρέπει η χώρα μας να κινητοποιηθεί ακόμη πιο δραστήρια για να μη χάσει την ευκαιρία τώρα που ανοίγεται σταδιακά η αγορά της. Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος τόνισε ότι τα εμπόδια που υπήρχαν αίρονται με την ανακήρυξη ως εγκεκριμένου προορισμού από την Ευρωπαϊκή Ενωση της Κίνας αλλά και την βελτίωση στα θέματα της βίζας. Ανακοίνωσε την ίδρυση Γενικού Προξενείου στη Σαγκάη τους προσεχείς μήνες. Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του ΟΠΕ κα Δήμητρα Πολυκρέτη, ο Πρέσβης κ. Ιωάννης Θεοφανόπουλος, Δ/ντης Ασίας-Κίνας ΥΠΕΞ. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα παρουσίαση της τουριστικής αγοράς της Κίνας και ειδικότερα του Πεκίνου αλλά και του Οργανισμού του από τον κ. Mei Yunxin, Πρόεδρο του Beijing Tourism Group και τ. Αντιδήμαρχο Πεκίνου. Η τουριστική αγορά της Κίνας ανέρχεται σε 60δις δολλάρια το 2002 και αυξάνει με ρυθμούς 12% ετησίως έναντι του 7% αύξησης του ρυθμού ΑΕΠ της χώρας. Επίσης αναφέρθηκε στις ωφέλειες από την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2008 στο Πεκίνο και τα έργα υποδομής που ολοκληρώνονται.

Τις εισηγήσεις της συνάντησης συντόνισε ο Πρόεδρος της εταιρίας iforce Επικοινωνίες Φωκίων Ζαΐμης. Ο Δ. Σύμβουλος του ΟΠΕ κ. Δημήτρης Μάρδας αναφέρθηκε στο φιλόδοξο πρόγραμμα του ΟΠΕ να ιδρύσει γραφεία στην Κίνα και την Ιαπωνία και στο γενικότερο ρόλο του ΟΠΕ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν σύντομες εισηγήσεις από τον Δ/ντη του ΕΛΚΕ Δρ. Πάνο Λάγιο που αναφέρθηκε στο ρόλο του ΕΛΚΕ και ειδικότερα στο πρόγραμμα Athens Business Club για επιχειρηματικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, της κας Χατζηνικολάου από τον ΕΟΤ που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι τουρίστες στην χώρα μας ξοδεύουν περί τα 750ΕΥΡΩ μ.ο έναντι 650ΕΥΡΩ στην Ευρωπαική Ενωση (Μ.Ο.) καθώς και στα ωφέλη των προγραμμάτων στον τουρισμό που σήμερα είναι ανοιχτά για τις επιχειρήσεις. Ο κ. Θάνος Κόιος από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο της εταιρείας του τα τελευταία χρόνια και στις μελλοντικές ενέργειες ενώ η αρχιτέκτων κα Μαλαμπάνη από την εταιρεία ΔΕΚΑΘΛΟΝ στις επιτυχίες της εταιρείας στην Ελλάδα αλλά ιδιαίτερα στο εξωτερικό που την αναδεικνύει σε μια νέα δύναμη με διεθνή παρουσία στο χώρο των μελετών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε καλέστε στο 210 3392500-2.


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων, Marketing και Πολιτικής Επικοινωνίας. Από την ίδρυση της εταιρείας το Νοέμβριο του 2000, η iForce Επικοινωνίες έχει κερδίσει μεγάλη απήχηση, καθώς και μερίδιο της ελληνικής αγοράς. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου ''Fortune 500'', διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.

© 2003 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Για περισσότερες πληροφορίες, διαφήμιση και χορηγικές ευκαιρίες για την φετινή εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε με :

  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Tηλ: 210.339.2500-10
  • Φαξ: 210.339.2318

Αρχή Σελίδας