Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 9 Ιουλίου 2008

Θέμα: ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (Δ.Ι.Ε.Γ.Π.)

Στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου και με αφορμή την έναρξη του 4ο Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα "Δημοκρατικές Αρχές των Κλασικών Χρόνων στους Σύγχρονους Πολιτικούς Θεσμούς", σε μια λαμπρή τελετή απονεμήθηκαν τέσσερα βραβεία σε τρεις εξέχουσες προσωπικότητες και σε ένα Ίδρυμα για την προσφορά τους στην Ελληνική γλώσσα και τον Πολιτισμό.

Με την παρουσία ακαδημαϊκών, πολιτικών και δημοσιογράφων ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό (Δ.Ι.Ε.Γ.Π.) - Ελληνικό Κέντρο Καθηγητής κ. Μανόλης Μπεχράκης καλωσόρισε τους καλεσμένους και εξήγησε τους διαχρονικούς και μόνιμους στόχους του Δ.Ι.Ε.Γ.Π. που είναι η στήριξη και η καλλιέργεια σε παγκόσμια κλίμακα των κλασικών αξιών και σπουδών που υπηρετούν την ειρήνη στον κόσμο και η διατήρηση δημιουργικού ενδιαφέροντος και συνοχής της Ομογένειας με τις Ρίζες της. Το στερεότυπο οδήγημά του Δ.Ι.Ε.Γ.Π. είναι πάντα πως η «Ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει» εάν δεν επιδιώξουμε επίμονα τους σκοπούς αυτούς.

Οι τέσσερις τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους:

Prof. John Anton, Διακεκριμένο Καθηγητή Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού, University of South Florida, USA, Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών και του Κέντρου Μελετών, Ph. D. 1954, MA 1950. Honorary Doctorate, University of Athens and University of Patras . Διετέλεσε για 15 χρόνια περίπου Chairman of Department of Philosophy του Emory University, Atlanta , Georgia, USA. Είναι Director of Center for Greek Studies and Center for Neoplatonic Studies Ph. D. 1954, MA 1950.  Honorary Doctorate, University of Athens and University of Patras .Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίων Αθηνών, Ιωαννίνων, Πατρών Θεσσαλονίκης. Corresponding Member of the Academy of Athens , Honorary Member of Parnassus Literary Society. Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, επίτιμο μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Honorary Member Phi Beta Kappa, Who is Who in the World, Dictionary of International Biography, Directory of American Scholars. Επίτιμο Μέλος Phi Beta Kappa, Who is Who in the World, Dictionary of International Biography, Directory των Αμερικανών υποτρόφων. Με πολυάριθμες ερευνητικές εργασίες στην Ελληνική Φιλοσοφία, Ιστορία της Φιλοσοφίας, Αισθητική, Μεταφυσική. He is currently working on Aristotle's Theory of Logos, also on Aristotle's Categorical Theory.  Έχει σAuthored ten books, among them, Aristotle's Theory of Contrariety (1957, 1987), Critical Humanism (1981), The Poetry and Poetics of CP Cavafy (1995), Categories and Experience (1996), Archetypal Principles and Hierarchies (2000), American Naturalism and Greek Philosophy (2005); also edited eighteen books, among them Essays in Ancient Greek Philosophy (with A. Preus, five volumes, SUNY Press), Naturalism and Historical Understanding, Philosophy and the Civilizing Arts (with C. Walton), Science and the Sciences in Plato.υγγράψει δέκα βιβλία, μεταξύ αυτών, της Θεωρίας του Αριστοτέλη Contrariety (1957, 1987), Critical Ανθρωπισμού (1981), Ποίηση και Ποιητική του Κ. Π. Καβάφη (1995), Κατηγορίες και πείρα (1996), Archetypal Αρχές και ιεραρχίες (2000), Το Χρονικό μιας φιλοσοφικής φιλίας (Παπανούτσος), American Naturalism και Ελληνική Φιλοσοφία (2005).  Επίσης έχει επεξεργαστεί δεκάδες βιβλίων, ανάμεσά τους Δοκίμια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα των 200 άρθρων σε επιστημονικά και φιλοσοφικά περιοδικά. Έχει λάβει μέρος ως ομιλητής σε πάνω από 250 εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Dr. George Behrakis, Πρόεδροτης «Gainesborough Investments». Γεννήθηκε στο Lowell και πήρε πτυχίο Φαρμακευτικής το 1957 από το Northeastern University, Boston. Διακρίθηκε ως ερευνητής και επιχειρηματίας φαρμακευτικών ειδών άσθματος και αλλεργίας και είναι ο ιδρυτής δύο επιτυχημένων φαρμακευτικών  βιομηχανιών, των εταιρειών, Dooner laboratories and Muro Pharmaceutical, Inc. Μερικές από τις κοινωνικές προσφορές του:

Ο κ. Behrakis είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης Δωρητής (61 περίπου εκατομμύρια Δολάρια Αμερικής) στο Northeastern University Boston με τη δημιουργία του εντυπωσιακού Κέντρου Επιστημών Υγείας Μπεχράκη (Behrakis Health Sciences Center) σε δεσπόζουσα θέση του Πανεπιστημίου. Στο Μουσείο Καλών Τεχνών (Museum of Fine Arts) του Boston λόγω μεγάλης δωρεάς (35 εκατομμύρια Δολάρια Αμερικής) η Πτέρυγα Αρχαίας Τέχνης φέρει το όνομα George and Margo Behrakis. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της Hellenic Voice στο Boston, της μεγαλύτερης αγγλόφωνης ελληνικής εφημερίδας των ΗΠΑ  που προβάλει μονίμως τα ελληνικά θέματα. Χρημάτισε Αντιπρόεδρος της Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Boston  Είναι Πρόεδρος των Leadership 100 όπως και Πρόεδρος σε πολλές επιστημονικές και επαγγελματικές οργανώσεις και ιδρύματα  με σημαντικό έργο και τέλος Founding Director of The Gorbachev Foundation of North America. Στα παραπάνω προσθέτουμε πως ως μοναδικός χορηγός των τελευταίων τριών ετησίων συνεδρίων   του ΔΙΕΓΠ στην Τάμπα, Φλόριδα, ΗΠΑ, συμβάλλει σημαντικά στο έργο του Ιδρύματος. Το ΔΙΕΓΠ βραβεύει τον George D. Behrakis διότι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες της αμερικανικής Ομογένειας και μεγάλος ευεργέτης ο οποίος με το έργο και τις χορηγίες του βοηθά στη προβολή, στήριξη και διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού και συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της Ελληνικής Ταυτότητας στην Ομογένεια.

  • Παύλο Ιωαννίδη, Επίτιμο Αντιπρόεδρος Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» για την πολύχρονη αφοσίωσή του στο έργο του Ιδρύματος. Ο κ. Παύλος Ιωαννίδης υπήρξε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αριστοτέλη Ωνάση και ένας από τους τρεις εκτελεστές της διαθήκης του χάρη στον οποίο κατέστη δυνατόν να δημιουργηθεί το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης». Διακρίθηκε για την σεμνότητά του δίπλα στον έλληνα Κροίσο αλλά και για την αφοσίωσή του στη δημιουργία και λειτουργία του Κοινωφελούς Ιδρύματος που φέρει το όνομα του ευεργέτη του. Ένας από τους λίγους ανθρώπους που γνώριζε την οικογένεια Ωνάση τόσο καλά και έχει σεβαστεί τη μνήμη τους συνεχίζοντας το έργο του πρωτοπόρου Αριστοτέλη. Δίνοντας προσωπικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς και εθνικούς αγώνες, πολλές φορές έφτασε ή και ξεπέρασε τα όρια της αντοχής του. Περιγράφει τη ζωή του στο βιβλίο «Και εάν δεν είσαι.. θα γίνεις» και αναφέρει πολλά ιστορικά γεγονότα και αλήθειες για το ίδρυμα και τον Τόπο.

Και στο:

  • Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει στη χώρα μας και στο εξωτερικό.  Επιτυχείς επενδύσεις του Επιχειρηματικού Ιδρύματος επέτρεψαν στο Κοινωφελές Ίδρυμα να αναπτύξει στα τριάντα χρόνια της λειτουργίας του πολυσχιδή κοινωφελή δραστηριότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπως είναι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο που προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον Ελληνικό Λαό και στον τόπο, τα Διεθνή Βραβεία Ωνάση παγκοσμίου εμβέλειας και λάμψης, τα οποία «δεν ανήκουν μόνον στους Έλληνες της Ελλάδας ή της Αμερικής αλλά ανήκουν σε όλους τους πολίτες του κόσμου που μοιράζονται κοινές ιδέες και οράματα για τον Πολιτισμό, την Αλληλεγγύη, την Ειρήνη, την Παιδεία και τα Ανθρωπιστικά Ιδεώδη. Επίσης το Ίδρυμα προσφέρει σημαντικό έργο με τις υποτροφίες του σε νέους επιστήμονες. Με την νέα Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που αποπερατώνεται τώρα στη λεωφόρο Συγγρού ανοίγονται νέοι πολιτιστικοί ορίζοντες στον Τόπο. Ο πολιτισμός, η παιδεία, το περιβάλλον, η υγεία, η κοινωνική αλληλεγγύη έχουν προτεραιότητα στον προγραμματικό σχεδιασμό του Ιδρύματος, το οποίο ακολουθεί με δυναμικότητα, σταθερότητα και συνέπεια τους στόχους που είχε θέσει εξαρχής ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Το βράβευση παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ιωάννης Ιωαννίδης.

(στη φωτό, εμφανίζονται από αριστερά: ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό -Ελληνικό Κέντρο Καθηγητής κ. Μανόλης Μπεχράκης, ο τ. Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, ο κ. Παύλος Ιωαννίδης, Επίτιμος Αντιπρόεδρος Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, ο κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, Αντιπρόεδρος Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», Ο John Anton Διακεκριμένος καθηγητής Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο South Florida, Tampa, ΗΠΑ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραθώνος κ. Μελίτων.)

Το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα των Υπουργείων, Οικονομίας και Οικονομικών, Εξωτερικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με την χρυσή χορηγία της ALPHA BANK, την υποστήριξη της PISCINES IDEAL και ΦΑΡΜΕΞ και τη συνεργασία του Ε.Β.Ε.Α. και την επιμέλεια της iForce Επικοινωνίες ΑΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην κ. Λάζαρη Ηλέκτρα τηλ.: 210.339.2500-4. office@iForce.gr

Link: www.afglc.org, http://www.l100.org

Το έμβλημα του Αμερικανικού Ιδρύματος για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό (ΑΙΕΓΠ) είναι μια παράσταση από ένα κύπελλο των αρχών του 5ου αιώνα π.Χ. που βρέθηκε στο Vulci της Τασκανίας και σήμερα ανήκει στο Βρετανικό Μουσείο. Η σκηνή δείχνει τον δάσκαλο να ξεδιπλώνει την περγαμηνή στην οποία είναι γραμμένη επική ποίηση.


Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Η iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με τεχνογνωσία στους παραπάνω τομείς και παρέχει υπηρεσίες "με το κλειδί στο χέρι" ιδιαίτερα σε θέματα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Πολιτισμού, Κατασκευών, Τουρισμού, Τραπεζικών Επενδύσεων και Πολιτικής Επικοινωνίας. Oι πελάτες και χορηγοί των εκδηλώσεών της iForce περιλαμβάνουν εταιρείες του καταλόγου ''Fortune 500'', διεθνείς εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιους οργανισμούς, εταιρείες τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες εταιρείες που θεωρούν την εταιρική επικοινωνία και την προσέγγιση της αγοράς μέσω εκδηλώσεων ιδιαίτερα σημαντική.
© 2008 Όλα τα εμπορικά σήματα, οι εμπορικές ονομασίες, τα σήματα υπηρεσιών και τα λογότυπα που αναφέρονται στο παρόν είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιρειών.


Εταιρική Επικοινωνία & Επιμέλεια Οργάνωσης:

iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Διεύθυνση: Ακαδημίας 28, 106 71 Αθήνα

Tηλ: +30 210 3392500

Φαξ: +30 210 339 2318

Αρχή Σελίδας