Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 9 Ιουλίου 2007

Θέμα: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του Μέτρου 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» έργο  «Προώθηση της Ανάπτυξης Ζήτησης Ευρυζωνικών Υπηρεσιών στη Θεσπρωτία» διοργάνωσε με την επιμέλεια της ένωσης εταιρειών iForce Επικοινωνίες ΑΕ-Exodus Ανώνυμος Εταιρεία Πληροφορικής, συνέδριο στο Αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας, με θέμα: «Η Προοπτική της Ευρυζωνικότητας στην Θεσπρωτία» την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007. Στο συνέδριο  παρευρέθησαν πολίτες και φορείς της περιοχής.

Το συνέδριο χαιρέτισε ο κ.κ. Φωκίων Ζαΐμης, Πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες, ο οποίος κάνοντας έναν γενικό απολογισμό του έργου που κράτησε (9) μήνες, αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες προβολής που έγιναν από την διοργανώτρια  ένωση εταιρειών, τόσο στις καταχωρήσεις σε εφημερίδες και στα ραδιοφωνικά σποτ που μεταδίδονταν καθημερινά όσο και στα προηγούμενα επιτυχημένα συνέδρια στην Ηγουμενίτσα, τους Φιλιάτες και την Παραμυθιά. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο περίπτερο Ευρυζωνικότητας που λειτούργησε για (9) μήνες στην Ηγουμενίτσα, το οποίο συνέβαλλε σημαντικά στην πληροφόρηση του κοινού γύρω από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες που αναπτύσσονται στο νομό της Θεσπρωτίας. Υπενθύμισε ότι το 2007 είναι «Έτος Ευρυζωνικότητας», ονομασία που έχει δώσει για το 2007 ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Την εκδήλωση συντόνισαν οι κ.κ. Νίκος Δημητριάδης, Γεν. Δ/ντής STRATIS Στρατηγικές & Δράσεις Κοινωνίας Πληροφοριών και Ευάγγελος Αθανασίου, Δημοσιογράφος - Διευθυντής Σύνταξης της Εφημερίδας «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ».

Στο πρώτο πάνελ με τίτλο «Πολιτικές για την Ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα και Διεθνώς» ο κ. Βασίλειος Γιόγιακας, Νομάρχης Θεσπρωτίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της γενικότερης ανάπτυξης που προωθείται στο νομό Θεσπρωτίας, αποτελεί βασική προτεραιότητα της Νομαρχίας, με συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Παράλληλα, επεσήμανε και τα οφέλη των ευρυζωνικών υπηρεσιών, τόσο για τους πολίτες όσο και για τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Στη συνέχεια, ο κ. Νίκος Κουλούρης, Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, αναφέρθηκε σε όλες τις ρυθμιστικές παρεμβάσεις που προγραμματίζονται από την Ε.Ε.Τ.Τ. , με άμεσο σκοπό να αναδειχθεί η Ελλάδα σε κοινωνία ανταγωνιστικών υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας και σε κεντρικό διαδικτυακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής. Ο κ. Παναγιώτης Λυμπερέας, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, παρουσίασε τον δικτυακό τόπο του Ε.Ο.Τ. και επεσήμανε πως το Υπουργείο στοχεύει στην πλήρη αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού. Η κα. Λίνα Πέλκα, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας», αναφέρθηκε στα προγράμματα ανάπτυξης των ευρυζωνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας τον ενιαίο συντονισμό όλων των φορέων για την από κοινού αντιμετώπιση όλων των θεμάτων. Τέλος, ο κ. Ιωάννης Τσιάμης, μελετητής από το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό χώρο στην ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών +2.

Το θέμα του δεύτερου πάνελ ήταν οι «Εφαρμογές για την Ευρυζωνικότητα». Ο κ. Λάζαρος Μεγαλογένης, υπεύθυνος τεχνικού τομέα του κλάδου Πολιτιστικών Προγραμμάτων & Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε έναν σύντομο αλλά εντυπωσιακό απολογισμό του έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρουσιάζοντας τους διαδικτυακούς κόμβους πολιτισμού που διαθέτει. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: www.ecclesia.gr, www.artopos.gr, www.myriobiblos.gr, www.cultura.gr, www.eikastikon.gr, www.musicale.gr, www.aula.gr, www.discussion.gr καθώς και www.europeanspirit.gr. Ο καθηγητής Ιωάννης Τόμκος, Αντιπρύτανης του Athens Information Technology, αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα BReATH, αναλύοντας διεξοδικά όλες τις ευρυζωνικές υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει (quad play υπηρεσίες). Η κα. Βασιλική Τσόκα, μηχανικός τηλεπικοινωνιών Διαμερίσματος Κέρκυρας Πρέβεζας και Θεσπρωτίας ΟΤΕ, παρουσίασε αναλυτικά τις υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΤΕ για την ανάπτυξη της ευρυζωνικόητητας, στον Eλλαδικό χώρο και πιο συγκεκριμένα στο νομό Θεσπρωτίας. Ο κ. Μάριος Βίλλης, Διευθυντής του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (Ε.ΤΕ.Π.Η.), επεσήμανε πως το Ε.ΤΕ.Π.Η. είναι πλέον ένας μηχανισμός στήριξης και προώθησης καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων και ερευνητικών αποτελεσμάτων για την περιφέρεια της Ηπείρου. Τέλος ο καθηγητής κ. Χρυσόστομος Στύλιος, παρουσίασε τις δραστηριότητες  του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών. Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών A.E. είναι ένας "ειδικής δομής" οργανισμός δημιουργίας μηχανισμών και παροχής υπηρεσιών, το οποίο προσπαθεί να συμβάλλει στη δημιουργία, λειτουργία και ανάπτυξη μονάδων και επιχειρήσεων που βασίζονται στην τεχνογνωσία και την καινοτομία, για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλ.: 210 3392500-4

 


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου "Fortune 500", διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2007 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε:
  • iForce Επικοινωνίες Α.Ε.
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα
  • Tηλ: +30 210 3392500-10
  • Φαξ: +30 210 339 2318

Αρχή Σελίδας