Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών και οι Ελληνικές Εκδόσεις σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ@ΔΕ) και την Λέσχη Πολιτισμικής Παρέμβασης Γυναικών Πάτρας πραγματοποιούν την παρουσίαση του πρώτου -μετά την κοίμησή του - βιβλίου για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο με τίτλο:

«ΑΡΧΙΕΠΙCΚΟΠΟΥ ΧΡΙCΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΛΟΓΩΝ»

Την Κυριακή 1η Ιουνίου 2008 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου PATRAS PALACE (Όθωνος Αμαλίας 15, Πάτρα) και ώρα 20:00.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τις 22 ιστορικότερες ομιλίες του, φράσεις και δηλώσεις που συζητήθηκαν καθώς και φωτογραφικό υλικό. Την έκδοση ευλογούν o Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και προλογίζει ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. Την επιμέλεια είχε ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Ριζούλης και εκδίδεται από τις "Ελληνικές Εκδόσεις". Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ενθρονιστήρια ομιλία, την προσφώνηση προς τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ, τις εισηγήσεις για την κάθαρση στην Εκκλησία και τις ταυτότητες, την ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, πολλές παρεμβάσεις για θέματα εθνικά, κοινωνικά, βιοηθικής, θέματα που αφορούν τη νεολαία καθώς και τα τελευταία λόγια του κατά την περίοδο που ήταν ασθενής.

Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων. Θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο εκδότης κ. Νικόλαος Καραμανλής και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Δήμου Πατρέων κ. Αλέξιος Σκαρμέας, ενώ κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο τ. Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, και ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Ριζούλης.

Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Φωκίων Ζαΐμης, Γενικός Γραμματέας του ΙΝ@ΔΕ. Την επιμέλεια και την παρουσίαση έχει ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος (Πολιτισμός- Επικοινωνία- Εκδηλώσεις), ενώ την οργάνωση έχει η iForce επικοινωνίες.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.